szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Együtt volt elnöke azután írta ezt, hogy kiderült: a kormány megvonja a többlettámogatást az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség iskoláitól.

Kemény kritikát fogalmazott meg Facebook-oldalán Juhász Péter volt Együtt-elnök Orbán Viktorral szemben. Juhász ugyanis azt írta, a miniszterelnök szerinte

tényszerűen pszichopata, és végérvényesen fasisztává vált”.

Juhász azután írta ezt, hogy kiderült: a kormány megvonja a többlettámogatást Iványi Gáborék iskoláitól, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség intézményeitől. A MET-nek több óvodája és általános iskolája is van Budapesten, illetve az ország hátrányos helyzetű térségeiben.

Juhász azt is írta a bejegyzésében, hogy azt az embert „nem lehet másnak nevezni, akit hidegen hagy több ezer gyermek, család és idős honfitársa fizikai biztonsága, aki aljas politikai bosszútól vezérelve semmibe vesz mindent, amit egy normális embernek morális kötelessége volna tiszteletben tartania”.

Az egykori politikus azt is írja a kormányfőről, hogy “aki ilyenre ad politikai utasítást, mint ő, az nyilvánvalóan fasiszta. Aki nem érzi tettének morális súlyát és embertelenségét, az nyilvánvalóan pszichopata. Orbán mindkettő, bebizonyította”.

Juhász szerint  

Orbán személyes bosszúja miatt veszélybe került 3000 szegény gyerek napi háromszori étkezése és tanulhatnak fűtés nélküli helyiségben, ahogy hajléktalanok és szegény családok maradhatnak fedél vagy épp kórházi ellátás nélkül”.

A MET központjában a múlt hét éjjel-nappali őrséggel próbálják megakadályozni, hogy leszereljék a gázt.

Iványi Gábor nemrég a HVG Terasz vendége volt, a beszélgetést alább olvashatják:

"Bárcsak mindenki egy napig ellenállna a hatalomnak" - Iványi Gábor a HVG Teraszon

"Ez nem kereszténység", hanem "pogányság és mohó önzés" - foglalja össze a jelenlegi hatalom karakterét az egykor Orbán Viktor gyermekeit is megkeresztelő lelkész. Nem tudja még, miként tömik be a pénzügyi űrt, amelyet az okoz, hogy a kormány elvett 95 millió forintot egyháza, az Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség rászoruló fiatalokat befogadó iskoláitól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zenekarokkal járja a vidéket Tilla – új műsor indul a TV2-n

Zenekarokkal járja a vidéket Tilla – új műsor indul a TV2-n

12,3 millió forintért keltek el Hitler jegyzetei

12,3 millió forintért keltek el Hitler jegyzetei

Letiltotta a Twitch az egyik legnépszerűbb magyar gamercsatornát, a TheVR-t

Letiltotta a Twitch az egyik legnépszerűbb magyar gamercsatornát, a TheVR-t