Tisztújítást tartottak a polgárőrök, Markos György is bekerült az elnökségbe

Tisztújítást tartottak a polgárőrök, Markos György is bekerült az elnökségbe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Túrós András újabb öt évig lesz elnöke az Országos Polgárőrszövetségnek (OPSZ).

Az Országos Polgárőrszövetség (OPSZ) hét végi tisztújító küldöttgyűlésén ötödször szavazott bizalmat Túrós András nyugalmazott rendőr altábornagynak, aki újabb öt évig lesz a tisztségben, írja hétfői számában a Magyar Nemzet.

Az elmúlt öt évben összetartás és egységes gondolkodás, tenni akarás jellemezte az Országos Polgárőrszövetséget - összegezte a szervezet munkáját Túrós András. Az elnök az eseményt történelmi jelentőségűnek nevezte, és leszögezte: olyan vezetőségre van szükség, amely meg tudja tartani a szervezet egységét, profi módon tudja irányítani az idén harmincéves polgárőrséget, illetve partnere tud lenni az együttműködő szervezeteknek.

Túrós András hozzátette, hogy Magyarország közbiztonsági mutatói az elmúlt öt évben jelentősen javultak, amihez a kedvező társadalmi viszonyok - mint a stabil kormányzás, a hatékony belügyi vezetés, a sikeres rendőrség, a csökkenő munkanélküliség, a sikeres közmunkaprogram, a szigorú ítélkezési gyakorlat - is hozzájárultak. Azonban voltak tényezők, például az illegális migráció, amelyek számos feladatot adtak és adnak ma is. Az elnök itt kiemelte a határvédelmi tagozat sikereit, a több ezer, határon eltöltött szolgálati órát és a 3200 feltartóztatott migránst, azt az elszántságot és hazafiasságot, amelyet a tagozat a munkájával jelképez. Ezek a körülmények döntően befolyásolták a polgárőrség működését.

Az elmúlt öt év eseményeit összegezve Túrós András kijelentette: a szervezet kimagaslóan jó munkát végzet. A polgárőrök összesen 45,5 millió órát töltöttek szolgálatban - ebből hétmilliót a rendőrséggel közösen -, több százezerszer jeleztek incidenst, hatezer eltűnt ember felkutatásában vettek részt, valamint közel harmincezer esetben értek tetten bűnelkövetőket. Mindehhez az is kellett, hogy a Belügyminisztérium mind szakmailag, mind erkölcsileg támogassa a civil mozgalmat, emellett jelentős anyagi támogatást is kapnak - hangsúlyozta a szervezet elnöke, aki szerint ezt a sikertörténetet kell tovább vinnie az új vezetésnek.

A hét végi közgyűlésen a 153 küldött döntött az elnökség tagjairól, illetve a tisztségviselők személyéről is. A szervezet elnökségének tagja lett - mások mellett - a népszerű előadóművész, Markos György, akit kommunikációs és társadalmi kapcsolatokért felelős elnökhelyettessé választottak, és alelnökké nevezték ki Pausz Ferenc közlekedési szakértőt - olvasható a Magyar Nemzetben.

Hozzászólások