Vasárnap óraátállítás: a bécsi gyors már a téli időszámítás szerint indul Lőkösházáról

Vasárnap óraátállítás: a bécsi gyors már a téli időszámítás szerint indul Lőkösházáról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy órával kell visszaigazítani a mutatókat, lehetőleg hajnali háromkor - kettőre október 25-én.

Jön a téli időszámítás vasárnap vissza kell állítani az órákat. Hivatalosan hajnali háromkor kell kettőre igazítani a mutatókat, de napközben is megteszi.

Az óraátállítás pár belföldi és néhány nemzetközi vonatot érint, de a vasúti menetrenden nem kell módosítani - jelezte a Mávinform.

A belföldi járatok közül a Nyugati pályaudvarról a hajnali órákban Szobra és Szolnokra induló vonat a nyári időszámítás szerint közlekedik a teljes vonalon, de a hajnali kettő után innen induló vonatok már a téli időszámítás szerint járnak.

A nemzetközi forgalomban a Lőkösházáról hajnali két órakor induló, Budapesten át Bécsig közlekedő 346-os számú Dacia nemzetközi gyorsvonat Lőkösházáról már a téli időszámítás szerinti 2 órakor indul el.

A 347-es számú Dacia nemzetközi gyorsvonat a Keleti pályaudvarról 23.10-kor indul Bukarestbe, Lőkösházáig nyári időszámítás szerint közlekedik, onnét a téli időszámítás szerint, 2.39-kor folytatja útját.

Néhány nemzetközi vonatot a külföldi vasúthálózaton ér majd az óraátállítás. Ezek az IC 407-es és IC 406-os számú Corona, az IC 473-as és az IC 472-es számú Ister, az EN 462-es és az EN 463-as számú Kálmán Imre, az nj 466-os és az nj 467-os számú Wiener Walzer, az EN 476-os és az EN 477-es számú Metropol - berlini és varsói vonatrész kocsijait továbbító - vonatok.

Hozzászólások