Itthon

UEFA: százmilliókat kaptunk a majdnem semmiért

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyilvánosságra hozta, hogy az előző szezon kupasorozataiban érdekelt csapatok mennyi juttatást kaptak szereplésükért: ezek szerint a magyar résztvevők közül a Zalaegerszegi TE kereste a legtöbbet.

Itthon

Ellenállási mozgalmat szervez a MIÉP

A MIÉP által szervezett ellenállási mozgalom tüntetésekkel, demonstrációkkal és sztrájkokkal szeretné elérni célját. Csurka István a "nemzeti érzelmű pártok" részvételére is számít.

Itthon

Tímár József az új vezér az Állami Autópálya Kezelő élén

Rendkívüli felmondással azonnali hatállyal megszüntette Bitvai Miklós, az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) vezérigazgatójának munkaviszonyát Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter, aki nem sokkal később Tímár Józsefet, az Állami Közúti Műszaki és Információs (ÁKMI) Kht. eddigi igazgatója nevezte ki a megüresedett posztra.

Itthon

Távozásra szólítja fel Horváth Aladárt a CSZOSZ

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szerdai rendkívüli közgyűlésén született döntések elfogadására szólítja fel Horváth Aladárt a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége (CSZOSZ) és annak OCÖ-beli képviselőcsoportja.

Itthon

Csillag beígérte a felelősségrevonást Pakson

Kormánytisztviselők csütörtök este cáfolták, hogy a gazdasági tárca javaslatára menesztenék az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) vezetését, illetve a Paksi Atomerőmű vezérigazgatóját. Csillag István gazdasági miniszter kijelentette, hogy sem ő, sem az általa elnökölt Országos Atomenergia Bizottság nem döntött személyi kérdésekről a pénteki ülésen.

Itthon

Vádemelés Princz Gábor és társai ellen, illetve a Concordia Rt. ügyében

Vádat emeltek Princz Gábor, a Postabank volt elnök-vezérigazgatója és a bank hat más egykori vezetője ellen, összesen 36,1 milliárd forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. Vádemelés történt Simon László, Korompai Nikolett és 13 társa ellen a Concordia Rt., illetve a GMS 96 Kft. ügyében is, összesen 160 millió forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.

Itthon

Átadták az új veszprémi börtönt

A csütörtökön átadott új veszprémi börtön egy év alatt épült fel 13 ezer négyzetméteres területen, 2,5 milliárd forintos költséggel, és 214 fogva tartott elhelyezésére ad lehetőséget. Magántőkéből két nagy börtön építése kezdődhet meg a közeljövőben Kelet-, illetve Nyugat-Magyarországon - mondta az átadást követő sajtótájékoztatón Bárándy Péter igazságügy-miniszter.

Itthon

Centrum: alkotmányellenes a pártalapítványi törvény

A Centrum arra kéri a köztársasági elnököt, hogy a pártalapítványok támogatásáról szóló, hétfőn elfogadott törvényt küldje vissza az Országgyűlésnek, vagy forduljon az Alkotmánybírósághoz. A párt alkotmányba ütközőnek tartja, hogy csak a parlamenti pártok alapítványai kaphatnak költségvetési támogatást.

Itthon

Egységesen fizetne a kormány a kismamáknak

A kormányzatnak nem szabad egyedi perek vagy eljárások útjára terelni a kérdést, ha fizetési kötelezettsége van egyes kismamákkal szemben, akkor egységes fizetésre kerül sor - jelentette ki Csehák Judit egészségügyi miniszter. Eszerint a Legfelsőbb Bíróság döntését követően a 2000 januárja és 2002 márciusa között gyermekgondozási segélyben részesülő anyáknak nem kell az államháztartási hivatalokhoz fordulniuk, hogy visszamenőleg megkapják a jövedelempótlékot.

