szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tisztifőorvos Facebook-oldalán néhány napja azt írta, hogy csak azok viseljenek maszkot, akiknek tüneteik vannak. A Magyar Orvosi Kamara szerint viszont a tünetmenteseknek is kell, vagyis mindenkinek.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) egy karikatúrával érvel a maszkviselés mellett a Facebook-oldalán. Azt írják a posztban, hogy a maszk gátolja vírus átadását a tünetmentes fertőzötteknél is, ezzel hozzájárul a járvány terjedésének akadályozásához. Nemcsak magunkat, hanem egymást is védjük vele.

©

Két napja a Ne viseljen maszkot, ha nem beteg! – felhívás jelent meg a Tisztifőorvos nevű Facebook-oldalon. A bejegyzés szerint csak akkor van szükség maszk viselésére, ha valaki lázas, köhög, folyik az orra, vagyis ha tüneteket mutat, vagy ha az illető még gyógyulófélben van fertőző betegségéből.

A Tisztifőorvos Facebook-oldalán már nem látható a kép, Szél Bernadettnél viszont az áthúzott verzió még megtalálható:

A tiszifőorvos bejegyzésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlását követve jelezte, hogy a tünetmentes embereknek nem szükséges maszkot viselniük. A WHO szerint azt írja, hogy egészségesek csak akkor viseljenek maszkot, ha olyan embert ápolnak, aki feltehetően koronavírus-fertőzött, köhög vagy tüsszög.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Túl kiváncsi volt az amerikai kémrepülő - üzenték az oroszok egy Szu-27-essel

Túl kiváncsi volt az amerikai kémrepülő - üzenték az oroszok egy Szu-27-essel

Ha számot tesz a jelszavába, ne a végére tegye és ne egyest

Ha számot tesz a jelszavába, ne a végére tegye és ne egyest

RTL: Tömegek voltak a plázákban szombaton

RTL: Tömegek voltak a plázákban szombaton