szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az újbudai rendőrök igazoltattak volna egy autóst, de a sofőr menekülőre fogta. Kiderült, hogy bőven volt miért.

Az újbudai járőrök 2020. december 24-én, a Bartók Béla úton akartak megállítani egy autót, azonban mikor a sofőr meglátta a feléjük közeledő rendőröket, azonnal menekülőre fogta – írja híroldalán a rendőrség. Az autó vezetője minden közlekedési szabályt figyelmen kívül hagyva próbált meglógni, majd nekiütközött két parkoló autónak.

A férfi az ütközés után sem adta fel; kiszállt az autóból, egy társasházhoz futott, majd a bejárati ajtó üvegét betörve próbált meg bejutni a lépcsőházba, ahol a rendőrök utolérték és elfogták. A férfi ruhájában kábítószergyanús anyagot találtak, és szondát is fújattak vele, ami ittasságot jelzett. 

Kiderült, hogy a 22 éves B. István nemcsak a ruhájába rejtett kábítószergyanús por és az ittas vezetés, hanem az ellene kiadott 7 elfogatóparancs – lopás, garázdaság, testi sértés, zaklatás, hamis vád, magánlaksértés és rongálás – miatt is próbált meglépni a rendőrök elől. Autóján sem műszaki engedély, sem érvényes biztosítás nem volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói B. Istvánt az általa elkövetett cselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Profil-főszerkesztő: Ami történt, nemcsak az egyik újságíróm elleni fenyegetés, hanem támadás a sajtószabadság ellen

Profil-főszerkesztő: Ami történt, nemcsak az egyik újságíróm elleni fenyegetés, hanem támadás a sajtószabadság ellen

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Óvatos a Microsoft, csak szeptemberre tervezi a „nagy nyitást”

Óvatos a Microsoft, csak szeptemberre tervezi a „nagy nyitást”