Bod Péter Ákos és a visszavont lapszám: "Az elmúlt 25-30 évben ilyen nem nagyon történt velem"
Itthon

Bod Péter Ákos és a visszavont lapszám: "Az elmúlt 25-30 évben ilyen nem nagyon történt velem"

Túl kritikus volt az állami járadékelvonással a Századvég folyóirat utolsó lapszáma, ezért fejezték le a vezetőségét, és irányították át kormánysegítő irányba. Bod Péter Ákos nem érti, miért őket kérte fel az a lap szerzőnek, amelynek szerkesztőbizottságában Orbán Viktor vagy Kövér László neve is szerepel (ők egyébként a korábbi, az első szerkesztőbizottság tagjai voltak – a szerk.).

MTI Itthon

Ötszáz liter gázolaj ömlött az útra Székesfehérváron

Mintegy ötszáz liter gázolaj ömlött ki szerda reggel Székesfehérváron egy üzemanyag-szállító kamion megsérült tartályából az úttestre; a kiömlött üzemanyagot a közútkezelő szakemberei feltakarították - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

MTI Itthon

Hiller nem mond le az MSZP szombati kongresszusán

Hiller István, az MSZP elnöke nem mond le a párt szombati kongresszusán. A nagyobbik kormánypárt vezetője erről egy szerda reggeli televízióműsorban beszélt a köztársaságielnök-választás kapcsán.

Itthon

Nálunk fizetnek a legtöbbet a mobilos vezetők

Magyarországon lehet a legnagyobb büntetést fizetni azért, ha valakit mobiltelefonáláson kapnak vezetés közben – derül ki az ARBÖ osztrák autós szervezet által készített összehasonlító tanulmányból.

MTI Itthon

Roma kárpótlás: újabb gyanúsítottak

"Az őrizetbe vett 41 éves kiskőrösi férfi és társai 2003-ban és 2004-ben 33 millió forintot vettek fel idős emberek nevében az osztrák alaptól, melyből 25 és fél millió forintot megtartottak maguknak" - mondta Hortobágyi István, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

hvg.hu Itthon

Elnökválasztás: átszavazó szocialisták?

Sólyom László letette az államelnöki esküt, a parlament tagjai, párthovatartozástól függetlenül, kétszer is elénekelték a Himnuszt. A hangulat emelkedett volt, de néhány órával később a szocialisták már elkezdték keresni kétségtelen kudarcuk okait. Valósággal sokkolta őket Szili Katalin veresége, bármennyire megtisztelő is második helye az államfői kinevezésért folytatott versenyben.

MTI Itthon

"A sas nem kapkod legyek után, a sólyom sem"

Sólyom László elégedett az őt köztársasági elnökké emelő parlamenti államfőválasztás eredményével és mint közölte, passzív, szigorú és keveset beszélő államfő akar lenni.

MTI Itthon

Gyurcsány és Szili gratulált Sólyomnak

Az alkotmány betűje és szelleme szerint a köztársaság kormánya együttműködik a köztársaság elnökével, annak érdekében, hogy közös céljaikat, a nemzet szolgálatát és felemelését teljesíthessék - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Sólyom Lászlót államfővé választó szavazás utáni sajtótájékoztatón.

MTI Itthon

Hiller: nem kell távoznom

Hiller István, az MSZP elnöke kedden a párt frakcióülése után azt mondta: nem kerülhet a pozíciójába, hogy nem a párt jelöltjét választották köztársasági elnöknek, ugyanakkor csalódottságát is kifejezte az eredmény miatt.

MTI Itthon

Horn: "az SZDSZ visszaélt a gyengeségével"

Horn Gyula volt miniszterelnök kedden az államfőválasztás után kételyének adott hangot abban a tekintetben, hogy helyreállítható-e a bizalom az MSZP-ben az SZDSZ iránt.

hvg.hu Itthon

Elindult a hvg.hu Fóruma

Mától a hvg.hu olvasói közvetlenül is megoszthatják egymással véleményüket a hvg.hu Fórumán. Szóljon hozzá ön is!

MTI Itthon

Az MSZP szerint megsértették a szavazás titkosságát

Az MSZP-frakció három bejelentést tett az Országgyűlés jegyzőinek, mivel az államfőválasztás harmadik fordulójában megsérült a szavazás titkossága - mondta Burány Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese.


A címlapról ajánljuk