Jogerősen két évvel csökkentették a röszkei terrorper vádlottjának büntetését
Itthon

Jogerősen két évvel csökkentették a röszkei terrorper vádlottjának büntetését

Az első fokon kiszabott 7 év helyett 5 év szabadságvesztésre ítélte Ahmed H.-t a Szegedi Ítélőtábla, amely három évvel a röszkei határon lezajlott tömegzavargások után hozott jogerős ítéletet. Ez abban is eltér az első fokú döntéstől, hogy a büntetést nem fegyházban, hanem – a kevésbé szigorú – börtönben kell letölteni. A védelem érvelt a cselekmény minősítésének megváltoztatása ellen is, de ezt a bíróság nem fogadta el, terrorcselekményért ítélte el a vádlottat.

Itthon

Zöld utat a piros lámpának!

Ha lenne szabályozott piroslámpás ipar, az egyszerű szexipari dolgozók nem lennének kiszolgáltatva a maffia kényének-kedvének, és a vigalmi negyed adója nem a bűnözőket gazdagítaná.

Itthon

M5-ös: a kormány ígéri, meglesz

A vásárlás ugyan még nem történt meg, ám a hírek szerint a napokban megállapodás születik az AKA Rt. és a Magyar Posta között.

Itthon

Járai Zsigmond reflektál a The Economist cikkére

Leszek Balcerowicz, a lengyel jegybank elnöke sikeres pénzügypolitikát folytat, ez különösen érvényes Magyarországgal összehasonlítva - írta a The Economist legújabb száma. Járai Zsigmond, a jegybank elnöke a hvg.hu-nak kifejtette, az eltérő magyar és lengyel adottságokból nehéz messzemenő következtetéseket levonni.

Itthon

Pénzvisszafizetésre szólították fel Ragáts Imrét

Pinke György, a Magyar Televízió (MTV) Rt. ügyvezetője felszólította Ragáts Imrét, a másfél hónapja lemondott tévéelnököt: intézkedjen annak érdekében, hogy térüljön meg a távozása napján nyilvánosságra került filmszerződés okozta kár.

Itthon

Polt: csak a hálapénz kicsikarása bűncselekmény

Az egészségügyi miniszter megkapta Polt Péter legfőbb ügyész jogi állásfoglalását az orvosok által előre kért pénzösszegek ügyében, és az abban foglaltak egybevágnak a minisztérium jogi vélekedésével - közölte a tárca sajtófőnöke.

Itthon

Juhász: az előző kormány tudhatott az iraki olajpénzekről

Az előző kormánynak tudomása lehetett azokról a híresztelésekről, hogy a Király B. Izabella által alapított Magyar Érdek Pártjának is juttatott olajpénzeket Szaddám Huszein volt diktátor az Irakot sújtó olajembargó idején - mondta Juhász Ferenc honvédelmi miniszter csütörtökön.

Itthon

A Magyar Érdek Pártja is kapott olajpénzt Szaddámtól

A Király B. Izabella által 1993-ban alapított Magyar Érdek Pártjának is juttatott olajpénzeket Szaddám Huszein volt diktátor az Irakot sújtó olajembargó idején - írta csütörtöki számában a Népszabadság és a Magyar Hírlap.

Itthon

Mádltól kér kegyelmet Simek Kitti védője

Az apját megölő, két év két hónapos szabadságvesztésre ítélt tótújfalui kislány ügyvédje nem nyilatkozott arról, milyen indokkal kérne kegyelmet; az édesanya szerint jelenleg terhes lánya nem szeretné, ha a gyermekét börtönben szülné meg.

Itthon

Piaci krónika 2004. január 18-23.

Az alábbi előrejelzések a beérkezett adatok gondos értékelésén alapszanak, ám felhasználásuk következményeiért a szerző, illetve a hvg.hu semmiféle felelősséget nem vállal.

Itthon

A hóesés ellenére minden út járható

A közlekedés erőteljesen lelassult, a vonatok 10-15 percet késnek, és a szakemberek arra kérik az autósokat, hogy csak akkor induljanak útnak, ha gépkocsijuk téli gumival van felszerelve.

Itthon

Tüdőembólia okozhatta Fehér Miklós halálát

A hétfői, négy és fél órás boncolás során nem sikerült meghatározni, pontosan mi okozta Fehér Miklós halálát. A végleges diagnózis várhatóan a szövettani vizsgálatok eredményének ismeretében születik majd meg.


A címlapról ajánljuk