szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz egykori erős embere továbbra sem került vissza a csúcsra.

Lázár János rögtön két feladat kormánybiztosa is lett – írja a Magyar Közlöny. Az elmúlt években parkolópályára tett Lázár a határozat szerint megkapha a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság állami feladatainak koordinálását, emellett Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossal együttműködve a geszti Tisza-kastély felújításai munkálatainak koordinálását is.

Emellett figyelemmel kíséri a folyamatban lévő, uniós és hazai forrásból megvalósuló, nemzetgazdasági szempontból kiemelt Hódmezővásárhely–Szeged tram-train mintaprojekt végrehajtását, illetve koordinálja a regionális jelentőségű, határon átnyúló, Szeged–Szabadka–Baja vonal kialakítását.

A feladatok alapján a harmadik Fidesz-kormány egyik legerősebb emberének számított Lázár továbbra sem került vissza a politika első vonalába, még úgy sem, hogy a kormánybiztosi feladatai mellett nemrég ő lett az elnöke a komoly gazdasági balhéba keveredett Magyar Tenisz Szövetségnek is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Sport

Lázár János: Logikus érvekkel Orbán Viktor meggyőzhető

A frissen megválasztott teniszszövetségi elnök szerint a tömegsport menedzselése a szervezet fő feladata, nem a presztízsberuházásoké. Erről pedig Orbán Viktort is meg lehet győzni. Az Indexről és a magyar sajtószabadságról is kérdezték.

Amnesztiát ad a kirgiz elnök azoknak, akik visszafizetik az államtól ellopott pénzeket

Amnesztiát ad a kirgiz elnök azoknak, akik visszafizetik az államtól ellopott pénzeket

49 milliárd forintos szuperszámítógépet rendelt az EU, ez lehet a világ legerősebbje

49 milliárd forintos szuperszámítógépet rendelt az EU, ez lehet a világ legerősebbje

Ne nézzük levegőnek a levegőt!

Ne nézzük levegőnek a levegőt!