Itthon

Brókerbotrány: lemondott a K and H Bank vezérigazgatója

Csütörtökön tovább folytatódott a K and H Equities ügye, amelynek során lemondott az anyabank, a K and H Bank vezérigazgatója és helyettese. Az MSZP szerint több fideszes politikus is kapcsolatban állt a sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila befektetési tanácsadóval. A Fidesz László Csaba pénzügyminiszter felelősségét firtatja az ügyben.

Itthon

Lemondott a K&H Bank vezérigazgatója

A K&H Equities-zel kapcsolatban feltárt tények alapos értékelése után Rejtő E. Tibor, a K&H Bank vezérigazgatója és Ludo Jacobs vezérigazgató-helyettes benyújtotta lemondását, amelyet azonban az igazgatóság még nem fogadott el.

Itthon

Növekvő balatoni vendégforgalom

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a Balaton vendégforgalma a kereskedelmi szálláshelyeken az előző év hasonló időszakához képest erősen növekvő irányzatot mutat, amit a Magyar Turizmus Rt. is megrősített. A vendéglétszám 15, a vendégéjszakák száma majdnem 10 százalékkal növekedett a Balatonnál az év első négy hónapjában.

Itthon

Elindult Irakba a magyar kontingens előkészítő csoportja

A szolnoki katonai repülőtérről elindult Bagdadba az iraki nemzetközi segítségnyújtásban résztvevő magyar katonai kontingens kitelepülését előkészítő csoport hat tagja. Feladatuk, hogy elvégezzék az őket követő előkészítők, illetve a főerők táborozásához, elhelyezéséhez szükséges teendőket. A főerők augusztusban indulnak el.

Itthon

Az FTC elnöksége konkrét szakítási ajánlatot vár Várszegitől

Furulyás János, az FTC elnöke bejelentette: a Fotex Rt., illetve Várszegi Gábor kiszáll a klubból, de mindezt hivatalosan még nem jelezte az egyesületnek. A Ferencváros elnöksége szerdán arra kérte Várszegit, álljon elő konkrét ajánlattal a szakítást illetően.

Itthon

Pannonplast-ügy: Rogán szerint a rendőrség nem független; a belügyminiszter visszautasítja a Fidesz vádjait

A rendőrség "ma Magyarországon nem képes független vizsgálatot lefolytatni" a Pannonplast, illetve a K and H Equities ügyében - jelentette ki Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdán. A képviselő szerint Lamperth Mónika belügyminiszter férjét, Jegesy András ügyvédet szerződés kötötte a K and H Equitieshez; a külföldön tartózkodó belügyminiszter és Gál J. Zoltán kormányszóvivő cáfolja Rogán értesüléseit.

Itthon

Búcsú a repterektől

Ismét úgy fest, hogy a honvédség végleg bezárja a jelenleg csak vegetáló pápai katonai repülőteret. A létesítményéről három éve hasonlóképpen döntöttek, ám egy politikai pengeváltás következtében a reptér megmenekült. Ám jelenleg is üresen áll. De vajon érdemes-e továbbra is "lélegeztető gépen" tartani?

Itthon

Csak híd, és más semmi

Az újpesti önkormányzat engedélyezte, hogy megépítsék a Budapestet körülölelő M0-ás körgyűrű északi Duna-hídját. Korábban a kerületi városatyák hallani sem akartak erről, amíg az általuk fontosnak gondolt helyi útfejlesztések kétharmad részben el nem készülnek. Végül győzött a józanság: a miniszteriális és városházi emberek megegyeztek, hogy felépül a híd és a hozzá kapcsolódó kerületi fejlesztések is megvalósulnak. Ön szerint folytatódni fog az észérveken alapuló hídverés?

Itthon

OCÖ: sikertelen egyeztetés, Horváth felfüggeszti elnöki tevékenységét

Nem sikerült megegyezésre jutnia az Országos Cigány Önkormányzat két elnökének azon a tanácskozáson, amelyet Teleki László roma ügyekért felelős államtitkár kezdeményezett. "Továbbra is mindkét fél elnöknek tekinti magát" -mondta Teleki. Horváth Aladár, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) leváltott elnöke, bejelentette, szerdától felfüggeszti elnöki tevékenységét, egyben a romaügyi államtitkáron keresztül kéri a kormányzatot, hogy függessze fel a szervezet működését is.

