Jogerősen két évvel csökkentették a röszkei terrorper vádlottjának büntetését
Itthon

Jogerősen két évvel csökkentették a röszkei terrorper vádlottjának büntetését

Az első fokon kiszabott 7 év helyett 5 év szabadságvesztésre ítélte Ahmed H.-t a Szegedi Ítélőtábla, amely három évvel a röszkei határon lezajlott tömegzavargások után hozott jogerős ítéletet. Ez abban is eltér az első fokú döntéstől, hogy a büntetést nem fegyházban, hanem – a kevésbé szigorú – börtönben kell letölteni. A védelem érvelt a cselekmény minősítésének megváltoztatása ellen is, de ezt a bíróság nem fogadta el, terrorcselekményért ítélte el a vádlottat.

MTI Itthon

A nemzeti vízum nem az elvándorlást szolgálja

A január 1-től életbe lépő nemzeti vízum semmilyen formában nem szolgálja az elvándorlást, és nem diszkriminatív, mivel nem etnikai jellegű vízum – jelentette ki Gémesi Ferenc, helyettes külügyi államtitkár.

hvg.hu Itthon

Friderikusz kemény támadása az MTV elnöke ellen

A Szólás Szabadsága alighanem új csatornát kereshet magának, azután, hogy Friderikusz kipakkolt a Népszabadság szombati számában adott intejúban. Rudi Zoltán tévéelnököt szakmai alkalmatlansággal vádolta, felszólított eltávolítására, és kiltásba helyezte civil mozgalom szervezését a tévés állapotok megváltoztatására.

MTI Itthon

Véres valóság: elszennyeztek bennünket

Egészségre káros vegyi anyagok vannak az európai családok szervezetében – derült ki a World Wildlife Found (WWF) által elvégzett vérelemzés eredményeiből.

MTI Itthon

Orbán a kettős állampolgárságot támogatta Szlovákiában

A Fidesz mint nemzeti alapokon álló párt, a nemzeti összetartozás eszméje és gondolata köré szerveződött szövetség, mindig is támogatni fogja a határon túli magyarok kettős állampolgárságot célzó törekvéseit mindaddig, amíg ezt ők maguk is akarják - jelentette ki a szlovákiai Csicsón Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke.

MTI Itthon

Gyurcsány vízumkönnyítésre kapott ígéretet Bushtól

Gyurcsány Ferenc pénteken George Bush amerikai elnökkel tartott ötvenperces fehér házi találkozóján megerősítette Magyarország korábbi iraki és afganisztáni vállalásait, újabb hozzájárulást az amerikai fél nem kért, s a tárgyaláson megállapodtak egy olyan terv kidolgozásában, amely megkönnyíti a magyarok amerikai vízumkérelmét.

MTI Itthon

Mérgezett petrezselyem kerülhetett forgalomba

Csaknem három mázsa mérgező vegyszerrel permetezett petrezselymet loptak el a Hajdú-Bihar megyei Kabán. Egyelőre nem tudni, hogy a petrezselymet megpróbálták-e a tolvajok értékesíteni.

MTI Itthon

Szolidaritási nyilatkozat a házfoglalók mellett

Szolidaritási nyilatkozatban állt ki több civil szervezet és közéleti személyiség a Centrum Csoport mellett pénteken, amelynek aktivistái a hét végén foglalták el a VII. kerület egyik üresen álló bérházát.

MTI Itthon

Juhász Ferencet baleset érte Washingtonban

Könnyebb sérüléseket szenvedett a Washingtonban tartózkodó honvédelmi miniszter, amikor a magyar kormánydelegációt szállító konvoj egyik autója megcsúszott és összeütközött egy szembejövő autóval - erősítette meg az MTI értesülését pénteken a Honvédelmi Minisztérium.

MTI Itthon

MTV: panaszt tett a volt kurátor

Panaszt tett a Fővárosi Főügyészségen Pós Péter, a Magyar Televíziót ((MTV) felügyelő közalapítvány volt kurátora, aki erről pénteken tájékoztatta az MTI-t.

MTI Itthon

Meghosszabbították Schönthal Henrik házi őrizetét

Meghosszabbította a sikkasztás és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsított S. H. (Schönthal Henrik) házi őrizetet a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön - tájékoztatott a Fővárosi Bíróság pénteken. A kényszerintézkedés december 8-ig tart - tudatták a közleményben.

MTI Itthon

Új választási pártot alakít a MIÉP és a Jobbik

"MIÉP-Jobbik Harmadik Út" néven együtt indul a 2006-os országgyűlési és a jövő őszi önkormányzati választásokon a Csurka István vezette Magyar Igazság és Élet Pártja, valamint a Kovács Dávid elnökölte Jobbik Magyarországért Mozgalom.

MTI Itthon

Sólyom László európai kérdésekről nyilatkozott a FAZ-nak

Egész oldalas, fényképes interjút közölt Sólyom László köztársasági elnökkel a Frankfurter Allgemeine Zeitung pénteken, a címben azt az államfői megállapítást emelve ki, hogy az, aki teljesíti a koppenhágai kritériumokat, tagja lehet az uniónak.

MTI Itthon

Magyar vonalakat is érint a hétvégi olasz vasutassztrájk

A MÁV információi szerint munkabeszüntetést tartanak az olasz vasutasok október 9-én nulla órától október 10-én 24 óráig, s ez idő alatt az olasz vasútvonalakon bizonytalan lesz a vonatközlekedés. Egyelőre nem látszik a kibontakozás a pénzügyi válságba került Alitaliánál sem, így ott a földi kiszolgáló személyzet sztrájkja miatt szombaton várhatóan 138 járatot törölnek majd.

MTI Itthon

Papagájkórban szenvedett a Deszken egy hete elhunyt férfi

Papagájkórban szenvedett az a 43 éves férfi, aki egy hete hunyt el tüdőgyulladásban a deszki kórházban, ezt erősítették meg a mikrobiológiai vizsgálatok; hét további gyanús esetet észlelt az ÁNTSZ - jelentette be Kovács Ferenc, Csongrád megyei tiszti főorvos pénteken Szegeden.

MTI Itthon

Orbán: munkám lényege, hogy tartsam az emberekben a lelket

Orbán Viktor egy csütörtöki rádiós interjúban munkája lényegének azt nevezte, hogy megpróbálja tartani a lelket az emberekben, és közös célokat alakítson ki velük. Az MSZP szóvivője szerint viszont a Fidesz elnöke az utóbbi három évben "a parlament egyik legnagyobb munkakerülőjévé vált".

MTI Itthon

Gyurcsány Ferenc Washingtonban

Magyarország miniszterelnöke amerikai látogatásán előszőr megkoszorúzta Kossuth és Wallenberg mellszobrát, majd Tom Lantos képviselővel, Condoleezza Rice külügyminiszterrel tárgyalt. A nap folyamán Gyurcsány George W. Bush amerikai elnökkel is tárgyalóasztalhoz ül majd.

MTI Itthon

Sakkozó, krupié a magyar rejtvényfejtő-válogatottban

Szombaton kezdődik Egerben a 14. rejtvényfejtő-világbajnokság, 29 ország több mint kétszáz versenyzője méri össze tudását a világ legnagyobb szabású rejtvényfejtő találkozóján - közölte a versenyt szervező Rejtvényfejtők Országos Egyesületének elnöke.


A címlapról ajánljuk