szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Optimista közleményben erősíti meg a szabolcsi intézmény, hogy háziorvosok kezelik a Covid-betegeket. Egy kis kezdeti ijedtség után minden rendben.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Kihívásként, a szakmai együttműködés részeként tekintenek a feladatra azok a háziorvosok, akiket a koronavírusos betegek ellátására vezényeltek át az intenzív osztályra - adja hírül a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház közleménye. A kommünikét a Telex vette észre.

A szövegből kiderül, hogy 337 ágyon látnak el középsúlyos és súlyos Covid-betegeket, a korábbi 22 helyett 42 intenzív ágyat tartanak fenn. Az intenzív osztály dolgozóira háromszoros terhelés nehezedik, közülük három kirendelés útján került oda.

Ők a közlemény szerint "ellenvetés nélkül kezdték meg a munkát".

Válogatás nélkül soroznak

Ezenkívül 60 orvost csoportosítottak át, köztük sebészeket és belgyógyászokat és további háziorvosokat. Ők azok, akik a "kezdeti ijedtség után" már kihívásként tekintenek az új feladatra.

Korábban már napvilágot látott a hír, hogy az érintett kórházba a nyomasztó létszámhiány miatt háziorvosokat rendeltek be, 24 órás határidővel, korra és krónikus betegségekre való tekintet nélkül. Akkor a kórház nem erősítette meg a hít a sajtónak, a mostani közlemény nyilván erre válaszul született.

A Jósa András kórház főigazgatója, Adorján Gusztáv október 21-én hunyt el, koronavírus-fertőzésben. A közleményt Szondi Zita, az új igazgató jegyzi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad" – 85 éves Törőcsik Mari

"Ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad" – 85 éves Törőcsik Mari

Varga Mihály bejelentette, hogy kedden majd bejelentenek valamit

Varga Mihály bejelentette, hogy kedden majd bejelentenek valamit

Egy magyar kórházigazgató szerint a koronavírus-fertőzésen átesetteket valószínűleg nem kell beoltani

Egy magyar kórházigazgató szerint a koronavírus-fertőzésen átesetteket valószínűleg nem kell beoltani