Itthon

Orvosokat vettek őrizetbe Borsodban

Hivatali vesztegetés alapos gyanújával öt orvost vett őrizetbe a rendőrség Miskolcon a napokban. Ellenük az a gyanú, hogy esetenként 150-250 ezer forintért közreműködtek abban, hogy olyan személyeket helyezzenek rokkantnyugdíjba, akiknek egészségi állapota ezt nem indokolta.

Itthon

Magyarországon csak 2005-től vezetik be az uniós rendszámokat

A Belügyminisztérium tervei szerint Magyarországon várhatóan csak 2005. januárjától vezetik be az Európai Unióban szabványos gépjármű-azonosítókat. A már forgalomban lévő, hagyományos rendszámokat azonban a jármű forgalomból történő kivonásáig használhatja a tulajdonos.

Itthon

Egyeztetésre hívja Kolompárt és Horváthot a romaügyi államtitkár

A romaügyekért felelős államtitkár szerdán egy asztalhoz ülteti Kolompár Orbánt és a magát még elnöknek tekintő Horváth Aladárt az Országos Cigány Önkormányzatban (OCÖ) kialakult helyzet tisztázására. Közben Kolompár Orbán, az OCÖ vitatott körülmények között megválasztott elnöke a szervezet pénzét kezelő bankban új aláírási címpéldányt nyújtott be, és ezentúl a testület három vezetőjének egyidejű aláírásával jogosult a pénzfelvételre, Horváth Aladár így nem rendelkezhet pénzek fölött.

Itthon

Akár 21 milliárdos is lehet a sikkasztás a Pannonplast-ügyben

Több száz milliós, egyes lapértesülések szerint akár 21 milliárdos is lehet az a sikkasztás, amelynek gyanúja miatt nyomozást rendelt el az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága hétfőn, a Kereskedelmi és Hitelbank (K and H) Equities nevű brókercégnél folytatott belső vizsgálat eredményével összefüggésben.

Itthon

Elrendelték a nyomozást a PSZÁF-ügyben

A Fővárosi Főügyészség elrendelte a nyomozást a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének gazdálkodásával kapcsolatban több millió forint kárt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt – jelentette be a főügyészség szóvivője kedden.

Itthon

Az elmúlt tanévben 22 milliárdot utaltak át diákhitelre

A 2002/2003-as tanév végére már minden harmadik jogosult igényelt és kapott is diákhitelt, a hallgatóknak összesen csaknem 22 milliárd forintot utaltak át, a hitel továbbra is Baranyában a legnépszerűbb - tartalmazza a Diákhitel Központ tanév végi összesítése.

Itthon

GYISM jelentés: 3 milliárd a profi futball finanszírozásra

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium nyilvánosságra hozta azt a jelentést, amely a magyarországi professzionális labdarúgás közpénzből történő finanszírozásának összegzését tartalmazza. A 2002-2003-as szezonban a közvetlen és közvetett támogatások összege meghaladta a 3 milliárd forintot.

Itthon

Európai e-közigazgatási konferencia Comóban

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter hétfőn felszólalt az olaszországi Comóban megrendezett European eGoverment 2003 (európai elektronikus kormányzat) elnevezésű e-közigazgatási konferencián.

Itthon

Az európai NATO-főparancsnok Budapesten

A NATO-ban és a tagállamok hadseregeiben, közöttük a Magyar Honvédségben folyó átalakulásról, a változások legfontosabb területeiről folytatott véleménycserét Mádl Ferenc köztársasági elnök és James L. Jones tábornok, a szövetséges haderők európai legfelső parancsnoka hétfőn Budapesten.

Itthon

Medgyessy szerint nem kell több takarékoskodás

Medgyessy Péter nem tart szükségesnek további takarékossági intézkedést 2003-ban. A miniszterelnök erről külföldi újságírók előtt beszélt hétfőn, amikor sajtóreggelin találkozott a Magyarországon dolgozó külföldi újságírókkal és tudósítókkal.

Itthon

Sulinet eszközök 1500 helyen

Folyamatosan bővül, és hamarosan 1500-ra növekszik azoknak az árusítóhelyeknek a száma, ahol hozzá lehet férni a Sulinet program keretében adókedvezménnyel megvásárolható számítástechnikai eszközökhöz - közölte Magyar Bálint hétfőn Debrecenben.


A címlapról ajánljuk