Egy iskolát és egy óvodát is be kellett zárni Szigethalmon a járvány miatt

Egy iskolát és egy óvodát is be kellett zárni Szigethalmon a járvány miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Koronavírus-fertőzéshullám söpört végig az intézményeken, szünetel a szinkronoktatás. A menza is érintett.

A koronavírus-járvány intézményeken belüli terjedése miatt nyolc napig szünetel a tantermi oktatás a szigethalmi Széchenyi István Általános Iskolában, tíz napra pedig a szintén szigethalmi Négyszínvirág Óvoda Piros tagóvodáját is zárják le – derül ki az intézmények weboldalairól.

A 18 ezer fős településen található Széchenyi István Általános Iskola február 18. és 26. között digitális munkarendre állt át, és csak azoknak a tanulóknak biztosítanak felügyeletet, akikre semmiképpen nem tudnak vigyázni otthon, illetve nincsenek hatósági karanténban. Az iskolában működő menzát is elérték a megbetegedések: a Nebuló Közétkeztetési Intézmény főzőkonyhájának érintett dolgozói karanténba kerültek, és a városi ellátást a fertőtlenítést követően más intézményekből átcsoportosított egészséges dolgozókkal oldják meg.

Hasonló helyzet alakult ki a Négyszínvirág Óvoda négy tagintézményének egyikében: a Piros tagóvodában február 23. és március 5. között teljes zárást hirdettek, és arra kérték a szülőket, hogy aki teheti, ne vigye a gyermekét a város másik, Kék óvodájában fenntartott ügyeletbe sem.

Frissítés.

Fáki László helyi poglármester a hvg.hu-nak szerda délelőtt elmondta, úgy észlelték, hogy "Láthatóan a gyerekek viszik a ferzőtézeseket", de nem tudják bezárni az összes intézményt, mert a dolgozó szülőknek nincs hova vinniük őket. A településvezetés várhatóan külső fertőtlenítést fog végezni a buszmegállókban, játszótereken, közösségi helyszíneken. A polgármester jelezte azt is, hogy az idősgondozó intézményük lakóit és dolgozóit már beoltották, és hamarosan indul a tömeges oltás is, amit várhatóan a városi szabadidőközpontban fognak megszervezni.

 

Hozzászólások