MTI Itthon

Legközelebb már feljelenthet minket az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság, a belső piac egyenjogú működésének folyamatos vizsgálata közben, csütörtökön figyelmeztette Luxemburgot, Csehországot, Lengyelországot, Ausztriát és Magyarországot, hogy az eljárás folytatására számíthatnak, mert megnehezítik a használt autók importját.

MTI Itthon

Lamperth bemutatta főhivatalnokait

Öt szakállamtitkárságból és tizenkét szakmai főosztályból áll majd az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium – mondta Lamperth Mónika miniszter, amikor csütörtökön bemutatta a szaktárca vezetőit.

MTI Itthon

Túlzsúfoltak a magyar börtönök

Az Európa Tanács kínzásellenes bizottsága közzétett jelentésében arra szólította fel Magyarországot, hogy tegyen lépéseket a magyar börtönök túlzsúfoltságának felszámolására.

MTI Itthon

Fidesz: gondoljunk Gyurcsányra a tankolásnál

A Fidesz szerint a forintárfolyam gyengülését okozó kormányzati magatartás áll a rendkívül magas benzinár hátterében. Erről Szijjártó Péter szóvivő és Révész Máriusz országgyűlési képviselő beszélt.

MTI Itthon

Petrétei tisztogat a főrendőrök között

Távozik posztjáról az országos rendőrfőkapitány két helyettese – jelentette be Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter tegnap az Országos Rendőr-főkapitányságon tartott feladat-meghatározó értekezletet követően.

hvg.hu Világ

Brüsszel kivizsgálja a pozsonyi magyar turisták ügyét

Brüsszel azt vizsgálja, hogy minősülhet-e egy nyilvánosan látogatható kegyeleti hely, egy templom kizárólag speciális képesítéssel rendelkező idegenvezető kíséretében látogatható múzeumnak vagy történelmi emlékműnek.

HVG Hetilap

Tarlós: "16 év ugyanazon a helyen sok"

Tiszteli, de le akarja győzni az őszi önkormányzati választásokon Demszky Gábor főpolgármestert első számú kihívója, Tarlós István, akinek jelölését egyhangúan támogatta a Fidesz-MPSZ országos választmánya. Óbuda-Békásmegyer független polgármestere a városházi korrupcióellenes szabályokon munkálkodik, s nem tartja reálisnak, hogy Budapest belátható időn belül olimpiát rendezzen.

MTI Gazdaság

Gyurcsány Frankfurtban és Londonban házal

Vezető üzletembereknek tart prezentációt ma Frankfurtban és Londonban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, mindkét eseményen nemzetközi bankok és befektetési cégek képviseltetik magukat.

MTI Itthon

ET: pozitív összefüggésben emlegették Magyarországot

Magyarországot pozitív példaként említette Terry Davis, az Európa Tanács (ET) főtitkára az állítólagos titkos CIA-fogolyjáratok és -börtönök ügyében - közölte Szabó Zoltán MSZP-s és Németh Zsolt fideszes képviselő, az ET parlamenti közgyűlésén részt vevő magyar delegáció vezetője és vezetőhelyettese, akiket Davis szerdán fogadott Strasbourgban.

MTI Itthon

Toller László állapota stabil

Stabil Toller László pécsi polgármester állapota - tudatta a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikájának igazgatója közleményben.

MTI Itthon

APEH-eljárás az adószám nélküli prostituáltak ellen

Elutasította a Baranya Megyei Bíróság annak a prostituáltnak a keresetét, aki sérelmezte, hogy megbüntette az adóhivatal, mert nem rendelkezett vállalkozói igazolvánnyal és adószámmal - közölte a bíróság szerdán. A pert több hasonló követheti.

MTI Itthon

27 százalékos gázáremelés augusztus 1-től

A gáz fogyasztói ára, fogyasztással súlyozottan átlagosan 27 százalékkal emelkedik augusztus elsejétől - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a kormánydöntést követő szerdai sajtótájékoztatón Budapesten. A távhő szolgáltatás díja ezzel párhuzamosan 18 százalékkal emelkedik.

MTI Itthon

A vatikáni szerződést módosítaná az SZDSZ

Az SZDSZ javasolni fogja a kormánynak a vatikáni szerződés felülvizsgálatát - közölte Fodor Gábor szabad demokrata ügyvivő szerdai sajtótájékoztatóján, amelyet Gusztos Péter ügyvivővel közösen tartott.

MTI Itthon

Jogerősen elítélték a számlagyárosokat

A Baranya Megyei Bíróság üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás, adócsalás és más bűncselekmények miatt szerdán jogerősen elítélte azon "számlagyári" ügy több vádlottját, akik 1996 és 2000 között több százmillió forinttal károsították meg az államot.


A címlapról ajánljuk