Lovas-fáklyás felvonulást szervez Budapesten a Mi Hazánk, amin a Betyársereg és a Hatvannégy Vármegye is jelen lesz

Lovas-fáklyás felvonulást szervez Budapesten a Mi Hazánk, amin a Betyársereg és a Hatvannégy Vármegye is jelen lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség jóváhagyta a Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulójára szervezett megemlékezést.

Budapesten tartja következő felvonulását a Mi Hazánk Mozgalom, a lovas-fáklyás meneten a Betyársereggel, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal (HVIM) és más nemzeti radikális szervezetekkel lesznek jelen, számolt be az Index Novák Előd, a párt fővárosi irodájában tartott beszámolójáról.

A felvonulást Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulóján – március elsején – tart megemlékezést, az említetteken kívül csatlakozik hozzájuk a Trianon-társaság, a Horthy Miklós-társaság, az FKgP és a MIÉP is.

Novák elmondta, hogy az "ökumenikus jellegű" fáklyás-lovas megemlékezés délután kezdődik a Szent Gellért téren, majd átvonulnak a Parlamenthez, a párt alelnöke szerint a rendőrség már jóváhagyta a felvonulást.

Az eseményen felszólal többek között Toroczkai László, a párt elnöke is.

Az Index megkérdezte Novákot a hétvégi dunaújvárosi időközi választással kapcsolatban, ahol a Mi Hazánk jelöltje, Árgyelán József 2,23 százalékot szerzett. A politikus szerint anyagilag nehéz helyzetben vannak, önmagában a rajtvonalhoz állás is komoly teljesítmény tőlük, a legfontosabb számukra jelenleg, hogy megvessék a lábukat ott, ahol eddig nem voltak jelen.

A Mi Hazánknak nem ez az első közös akciója a Betyársereggel és a HVIM-mel, hiszen múlt hétvégén együtt tartottak demonstrációt Sályon, miután egy nőt otthonában gyilkolt meg egy 21 éves férfi.

A hvg.hu videót is forgatott a helyszínen, amelyet itt tud megtekinteni.

Hozzászólások