Itthon

Nem egyeztek meg a fuvarozók a kormánnyal

Nem született megállapodás a közúti fuvarozói érdekképviseletek és a kormány képviselőinek szerda esti tárgyalásán, ezért a szakértői megbeszélések folytatódnak. A fuvarozók amiatt tiltakoztak félpályás útelzárással, hogy az 5-ös főút felújítási munkái miatt kénytelenek az M5-ös autópályát használni és a díjat fizetni.

Itthon

USA: a kongresszus támogatja az izraeli válaszcsapásokat

Az amerikai képviselőház nagy többséggel olyan határozatot fogadott el szerdán, amely jogosnak minősíti a palesztin támadásokra válaszoló erőteljes izraeli csapásokat. A határozat szerint szerint Izrael harca része a terrorizmus ellen vívott nemzetközi harcnak; a Hamász időközben cáfolta, hogy a palesztin terrorszervezetek tűzszüneti megállapodást írtak volna alá.

Itthon

Jelképek metróalagútján át

Csak a kormánypárti többség szavazta meg a 4-es metró első szakaszának megépítéséről szóló törvényjavaslatot. A Csillag István gazdasági miniszter által a minap a "liberalizálás, a szabad döntés és az időnyerés beruházásaként" aposztrofált fejlesztés ezek szerint továbbra sem lesz az, ami: a közlekedési gondokon enyhítő szükségmegoldás, hanem még mindig jelképes erőt tulajdonítanak neki a politikusok.

Itthon

Jár a kismamáknak a jövedelempótlék

A Legfelsőbb Bíróság (LB) szerdán egy Somogy megyei kismama jövedelempótlékának ügyében hozott felülvizsgálati végzésében a Somogy Megyei Bíróság ez évi jogerős ítéletét és az alperes területi államháztartási hivatal minden eddigi döntését is hatályon kívül helyezte. A végzés szerint a jövedelempótlék-igény a jogszabálysértés megállapításától visszamenőleg három évig érvényesíthető, az LB ugyanakkor helyt adott a felülvizsgálati kérelmet benyújtó területi államháztartási hivatal (táh) érvelésének, amely szerint kamatok nem illetik meg az igénylőt.

Itthon

Befejeződött a teherfuvarozók demonstrációja

Szerdán délben befejeződött a teherfuvarozók demonstrációja, s a Felsőlajos határában a régi 5-ös úton felsorakozott járművek elvonultak. A fuvarozók azt szeretnék elérni, hogy térítés nélkül használhassák az M5-ös autópályát, amíg a régi 5-ös útról a felújítási munkák miatt a teherforgalmat elterelik.

Itthon

OCÖ: Kolompár Orbánt választották elnökké

Megvonta a bizalmat Horváth Aladártól és leváltotta őt az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöki tisztségéből a testület szerdára összehívott rendkívüli közgyűlése Budapesten. Az OCÖ új elnökévé Kolompár Orbán eddigi ügyvezető elnököt választották.

Itthon

Kell-e tartani az iszlám követőitől Magyarországon?

Jóllehet a titkosszolgálat szerint a Magyarországon élő moszlim és arab közösségek lojálisak a hatóságokkal és a kormánnyal, a Nemzetbiztonsági Hivatal nagy figyelmet fordít a nálunk tevékenykedő iszlám vallási csoportokra. A magyar mecsetek vezetői állítják: dacára annak, hogy nem a radikális iszlámot képviselik, folyamatosan éri őket negatív diszkrimináció. Ön szerint kell-e tartani az iszlám hazai híveitől?

Itthon

Paks: nem felelt meg a szabványnak a tisztítótartály

Nem felelt meg a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) biztonsági szabványának a Paksi Atomerőmű Rt.-nél alkalmazott tisztítótartály konstrukciója, használata - állapította meg a nemzetközi intézmény Magyarországon tartózkodó vizsgáló testülete, amely négy napon át dolgozott az erőműben.


A címlapról ajánljuk