szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Váratlan fordulattal egy egészen szürreális videó került ki a miniszterelnök kórházi látogatásától.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Orbán Viktor vasárnap reggel a Tolna Megyei Balassa János Kórházban tett váratlan látogatást. Az már nem meglepő, hogy a miniszterelnök kórházakat látogat és erről Facebook-videókat postol, de a mostani videó első tizennyolc másodperce egy olyan szürreális műalkotás, hogy azt elhinni is nehéz, hogy ez megtörtént.

A videó ott kezdődik amint Orbán lázát mérik, mielőtt belépne a kórházba. A lázát mérő dolgozó és a miniszterelnök között a következő párbeszéd hangzik el:

- Nehéz légzés, fulladás, fáradékonyság? Nincs? Hát, Superman. Ki is hűl, 34,5.

- 34,5?

- Igen, tehát ilyen jó kis lázmérőnk van.

- Azonnal pálinkát kell innom.

- Az jó egyébként a vírusra is.

A miniszterelnök aztán megtekintett két kórtermet, ahol sok koronavírusos beteget tudnak lélegeztetőgépre tenni, ha kell. Az intézményben most egy, bizonyítottan koronavírusos személyt kezelnek, de a kapacitások maximális igénybevételével egyidőben közel 180 ágyon folyhat a fertőzöttek ellátása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyet még nem láttunk: sárga színű pingvint kapott lencsevégre egy belga fotós

Ilyet még nem láttunk: sárga színű pingvint kapott lencsevégre egy belga fotós

Márciusban is kérhetik a cégek a munkáltatói adómentességet

Márciusban is kérhetik a cégek a munkáltatói adómentességet

Leemelték a vár turulszobrát

Leemelték a vár turulszobrát