szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Okozott némi zavart még az állatorvosok körében is a hétfőn bejelentett új szabályozás, amely alapján bizonyos létesítmények nem, illetve csak korlátozottan működhetnek. Az állatorvosi kamara elnöke segített értelmezni az új rendelkezéseket.

A hétfőn megjelent új kormányrendelet szabályozza a különféle boltok, szolgáltatók új, rendkívüli nyitva tartását a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében. „Ez azonban kifejezetten a „vendéglátó üzlet” és „üzlet” kategóriába eső létesítményekre vonatkozik, és Bognár Lajos országos főállatorvossal is egyeztetve arra hívnánk fel a figyelmet, hogy az állategészségügyi szolgáltató intézmények nem tartoznak ebbe a körbe” - közölte Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke.

Állat-egészségügyi szolgáltató intézménynek minősül minden állatorvosi rendelő, állatorvosi szakrendelő, az állatkórház és az állatklinika a hatályos törvény alapján, vagyis ezek továbbra is az eddigiek szerint működhetnek.

A kamara elnöke szerint még a kollégák körében is okozott értetlenkedést, hogy hétfőn a médiában sok helyen azt emelték ki, mely létesítmények mentesülnek a korlátozások alól. Ezek közt pedig nem említették az állatorvosi rendelőket, de azért, mert eleve nem is tartoznak a szabályozott körbe.

képünk illusztráció
©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóth Richárd Itthon

Megjelent a kormányrendelet a boltok bezárásáról

Újabb rendeletet hozott a kormány a koronavírus miatti veszélyhelyzetben. A vendéglátás háromkor zár, az élelmiszerüzletek és a patikák nyitva lehetnek. A kormány jogszabályban kéri az időseket, maradjanak otthon.