Itthon

További 7,5 milliárdot fordítanak közmunkára

A PHARE-program keretében 7,5 milliárd forinttal egészíthetik ki a közmunkák hárommilliárd forintos finanszírozási keretét. A pénzt a tartósan munkanélküliek, a halmozottan hátrányos helyzetű - elsősorban - romák foglalkoztatására, képzésére használja fel a tárca.

Itthon

Megszavazták a kórháztörvényt, az ellenzék kivonult

A parlament ismét tárgyalta és az ellenzék kivonulása után 192 igen és 2 nem szavazat mellett elfogadta a kórháztövényt. Az Országgyűlés másodszor szavazott a jogszabályról, miután Mádl Ferenc köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte a szöveget a parlamentnek.

Itthon

USA: részben alkotmányellenes a pozitív diszkrimináció

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának hat bírája három ellenében úgy döntött, alkotmányellenes Michigan állam egyetemének felvételi rendszere, amelyben extra pontokat kaptak a kisebbségi jelentkezők, fenntartotta azonban az intézmény jogát arra, hogy számításba vegye a jelölt származását, s ezzel alkotmányosnak ismerte el a pozitív diszkrimináció elvét - írja a BBC. A döntés negyed százada folyó vita végére tesz pontot az Egyesült Államokban.

Itthon

Elfogadta a parlament a metrótörvényt

Elfogadta hétfői ülésén a parlament a 4-es metróvonal első szakasza megépítésének állami támogatásáról szóló előterjesztést. A törvény a budapesti 4-es metró állami támogatásán kívül rögzíti a társfinanszírozás keretszabályait, illetve feltételeit is.

Itthon

Módosították a kedvezménytörvényt

Az Országgyűlés 195 igen szavazattal, 173 nem ellenében fogadta el a kedvezménytörvény módosítását hétfőn. A szöveget a határon túli magyar szervezetek és a magyarországi parlamenti pártok meghatározó többségének egyetértésével a Magyar Állandó Értekezlet májusi ülésén véglegesítették.

Itthon

Wimbledonban kiesett a címvédő Hewitt

Hatalmas meglepetésre kiesett a wimbledoni nyílt teniszbajnokság első napján a címvédő ausztrál Lleyton Hewitt. Legyőzője az a horvát Ivo Karlovic, akinek ez volt élete első Grand Slam mérkőzése.

Itthon

Kórháztörvény: Mádl visszaküldte, ma újratárgyalják

Mádl Ferenc köztársasági elnök hétfőn a kórháztörvényt megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek. A kormány kezdeményezésére Szili Katalin, a parlament elnöke hétfő este nyolc órára összehívta az Országgyűlés ülését a törvény tárgyalására; a Fidesz képviselőcsoportja szerint az eljárás házszabályellenes.

Itthon

Egyelőre nem lesz Pannonplast-vizsgálóbizottság

Nem határoz az Országgyűlés hétfőn a paksi atomerőműben történt üzemzavart, a Pannonplast Rt. részvényei megvásárlásának körülményeit, illetve az óvoda- és iskolabezárásokat vizsgáló parlamenti bizottságok felállításáról, ugyanakkor a két utóbbi testületről szóló viták egy részét lefolytatják a képviselők.

Itthon

Vizsgálat a BM-nél a titkos "panamai" telefon ügyében

A Belügyminisztérium (BM) vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy hogyan telepíthették a tárca titkos telefonhálózatának egyik mellékállomását egy külföldi többségi tulajdonú budapesti magáncég irodájába.

Itthon

Jelentősen erősödött a forint a bankközi devizapiacon

A bankközi devizapiacon pénteken 15 órakor 261,05/15 forinton jegyezték az eurót, csaknem három forinttal olcsóbban a csütörtök délutáni 264,00/50 forintos árfolyamnál. Ez 7,49 százalékos forint pozíciónak felel meg a sáv erős oldalán, ami 116 bázispontos javulás az előző napi értékhez képest.

Itthon

A sportminiszter tiszta pénzfelhasználást szeretne

Gyurcsány Ferenc sportminiszter támogatja, hogy olyan köztestületek, mint a Nemzeti Sportszövetség (NSSz) több beleszólást kapjanak a rendelkezésükre álló pénzek felhasználásába - hangzott el az NSSz rendkívüli űlésén, pénteken.A miniszter a magyar sport lehetséges alternativ pénzforrásairól is beszélt az ülésen.

Itthon

Bűnözési térképek készültek a Belügyminisztériumban

A bűnözés területi megoszlásáról és a rendőri jelenlétről készített részletes térképeket a Belügyminisztérium (BM) - közölte Hegedűs András bűnmegelőzési helyettes államtitkár, aki elmondta, hogy a térképek komplexebb elemzést tesznek lehetővé, így reálisabb képet adnak a bűnözés helyzetéről.

