Bod Péter Ákos és a visszavont lapszám: "Az elmúlt 25-30 évben ilyen nem nagyon történt velem"
Itthon

Bod Péter Ákos és a visszavont lapszám: "Az elmúlt 25-30 évben ilyen nem nagyon történt velem"

Túl kritikus volt az állami járadékelvonással a Századvég folyóirat utolsó lapszáma, ezért fejezték le a vezetőségét, és irányították át kormánysegítő irányba. Bod Péter Ákos nem érti, miért őket kérte fel az a lap szerzőnek, amelynek szerkesztőbizottságában Orbán Viktor vagy Kövér László neve is szerepel (ők egyébként a korábbi, az első szerkesztőbizottság tagjai voltak – a szerk.).

Itthon

Vizsgálat a BM-nél a titkos "panamai" telefon ügyében

A Belügyminisztérium (BM) vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy hogyan telepíthették a tárca titkos telefonhálózatának egyik mellékállomását egy külföldi többségi tulajdonú budapesti magáncég irodájába.

Itthon

Jelentősen erősödött a forint a bankközi devizapiacon

A bankközi devizapiacon pénteken 15 órakor 261,05/15 forinton jegyezték az eurót, csaknem három forinttal olcsóbban a csütörtök délutáni 264,00/50 forintos árfolyamnál. Ez 7,49 százalékos forint pozíciónak felel meg a sáv erős oldalán, ami 116 bázispontos javulás az előző napi értékhez képest.

Itthon

A sportminiszter tiszta pénzfelhasználást szeretne

Gyurcsány Ferenc sportminiszter támogatja, hogy olyan köztestületek, mint a Nemzeti Sportszövetség (NSSz) több beleszólást kapjanak a rendelkezésükre álló pénzek felhasználásába - hangzott el az NSSz rendkívüli űlésén, pénteken.A miniszter a magyar sport lehetséges alternativ pénzforrásairól is beszélt az ülésen.

Itthon

Bűnözési térképek készültek a Belügyminisztériumban

A bűnözés területi megoszlásáról és a rendőri jelenlétről készített részletes térképeket a Belügyminisztérium (BM) - közölte Hegedűs András bűnmegelőzési helyettes államtitkár, aki elmondta, hogy a térképek komplexebb elemzést tesznek lehetővé, így reálisabb képet adnak a bűnözés helyzetéről.

Itthon

Titkos jelentések a legújabb magyar politikai krimiből

Az MSZP szerint a Polt Péter legfőbb ügyészt, illetve Szász Károly PSZÁF-elnököt vádló, rejtélyes eredetű dokumentumok a kormányt igyekeznek lejáratni, azt a látszatot keltve, hogy a kormányerők törvénytelen eszközökkel akarják megingatni a Fidesz-kormány idején kinevezett két tisztségviselő helyzetét. Medgyessy Péter miniszterelnök "valamifajta folyamatot" lát, amit Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke "kalandos-romantikus összeesküvés-elméletnek" minősít, s az ellenzék úgy véli, a kormány el akarja (akarta volna) távolítani Poltot és Szászt. Ön szerint kinek van - vagy senkinek sincs - igaza?

Itthon

Palotásnak 700 milliót kell kapnia Postabank-részvényeiért

A Legfelsőbb Bíróság jogerős ítélete szerint az államnak 700 millió forintot kell fizetnie Palotás János Postabank-részvényeiért. A vállalkozó azért indított pert, mert meglévő részvényeinek névértékét az időközben a pénzintézet többségi tulajdonosává lett magyar állam a töredékére szállította le.

Itthon

A Fidesz jogi lépésekre készül a szórólapvádak ügyében

Csáki György, a Magyar Posta Rt. elnöke szerint a tavalyi országgyűlési választások előtt "ál-MSZP-s röplapok" is érkeztek Ausztriából Magyarországra; a HVG e heti száma szerint a kérdéses teherautók Orbán Viktor akkori miniszterelnök kampányleveleit szállították. A Fidesz csütörtökön tiltakozott Csáki állítása ellen, s jelezte, jogi lépéseket tesz az ügyben.

Itthon

Nyilvánosak a főügyészt és a PSZÁF-elnököt vádló jelentések

A kormány nyilvánosságra hozta azt a két, ismeretlenek által készített "titkos jelentést", melyek Polt Péter legfőbb ügyészt és Szász Károly PSZÁF-elnököt vádak sorozatával illetik; ugyanakkor közleményben jelentette ki, megakadályozza, hogy az ellenzék újra hisztérikus hangulatot alakítson ki. Medgyessy Péter miniszterelnök "valamifajta folyamatot" lát a jelentések ügyében, amit a Fidesz "összeseküvés-elméletnek" minősít.

Itthon

Összeült a májusban megalakult Köztársasági Etikai Tanács

A Köztársasági Etikai Tanács foglalkozhat az Oktatási Minisztériummal kapcsolatos, az elmúlt hetekben középpontba került ügyekkel, de eddig ezt senki nem kezdeményezte a testületnél, derült ki Solt Pálnak, a tanács elnökének szavaiból, a testület első ülése után.

Itthon

Megkezdődnek a 4-es metró építésének felszíni munkái

Nemsokára megkezdődnek a 4-es metró felszíni munkálatai: az építendő hat metróállomás közül kettő még idén elkészül, jelentette ki Demszky Gábor, főpolgármester. A főváros eddig 35 milliárd forintot költött az újabb metróvonallal kapcsolatos építkezésekre.

Itthon

Két megyei és a budapesti rendőrfőkapitány távozik

Felmenti a budapesti, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Veszprém megyei rendőrfőkapitányt az országos rendőrfőkapitány. A belügyminiszter jóváhagyta a személyi változásokra tett javaslatait - közölte Salgó László.

Itthon

Abbász sikertelen tárgyalásait újabb merénylet követte

Eredménytelenül zárult Mahmúd Abbász palesztin kormányfő szerda éjjel Gázában palesztin szélsőséges csoportokkal folytatott tárgyalása. Abbász kudarcát jelzi, hogy a találkozó után nem sokkal újabb, a merénylővel együtt két halálos áldozatot követelő öngyilkos terrorakciót követtek el Észak-Izraelben.

Itthon

Kórháztörvény: a Fidesz normakontrollt kéret az államfővel

A Fidesz arra kéri Mádl Ferenc köztársasági elnököt, hogy a hétfőn elfogadott kórháztörvényt küldje az Alkotmánybíróság elé előzetes normakontroll céljából. Mádl Ferenc még tanulmányozza a hétfői parlamenti ülésen elfogadott kórháztörvényt, s a napokban dönti el, aláírja-e a jogszabályt.

Itthon

Négy napig folyik a vizsgálat Pakson

Csütörtökön a reggeli órákban kezdi meg munkáját a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértői csoportja a Paksi Atomerőműben az előre egyeztetett témakörökben. A vizsgálat tárgya lesz a hatósági felügyelet, a hatósággal való kapcsolat elemzése is.

Itthon

Kormány: nincs állami szereplője a Pannonplast-ügynek

Nincs állami szereplője a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által vizsgált Pannonplast-ügyletnek - jelentette ki a kormányszóvivő szerdán, míg az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) cáfolta, hogy Pannonplast-részvények vásárlását finanszírozta volna. A cég szerepéről a PSZÁF elnökének keddi, ismeretlen tettesek által elkövetett megveretésével kapcsolatban jelentek meg sajtóértesülések.

Itthon

Hétpontos terv a futballhuliganizmus visszaszorítására

A futballhuliganizmus visszaszorítása az állam és a labdarúgás szereplőinek összefogásával lehetséges – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter azután, hogy bejelentette a futballpályákon elharapódzott erőszak visszaszorítására kidolgozott hétpontos tervet.

Itthon

Öt tiszai vésztározó épül

A Vásárhelyi-terv árvízvédelmi programjának keretében 2007-ig 5 tiszai vésztározót építenek mintegy 40 ezer hektáros területen, amelyek szükség esetén az árhullámok vízének egy részét fogadják majd be ideiglenesen.

Itthon

Orbánt a CDI határozatáról kérdezte a külügyi bizottság

Magyarországon az elmúlt egy évben megszaporodtak az emberi jogi jogsértések, a jelenségek aggodalomra adnak okot, és ezeket a problémákat orvosolni kell - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán az Országgyűlés külügyi bizottság előtt. A testület a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) Fidesz által kezdeményezett, Magyarországot elítélő nyilatkozata miatt hallgatta meg a volt kormányfőt.

Itthon

Irak: Bush és Blair titkos megállapodása

Clare Short, Tony Blair kormányának egykori nemzetközi fejlesztési minisztere szerint a brit miniszterelnök és Bush amerikai elnök már tavaly nyáron titkos megállapodást kötött Irak megszállásáról - tudta meg a The Guardian. Short e kijelentést annak a vizsgálatnak a során tette, amely azt hivatott eldönteni, miképpen használta fel Blair kormánya a hírszerzési információkat az iraki tömegpusztító fegyverekről.


A címlapról ajánljuk