Tetszett a cikk?

Őrizetbe vette a rendőrség a 2009-ben eltűnt MTK-focista, Katzenbach Imre két feltételezett gyilkosát, akik közül az egyik az ismert rapper, Curtis testvére, Sz. Lajos. A három elfogott férfi közül a másik szintén újpesti, Sz. Lajos régi cimborája és bizalmasa.

"Mindenki megdöbbent, folyamatosan csörögnek a telefonok, mindenki erről beszél" - így kommentálta a hvg.hu-nak egy, az újpesti éjszakai életben jártas forrása a hírt, miszerint őrizetbe vette a rendőrség a 2009-ben eltűnt MTK-focista, Katzenbach Imre két feltételezett gyilkosát, valamint a feltételezett felbujtót.

Lapunk úgy tudja, hogy a rendőrség által közzétett hírben szereplő 51 éves L. István az újpesti éjszakai élet ikonikus figurája, akit Jampi becenéven ismernek az éjszakai életben. Jampi közeli barátja és bizalmasa pedig a 49 éves Sz. Lajos, akinek az öccse a Curtis néven ismert rapper.

Jampi és Sz. Lajos a kétezres évek elején az újpesti alvilág meghatározó alakjának számítottak. Úgy tudjuk, közös katonamúlt is összeköti őket azon kívül, hogy ugyanannál a biztonsági cégnél is dolgoztak. Ugyanakkor az elmúlt években Jampi már kevésbé volt aktív az éjszakában, forrásaink szerint "csendes, polgári életet" élt, szerény körülmények között. A szintén őrizetbe vett, felbujtással gyanúsított 51 éves H. László nem újpesti, az ottani alvilág előtt teljesen ismeretlen. Mindhármukat a Terrorelhárítási Központ elfogóemberei kapták el.

Katzenbach Imre, az MTK volt labdarúgója 2009-ben tűnt el budapesti otthonából, a rendőrség tavaly októberben Baranyajenőnél találta meg a holttestét. A nyomozás során kiderült, hogy megölték. A jogerős szabadságvesztését töltő 50 éves H. Attilát korábban gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!