G. Fodor figyelmezteti a Fideszt, van ellenfél, ráadásul kell a vérfrissítés is

G. Fodor figyelmezteti a Fideszt, van ellenfél, ráadásul kell a vérfrissítés is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Van ellenfél. Ettől elszokott a Fidesz” – figyelmeztet a kormányhű gondolkodó, G. Fodor Gábor. Nem ő az egyetlen, aki körön belülről emeli fel mutatóujját, jó lesz figyelnie a Fidesznek és Orbán Viktornak.

Lázár János egykori miniszter, hódmezővásárhelyi erős ember még decemberben mondta azt, hogy:

Lázár idénre sem fogadott némaságot, hétfőn írtuk meg, hogy a volt miniszter miatt a Fidesz nem a valósággal foglalkozik.

Lázár: A Fidesz nem a valósággal foglalkozik

Eddig nem látott politikai durvaságot hozott 2019, de Lázár János szerint az elmúlt harminc év legdurvább, legvadabb és legfontosabb választási kampánya 2022-ben jön. Jövőre erre a kampányra és a választásra fognak készülni a pártok, és eldől az is, képes-e megújulni a Fidesz és Orbán Viktor, valamint arra is választ kaphatunk, ki az ellenzék vezető ereje.

Lázár mellett G. Fodor Gábor is figyelmeztette a kormánypártot. Először csak a Hír Tv egyik műsorában beszélt arról, hogy szerinte a Fidesz nem lesz az Európai Néppárt tagja, majd kedden a 888 oldalán jelent meg írása „Ez vár a Fideszre 2020-ban” címmel.

A nagy menetelés hosszú évét a sorok rendezésének rövid éve követi – vezeti fel írását.

Szerinte konstans eleme a magyar politikának Orbán Viktor személye, az, hogy a Fidesz mindig rátalál azokra az ügyekre, ami érdekli az embereket, illetve az, hogy van egy professzionális politikai tudás a Fidesznél.

De vannak változások is, amelyek kihívásokat jelentenek. G. Fodor itt azt említi, hogy felbomlani látszik a centrális erőtér, majd azt írja, hogy:

Van ellenfél. Ettől elszokott a Fidesz, a rutin helyett át kell állnia egy olyan stratégiára, amely számol azzal, hogy tényleges ellenfél van, sőt bármit is gondol az ellenfél képességeiről (mentális, társadalmi, politikai állapotáról), még ez az ellenzék is képes volt arra, hogy néhány helyen megverje a Fideszt.

Arról is ír, hogy szerinte a Fidesznek vérfrissítésre van szüksége.

Török Gábor: nem biztos, hogy Orbán három év múlva is meghatározó lesz

A politológus szerint a Fideszben sokan úgy vélik, már el is bukták a 2022-es választást.

Hozzászólások