Meghalt a koronavírus-fertőzéssel kezelt szabolcsi kórházigazgató

Meghalt a koronavírus-fertőzéssel kezelt szabolcsi kórházigazgató

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Adorján Gusztáv nemcsak orvosként dolgozott, ő volt a Fidesz–KDNP frakciójának vezetője a nyíregyházi közgyűlésben.

„Elhunyt intézményünk főigazgatója, dr. Adorján Gusztáv” – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház a közösségi oldalán szerda délelőtt.

Elhunyt intézményünk főigazgatója, dr. Adorján Gusztáv. Döbbenet, csend és fájdalom...

Közzétette: Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház – 2020. október 21., szerda

A kórházigazgatóról – aki a Fidesz–KDNP frakciójának vezetője volt a megyei közgyűlésben – a Narancs.hu írta meg október 8-án, hogy megfertőződött az új koronavírussal, és kórházi ellátásra szorul. A lap értesülését akkor megerősítette az Adorján Gusztáv vezette intézmény sajtófőnöke is. Vitkai Éva hozzátette: a nyíregyházi oktatókórház főigazgató-főorvosának feladatait a felépülése alatt az orvosigazgató látja el, aki egyben az intézmény főigazgató-helyettese is.

A Narancs.hu akkor azt is írta, információik szerint Adorján Gusztáv állapota súlyosabb volt, ezért Budapesten kezelték.

A lap azt is megemlítette, hogy Adorján Gusztáv azt az intézményt vezette, amelyik az operatív törzs döntése alapján Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes középsúlyos és súlyos koronavírus-fertőzöttjét fogadja.

(Fotó: Facebook / Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház)