szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokat segítenének a Fidesznek, ha nem lennének korrupciógyanús ügyek, a nemzeti erőforrások nemzeti kézbe adása jó út – erről is beszélt Lázár János a Telexnek adott nagy interjújában.

Félórás videóinterjút készített a Telex Lázár Jánossal. A mezőhegyesi ménesbirtokot felügyelő kormánybiztos, volt miniszter arról, hogy 2018 óta nem kapott pozíciót a kormányban, azt mondta: „Az ember nem tudja megúszni, hogy ne fizesse meg a mondatainak, vagy a döntéseinek az árát.”

Hódmezővásárhelyen, Mezőhegyesen és környékén nem segített a Fidesznek Simonka György botránya – a költségvetési csalással vádolt fideszes képviselő ügyéről Lázár azt mondta, sokat segítenének a Fidesznek, ha ezek az ügyek nem lennének,

„a jövőben a humánpolitikában körültekintőbben kell eljárnunk, és a kockázatokat nem kell sokáig magunkkal vinni.”

Ugyan Simonka György most is parlamenti képviselő, Lázár utalt arra, hogy bukhat: miután azt mondta, hogy „Simonka úr is itt kezdte és fejezte be a pályafutását”, a kérdésre, hogy itt befejezi-e tényleg, annyit válaszolt: „nem, a bíróságon”.

Lázárt megkérdezték az Origo-ügyről is – 2014-ben az után kezdődött el a portál teljes átalakítása és látványos jobbra tolása, hogy Lázár milliós hotelszámláiról jelentek meg cikkek. Most azt mondta az esetről:

„Azóta a nemzeti oldal még rengeteg platformba tette be a kezét, meg a lábát. Tehát nem az Origo volt a célpont, csak.”

A kormány célja szerinte az, hogy „a nemzeti erőforrások nemzeti kezekbe kerüljenek”, ha ezért bárki el akarná számoltatni, áll elébe – mondta.

Beszélt arról is, hogy a Fidesz 2019-ben meggyengült a nagyvárosokban. Budapest elvesztése nagy veszteség volt a Fidesz számára, ahogy sok nagyvárosé is – Lázár megfogalmazása szerint „Budapestet a kormány fejlesztette 2010 és 2019 között, és nem Tarlós István, ezt mindenki tudja.”

Arra a kérdésre pedig, hogy jöhet-e a 2019-eshez hasonló eredmény a 2022-es választáson, azt válaszolta: „Abszolút jöhet, 12 évi kormányzás után ez egyáltalán nem meglepő”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!