szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfő hajnalban egy 51 éves férfi megölt egy idős házaspárt, és kis híján az idős pár 12 éves unokáját is, amikor rájuk gyújtott egy ingatlant. A tragédia kódolva volt, a gyújtogató nem sokkal a tűzeset előtt késsel fenyegette meg a sértetteket.

Hétfő hajnalban egy 51 éves férfi megölt egy idős házaspárt és kis híján az idős pár 12 éves unokáját is, amikor rájuk gyújtott egy ingatlant. A tragédia kódolva volt, a gyújtogató nem sokkal a tűzeset előtt késsel fenyegette meg a sértetteket.
Csak a kiérkező rendőröknek köszönhető, hogy nem halt meg az a 12 éves kisfiú, aki egy XV. kerületi melléképületben együtt lakott a nagyszüleivel. A rendőrök hétfő hajnali órákban érkeztek a családi házhoz, aminek a melléképülete ekkor már lángokban állt. A rendőrök hallották, hogy a tető felől segítségért kiabál egy kisfiú. Az egyik rendőr ekkor egy fél létra segítségével lesegítette őt a tetőről. A sokkos állapotban lévő fiú az épületen belül maradt nagyszülei hivogatta, amikor átadták az időközben kiérkező gyermekmentőknek.
Miután a tűzoltók eloltották a tüzet és a rendőrök kihallgatták a tanúkat, kezdett körvonalazódni, hogy mi történt. A családi ház melléképületében élő idős házaspár a ház tulajdonosánál dolgozott. Rajtuk kívül még dolgozott a tulajdonosnak egy 51 éves férfi, a magyar-román állampolgárságú M. András is, akivel azonban egyre több probléma volt az életvitele miatt. M. András gyakran ivott, ilyenkor agresszíven viselkedett, többször volt konfliktusa az idős párral. A tulajdonos is megelégelte, hogy M. András állandóan részeg, ezért a tragédia előtti napon, vasárnap kora este visszakérte tőle a kulcsokat. A hideg éjjelre tekintettel azt még megengedte neki, hogy aznap éjjel ott maradhasson. Az idős házaspár vasárnap este felhívta a tulajdonost, mert M. András késsel fenyegetőzött, ám amikor a tulajdonos a garázsba ért, a férfi már lenyugodott, a házaspár kezelte a helyzetet.
A kisfiú a rendőröknek elmondta, hogy ezután M. András azt mondta, elmegy éjszakára. A következő kép, amire a fiú emlékszik, hogy az épület lángokban állt, a nagymamája pedig kétségbeesetten hívta a tulajdonost és azt mondta neki, hogy M. András rájuk gyújtotta a garázst. A  tulajdonos megpróbált az idős párnak segíteni, hiába, a tűzzel nem tudott megbirkózni.
A rendőrség hajtóvadászatot indított M. András ellen, akit végül másnap délelőtt fogtak el Budapesten. A férfi az elfogásakor is részeg volt. Őrizetbe vették. Vallomást nem tett. Több ember ellen elkövetett emberöléssel, valamint kiskorú ellen elkövetett emberölési kísérlettel gyanúsítják.
A kisfiú állapota kielégítő, még pár napig megfigyelés alatt van a kórházban.
A nagyszülei voltak a gyámjai, édesanyja a születésekor lemondott róla - hangzott el a rendőrség kedd reggeli sajtótájékoztatóján.

Csak a kiérkező rendőröknek köszönhető, hogy nem halt meg az a 12 éves kisfiú, aki egy XV. kerületi melléképületben együtt lakott a nagyszüleivel. A rendőrök hétfő hajnali órákban érkeztek a családi házhoz, aminek a melléképülete ekkor már lángokban állt. A rendőrök hallották, hogy a tető felől segítségért kiabál egy kisfiú. Az egyik rendőr ekkor egy fél létra segítségével lesegítette őt a tetőről. A sokkos állapotban lévő fiú az épületen belül maradt nagyszüleit hívogatta, amikor átadták az időközben kiérkező gyermekmentőknek – hangzott el a rendőrség kedd reggeli sajtótájékoztatóján.

Miután a tűzoltók eloltották a tüzet és a rendőrök kihallgatták a tanúkat, kezdett körvonalazódni, hogy mi történt. A családi ház melléképületében élő idős házaspár a ház tulajdonosánál dolgozott. Rajtuk kívül még dolgozott a tulajdonosnak – és szintén ott lakott – egy 51 éves férfi, a magyar–román állampolgárságú M. András is, akivel azonban egyre több probléma volt az életvitele miatt. M. András gyakran ivott, ilyenkor agresszíven viselkedett, többször volt konfliktusa az idős párral. A tulajdonos is megelégelte, hogy M. András állandóan részeg, ezért a tragédia előtti napon, vasárnap kora este visszakérte tőle a kulcsokat. A hideg éjjelre tekintettel azt még megengedte neki, hogy aznap éjjel ott maradhasson. Az idős házaspár vasárnap este felhívta a tulajdonost, mert M. András késsel fenyegetőzött, ám amikor a tulajdonos a garázsba ért, a férfi már lenyugodott, a házaspár kezelte a helyzetet.

A kisfiú a rendőröknek elmondta, hogy ezután M. András azt mondta, elmegy éjszakára. A következő kép, amire a fiú emlékszik, hogy az épület lángokban állt, a nagymamája pedig kétségbeesetten hívta a tulajdonost, és azt mondta neki, hogy M. András rájuk gyújtotta a garázst. A tulajdonos megpróbált az idős párnak segíteni, hiába, a tűzzel nem tudott megbirkózni.

A rendőrség hajtóvadászatot indított M. András ellen, akit végül másnap délelőtt fogtak el Budapesten. A férfi az elfogásakor is részeg volt. Őrizetbe vették. Vallomást nem tett. Több ember ellen elkövetett emberöléssel, kiskorú ellen elkövetett emberölési kísérlettel, valamint nagy értékű rongálással gyanúsítják.

A kisfiú állapota kielégítő, még pár napig megfigyelés alatt van a kórházban. A nagyszülei voltak a gyámjai, édesanyja a születésekor lemondott róla.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel 500 kilométer elektromosan, ezt tudja a most leleplezett új Mercedes EQA

Közel 500 kilométer elektromosan, ezt tudja a most leleplezett új Mercedes EQA

Kétszer kapta el a koronavírust egy német férfi, másodszorra belehalt

Kétszer kapta el a koronavírust egy német férfi, másodszorra belehalt

A végtelenbe és tovább: teszten a legütősebb Samsung mobil, az S21 Ultra

A végtelenbe és tovább: teszten a legütősebb Samsung mobil, az S21 Ultra