MTI Itthon

Könyv Molnár G. Péter ügynöki jelentéseiről

A rivaldafény árnyékában című dokumentumkönyv Molnár Gál Péter színikritikus egykori ügynökjelentéseivel kedden kerül a boltokba, mely a kiadó reményei szerint megtisztulási folyamatot indít el a magyar közéletben.

MTI Itthon

Nincs bérmegállapodás a közszférában

Nem sikerült aláírni a közszféra 2005-ös keresetemeléséről szóló megállapodást az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) hétfői ülésén.

MTI Itthon

Rakétákat vesz a HM

A magyar kormány múlt heti felhatalmazása után a Honvédelmi Minisztérium képviselője aláírta az amerikai kormánnyal a szerződést AMRAAM (Advanced Medium-Range Air-to-Air Missile) rakéták szállításáról.

hvg.hu Itthon

Egészségügyre és oktatásra adjuk az 1%-ot

Az adófizetők több mint egyharmada ajánlaná fel jövőre személyi jövedelemadója egy százalékát valamelyik civil szervezet vagy közhasznú alapítvány javára – számolt be legfrissebb jelentésében a Marketing Centrum. A felmérés szerint leginkább egészségügyi és oktatási intézményeket támogatunk, és csak kevesen döntenek a szervezetek hirdetései alapján.

MTI Itthon

Bizottsági igen a Szülőföld Alapra

Az alkotmányügyi bizottság ülésén támogatta azt a bizottsági módosító javaslatot, amely szerint a Szülőföld Alap javára fel lehetne ajánlani az szja egy százalékát.

MTI Itthon

Előállították a Lelkiismeret ´88 nyolc tagját

Előállította a Lelkiismeret ´88 Csoport nyolc tagját a rendőrség pénteken este Budapesten gyülekezési joggal való visszaélés miatt, miután az említett személyek felvonultak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) által előzőleg megtiltott útvonalon.

Itthon

Cseh László aranyérmes

Megvédte rövidpályás Európa-bajnoki címét 400 méteres vegyesúszásban Cseh László, ráadásul saját csúcsát megdöntve, új kontinensrekorddal diadalmaskodott a Bp. Spartacus klasszisa.

MTI/hvg.hu Itthon

Rendőrségi tiltás a fáklyás tüntetésre

Megtiltotta a Lelkiismeret '88 Csoport péntek esti budapesti fáklyás felvonulását a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A csoport Gyurcsány Ferenc házához akart vonulni.

MTI Itthon

Nem nyomoznak a halottcsere ügyében

Csütörtökön feltehetőleg valamelyik beteghordó szándékos halottcserét hajtott végre a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban; a cserét csak a ravatalnál vették észre a hozzátartozók.

MTI Itthon

A kormányt bírálja a Nemzeti Sporttanács

A tanács 11 tagja nyílt levélben kéri a kormányt, vizsgálja ki, miért nem került az Országgyűlés ifjúsági és sportbizottsága elé az NS december 3-án elfogadott ötpontos határozata.

MTI Itthon

A szülők nem hisznek a PISÁ-nak

A szülői egyesületek nem hiszik el, hogy a 15 éves magyar gyerekek világviszonylatban rosszul teljesítenek a PISA-felméréseken - mondta Keszei Sándor, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének (MSZOE) elnöke.

MTI Itthon

Petrétei: távoltartás csak minősített esetben

Az igazságügy-miniszter alkotmányossági szempontok miatt csak minősített esetekben tartja elfogadhatónak a távoltartás intézményét. Petrétei József erről a Klubrádiónak beszélt.

MTI Itthon

Nem találják a móri Škorpiónt

Nem találták meg a móri bankrablásnál használt fegyvereket a rendőrök azon a helyen, amelyet egy szigorúan védett tanú jelölt meg az ügy legutóbbi tárgyalásán - írja a Magyar Hírlap.


A címlapról ajánljuk