Itthon

Titkos jelentések a legújabb magyar politikai krimiből

Az MSZP szerint a Polt Péter legfőbb ügyészt, illetve Szász Károly PSZÁF-elnököt vádló, rejtélyes eredetű dokumentumok a kormányt igyekeznek lejáratni, azt a látszatot keltve, hogy a kormányerők törvénytelen eszközökkel akarják megingatni a Fidesz-kormány idején kinevezett két tisztségviselő helyzetét. Medgyessy Péter miniszterelnök "valamifajta folyamatot" lát, amit Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke "kalandos-romantikus összeesküvés-elméletnek" minősít, s az ellenzék úgy véli, a kormány el akarja (akarta volna) távolítani Poltot és Szászt. Ön szerint kinek van - vagy senkinek sincs - igaza?

Itthon

Palotásnak 700 milliót kell kapnia Postabank-részvényeiért

A Legfelsőbb Bíróság jogerős ítélete szerint az államnak 700 millió forintot kell fizetnie Palotás János Postabank-részvényeiért. A vállalkozó azért indított pert, mert meglévő részvényeinek névértékét az időközben a pénzintézet többségi tulajdonosává lett magyar állam a töredékére szállította le.

Itthon

A Fidesz jogi lépésekre készül a szórólapvádak ügyében

Csáki György, a Magyar Posta Rt. elnöke szerint a tavalyi országgyűlési választások előtt "ál-MSZP-s röplapok" is érkeztek Ausztriából Magyarországra; a HVG e heti száma szerint a kérdéses teherautók Orbán Viktor akkori miniszterelnök kampányleveleit szállították. A Fidesz csütörtökön tiltakozott Csáki állítása ellen, s jelezte, jogi lépéseket tesz az ügyben.

Itthon

Nyilvánosak a főügyészt és a PSZÁF-elnököt vádló jelentések

A kormány nyilvánosságra hozta azt a két, ismeretlenek által készített "titkos jelentést", melyek Polt Péter legfőbb ügyészt és Szász Károly PSZÁF-elnököt vádak sorozatával illetik; ugyanakkor közleményben jelentette ki, megakadályozza, hogy az ellenzék újra hisztérikus hangulatot alakítson ki. Medgyessy Péter miniszterelnök "valamifajta folyamatot" lát a jelentések ügyében, amit a Fidesz "összeseküvés-elméletnek" minősít.

Itthon

Összeült a májusban megalakult Köztársasági Etikai Tanács

A Köztársasági Etikai Tanács foglalkozhat az Oktatási Minisztériummal kapcsolatos, az elmúlt hetekben középpontba került ügyekkel, de eddig ezt senki nem kezdeményezte a testületnél, derült ki Solt Pálnak, a tanács elnökének szavaiból, a testület első ülése után.

Itthon

Megkezdődnek a 4-es metró építésének felszíni munkái

Nemsokára megkezdődnek a 4-es metró felszíni munkálatai: az építendő hat metróállomás közül kettő még idén elkészül, jelentette ki Demszky Gábor, főpolgármester. A főváros eddig 35 milliárd forintot költött az újabb metróvonallal kapcsolatos építkezésekre.

Itthon

Két megyei és a budapesti rendőrfőkapitány távozik

Felmenti a budapesti, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Veszprém megyei rendőrfőkapitányt az országos rendőrfőkapitány. A belügyminiszter jóváhagyta a személyi változásokra tett javaslatait - közölte Salgó László.

Ezer "idejétmúlt" embert rúgnak ki a francia közszolgálati médiából, máshol is karcsúsít Macron

Ezer "idejétmúlt" embert rúgnak ki a francia közszolgálati médiából, máshol is karcsúsít Macron

Van Viber a telefonján? Akkor ön is megkapta az ingyenes karácsonyi csomagot

Van Viber a telefonján? Akkor ön is megkapta az ingyenes karácsonyi csomagot

Társasjáték hőse lett a Viszkis rabló

Társasjáték hőse lett a Viszkis rabló

Kilenc év börtönt kapott a férfi, aki a mellette alvó nő nadrágjába dugta a kezét

Kilenc év börtönt kapott a férfi, aki a mellette alvó nő nadrágjába dugta a kezét

Kivezették és leteperték a saját koncertjéről az énekest (videó)

Kivezették és leteperték a saját koncertjéről az énekest (videó)

Hosszú: Az edzőm elsírta magát az első közös aranyunk után

Hosszú: Az edzőm elsírta magát az első közös aranyunk után

Kamu egyenruhában, fegyverrel rabolt ki egy sofőrt három férfi – videó

Kamu egyenruhában, fegyverrel rabolt ki egy sofőrt három férfi – videó

Hóból gyúrt betűkkel írták ki a Parlament elé, hogy "O1G"

Hóból gyúrt betűkkel írták ki a Parlament elé, hogy "O1G"

TGM: Mit tegyen a parlamenti ellenzék?

TGM: Mit tegyen a parlamenti ellenzék?

A macskás mémek megint fontos szerepet kaptak a terrorelhárításban

A macskás mémek megint fontos szerepet kaptak a terrorelhárításban

A használt autós bizniszbe is belevágott a Netrisk

A használt autós bizniszbe is belevágott a Netrisk

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával