szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Partnerek is lennének benne, és ötleteik is vannak, hogyan valósítsa meg a miniszterelnök, amit ígért. Kezdetnek például az orvosok kaphatnának magasabb órabért a gyorséttermi dolgozóknál.

“A Magyar Orvosi Kamara örömmel üdvözli, hogy a magyar társadalom régi adósságának, a méltatlanul alacsony orvosi bérek problémájának rendezése elérhető közelségbe került” - írta közleményben a szervezet arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a Magyar Nemzetben közzétett kiáltványában az orvosok “áttörés erejű” bérrendezéséről írt.

A MOK, mint írták, “bízik benne, hogy a miniszterelnök ígérete az összes közfinanszírozott ellátásban dolgozó orvosra vonatkozik, valamint lehetővé teszi az alapellátásban vállalkozóként dolgozó háziorvosok és fogorvosok jövedelmének azonos mértékű emelkedését”, egyúttal üdvözölték az ellátórendszer Orbán által felvetett “régóta várt reformját”.

A MOK-nak ötletei is vannak, hogy mire kellene a reform során odafigyelniük a döntéshozóknak:

az ellátórendszer sérülékenységére,

a szakemberek túlterheltségére,

az orvos-elvándorlás visszafordítására,

az egészségügyi közszolgáltatások stabilizálására,

az eredményes járvány elleni védekezés biztosítására.

Egyúttal jelezték, hogy céljuk, hogy “egy betegbiztonságot garantáló, hálapénzmentes egészségügy megteremtésének első lépéseként, a gyorséttermi dolgozókéval megegyező orvosi órabérek helyét kiszámítható és tisztességes bérezés vegye át”.

A kamara emellett megkezdte “egy vonzó pályaívet és minőségi időskort biztosító orvosi életpályamodell kidolgozását” is, ezért, mint írták:

kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a miniszterelnök sorai ne csak gesztust jelentsenek, hanem ezt a Magyar Orvosi Kamarával egyeztetett lépések kövessék a bérrendezés mielőbbi megindítása érdekében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit - Nagy Iván László Itthon

Orbán veri a harci dobot, hogy elterelje a figyelmet

A szóban elmondott beszédekhez képest Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzetben megjelent cikke kisebb ívű, iránymutatás helyett inkább megpróbálta saját történetté formálni a mögöttünk hagyott időszakot. A liberálisokat azért szidja, mert abban nincs rizikó, az Európában felhúzott új védelmi vonallal pedig elárulja, mennyire van egyedül. A háborús retorikából most sem engedett.

Radar360: Utcára mentek az emberek Prágában, Párizsban és Minszkben is

Radar360: Utcára mentek az emberek Prágában, Párizsban és Minszkben is

Elmaradt a Barcelona nagy megújulása a Fradi elleni BL-rajt előtt

Elmaradt a Barcelona nagy megújulása a Fradi elleni BL-rajt előtt

Nincs pénze koronavírus-tesztre, ezért nem látogathatja meg a tízéves kisfiát

Nincs pénze koronavírus-tesztre, ezért nem látogathatja meg a tízéves kisfiát