szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hatóság szerint inkább a civil szervezetet lehet azzal vádolni, hogy propagandatevékenységet végez.

"Gőzerőre kapcsolt a migránsozós propagandagépezet, amihez a rendőrség is asszisztál", írta Facebook-oldalán a Migration Aid csütörtökön. A menekülteket segítő civil szervezet szerint a rendőrök "büszkén mutogatják kamerastáboknak a frissen felfedezett migránsalagutat, ami alig nagyobb a környéken élő földikutyák alagútjainál".

A rendőrség pénteken közleményben reagált. Ebben "migrációt segítő civil szervezetnek" írják le a Migration Aidet, és reagálnak az alagút kérdésére.

"Az alagút körülbelül 40 centiméteres átmérőjű kijáratát 2020. június 5-én 0 óra 10 perckor akkor vette észre a Magyar Honvédség járőre és a Szeged Határrendészeti Kirendeltség szolgálatirányítója, amikor az azt ásó ember feje kibukkant a föld alól, rácáfolva ezzel az összeesküvés-elméletek gyártóira.

A járőrök a szerb oldalra visszamenekülő mintegy 6-8 főt nem követhették. A területen egyébként azért volt a szokásosnál is nagyobb határőrizeti jelenlét, mert a térségben erős migrációs mozgást észleltek a kamerák"

– közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy szerintük

"éppen a Migration Aid – saját kifejezésükkel élve – 'silányul propagandaeszközzé', amikor közösségi odalán ugyanezzel vádolja az Alaptörvényben meghatározott feladatait végző magyar rendőrséget".

A hatóság közleményében emlékeztet, hogy alagutakat többször már azelőtt felfedezték, hogy azokat használatba vették volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kínában a 18 évnél fiatalabbaknak számláló mutatja majd, mikor mit csinálhatnak a neten

Kínában a 18 évnél fiatalabbaknak számláló mutatja majd, mikor mit csinálhatnak a neten

Már több mint egymillió regisztrált fertőzött van Spanyolországban

Már több mint egymillió regisztrált fertőzött van Spanyolországban

Egy nap alatt 16 ezer új fertőzöttet találtak Olaszországban

Egy nap alatt 16 ezer új fertőzöttet találtak Olaszországban