Bod Péter Ákos és a visszavont lapszám: "Az elmúlt 25-30 évben ilyen nem nagyon történt velem"
Itthon

Bod Péter Ákos és a visszavont lapszám: "Az elmúlt 25-30 évben ilyen nem nagyon történt velem"

Túl kritikus volt az állami járadékelvonással a Századvég folyóirat utolsó lapszáma, ezért fejezték le a vezetőségét, és irányították át kormánysegítő irányba. Bod Péter Ákos nem érti, miért őket kérte fel az a lap szerzőnek, amelynek szerkesztőbizottságában Orbán Viktor vagy Kövér László neve is szerepel (ők egyébként a korábbi, az első szerkesztőbizottság tagjai voltak – a szerk.).

Itthon

Lamperthnek, Buránynak és Kökénynek mennie kell?

A Magyar Rádió értesülései szerint Gyurcsány Ferenc három-négy poszton tervez változtatást, egyebek mellett a belügy-, a munkaügyi és az egészségügyi miniszter távozásáról tudnak a jólértesültek. Meg nem erősített információk szerint az uniós fejlesztési feladatok összehangolását egy önálló minisztérium végezné.

Itthon

Gyurcsány: "határozott igen" az államfőnek

Gyurcsány Ferenc szerdán a következő két év kormányprogramjáról tájékoztatta Mádl Ferenc köztársasági elnököt a Sándor-palotában. A koalíció miniszterelnök-jelöltje "határozott igennel" felelt Mádl azon kérdésére, hogy ha őt jelöli kormányfőnek, elvállalja-e.

Itthon

Medgyessy-könyv: "Hát akkor rám itt nincs szükség"

Az SZDSZ-nél állítólag akkor telt be a pohár, amikor a kormányfő az SZDSZ korrupciós ügyeit kezdte firtatni - számol be Medgyessy Péter távozásának előzményeiről a Magyar Hírlap újságíróinak könyve.

Itthon

Ismét kamatot emelt a Fed

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kedden a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 1,75 százalékra emelte az irányadó kamatot, és arról számolt be, hogy a gazdaság kezd ismét magára találni egy lassulóbb periódus után és mérsékelten javultak a munkaerő piaci feltételek.

Itthon

Verespatak: Magyarországnak jogi lépéseket kell tennie

A romániai verespataki aranybánya-beruházás ügyében Magyarországnak a nemzetközi jog eszközeivel kell fellépnie - jelentette ki az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának ülésén a környezetvédelmi miniszter.

Itthon

Jövő csütörtökön dől el Annus és Fazekas sorsa

A Magyar Atlétikai Szövetség fegyelmi bizottsága jövő csütörtökön hoz döntést az athéni olimpián doppingvétség miatt aranyérmétől megfosztott diszkoszvető Fazekas Róbert és kalapácsvető Annus Adrián ügyében.

Itthon

Fogynak az utcai vécék Budapesten

Budapesten egyre csökken a nyilvános illemhelyek száma - állapította meg kedd délutáni ülésén a fővárosi önkormányzat szakbizottsága.

Itthon

A patkányok nem érzik jól magukat Budapesten

A magyar főváros a patkánymentességet tekintve Európa élvonalában található, tavaly Budapest területének 0,07 ezreléke volt patkányfertőzött, míg Nyugat-Európában a 2 százalék is elfogadottnak számít.

Ciprus

Magyar békefenntartók utaznak Ciprusra

A 68 katona közül többen fél, mások egy évet szolgálnak majd Cipruson az ENSZ-erők kötelékében. A magyar békefenntartókat kedden búcsúztatták Szolnokon.

Itthon

A PM szerint Magyarország nem nettó befizetője az uniónak

A pénzügyi tárca szerint nem helytállóak Nógrádi Zoltán fideszes parlamenti képviselő állításai, amelyek szerint Magyarország az idén az Európai Unió (EU) nettó befizetője azzal, hogy 155 milliárd forintos befizetési kötelezettsége van, ugyanakkor nem tudja igénybe venni az uniós pályázati lehetőségeket.

Itthon

Januártól megszűnhetnek egyes Volán-járatok

Lapértesülés szerint máig nem született egyetlen új személyszállítási szolgáltatási szerződés sem az autóbusz cégek, az önkormányzatok, illetve a közlekedési tárca között.

Itthon

„Ez az orvos nagyon utálja a cigányokat!”

Egy roma asszony írásban tett panaszt a karcagi kórház igazgatójánál, mert szerinte származása miatt szülésekor az intézmény egyik orvosa nem látta el kellőképpen, és jórészt ennek köszönhetően a kórház egyik wc-jében kellett napvilágra hoznia kislányát.

Itthon

Felfüggesztett börtön skinheadeknek

A közösség elleni izgatás vádjával indult szkinhed-per hat vádlottja közül hármat bizonyítottság hiányában felmentett, hármat pedig felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) hétfőn kihirdetett elsőfokú ítéletében.


A címlapról ajánljuk