Egy bedrogozott izlandi sofőr tehet keresztbe Handó Tündének
Itthon

Egy bedrogozott izlandi sofőr tehet keresztbe Handó Tündének

Törvénysértő az a bírói tanács, amely a bírókinevezés alapvető garanciális szabályainak megsértésével jön létre – mondta ki az Emberi Jogok Európai Bírósága egy izlandi ügyben. Ez alapján magyar ítéletek is tömegesen lehetnek megtámadhatók.

Itthon

Korrupciót gyanít a Fidesz a Malév-tender ügyében

A versenytársánál jóval többet kérő, referenciák nélküli cég nyerte el a Malév Rt. egyik tenderét, amelyet a légitársaság munka-, tűz- és környezetvédelmi feladatok elvégzésére írt ki - állítja Szijjártó Péter fideszes képviselő, aki szerint a közpénzügyi államtitkár „falazik” valakiknek a tender ügyében. Keller László visszautasította Szijjártó kijelentését, az ÁPV Rt. pedig vizsgálja az ügyet.

Itthon

Elítélték a horogkeresztes plakátok kiragasztóit

Önkényuralmi jelképek használatának vétsége miatt nem jogerősen egy év próbára bocsátásra ítélt a Kaposvári Városi Bíróság három fiatalembert, s pártfogói felügyeletet rendelt el melléjük.

Itthon

Négymilliót adna a Rádió C-nek a munkaügyi tárca

Négymillió forintos támogatást ajánl fel a Rádió C számára a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium - közölte Burány Sándor, a tárca vezetője. Kerényi György főszerkesztő korábbi közlése szerint az adónak az idén - 60 millió forintos saját bevétele mellett - 50 millióra lenne szüksége adósságai rendezéséhez, további 20 millióra pedig ahhoz, hogy megnyugtatóan működhessen a Rádió C.

Itthon

Fidesz: politikai támadás indult Schmitt ellen

A Fidesz elnöksége szerint a szocialisták politikai támadást indítottak Schmitt Pállal szemben, miután a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke bejelentette, hogy vállalja a párt alelnöki posztjára történő jelölést. Az MSZP szerint Schmittnek le kellene köszönnie a MOB elnöki tisztéről.

Itthon

Deutsch népszavazást akar az olimpiáról

A Fidesz támogatja, hogy a 2012-es olimpia rendezése ügyében a végső szót ősszel egy országos népszavazás keretében mondják ki – nyilatkozta szerdán Deutsch Tamás, a Fidesz alelnöke. Nyakó István MSZP-szóvivő szerint Deutsch e felvetésével válaszút elé állította a posztjára pályázó Schmitt Pált, "ez a pártpolitikai ügy ugyanis megszólalásra kényszeríti a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét". A Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) 2003. július 15-ig kell megerősítenie Budapest nevezését, a kormány várhatóan május közepén dönt.

Itthon

Iraki magyar misszió: a kormány hivatalos felkérésre vár, az ellenzék hétfőn dönt

A parlamenti pártok hétfőre alakítják ki álláspontjukat arról, hogy támogatják-e egy legfeljebb 300 fős magyar katonai alakulat Irakba küldését, illetve azt, hogy erről a házszabálytól eltérve szavazzon az Országgyűlés. A külügyminiszter szerint gyors döntésre lenne szükség, mert az amerikai kormányzat jelezte: május végéig szeretnék Irakba telepíteni a katonai erőket.

Itthon

Aláírták a nagykörúti villamosok beszerzéséről szóló szerződést

Aláírták azt a szerződést, amelynek értelmében a Siemens-Kiepe konzorcium 37,3 milliárd forint értékben 40 új villamost szállít a budapesti 4-es és 6-os villamosok kicserelésére. A szerződés kapcsán korábban korrupcióval vádolták a fővárost, amiért a legdrágább ajánlatot tevő cég nyert. A BKV Rt. felügyelőbizottságának egyik tagja által kezdeményezett vizsgálatot a bizottság nyolc másik tagja elvetette, így arra nem kerül sor.

Itthon

Paks: az erőmű kártérítést kér a hibáért

A Paksi Atomerőműben történt üzemzavar és a meghibásodott fűtőkazetták nem jelentenek veszélyt a környezetre, a cég szakemberei folyamatosan dolgoznak a problémák megoldásán - mondta Kocsis István vezérigazgató az erőműben tartott rendkívüli sajtótájékoztatón. Az erőmű kártérítést kér a fűtőelemek tisztítását végző francia cégtől.

Itthon

Magyar békefenntartókat küldhetnek Irakba

Az elmúlt hétvégén brit és amerikai nem hivatalos felkérés érkezett Juhász Ferenc honvédelmi miniszterhez arra, hogy Magyarország békefenntartó alakulatot küldjön Irakba; a miniszter szerdára négypárti egyeztetést hívott össze az ügyben. Az MTI információi szerint a felkérés teljesítése esetén több mint száz tagú katonai rendészi alegység venne részt az iraki békefenntartó misszióban.

Itthon

Fidesz: Pokorni után Schmitt is elfogadta az alelnökjelöltséget

Elfogadta Orbán Viktor volt kormányfő felkérését a Fidesz alelnökjelöltségére Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, aki keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: eddig távol tartotta magát a politikától, de elérkezett az idő, hogy "ezt felülvizsgálva felajánlja függetlenségét a Fidesznek".

Itthon

Paks: eltávolítják a sérült fűtőelemeket

Hazai és külföldi szakértők bevonásával távolítják el a sérült fűtőanyag kötegeket a Paksi Atomerőműnél. Mérések szerint a múlt heti baleset óta nem növekedett a radioaktív sugárzás az erőműben a szokásoshoz képest.

Itthon

Magyar békefenntartók Irakban?

A Népszabadság információi szerint az amerikai kormány informális csatornán keresztül arra kérte a magyar kabinetet, hogy küldjön békefenntartókat Irakba. Amennyiben a hivatalos megkeresés is megérkezik, a parlamentnek kétharmados többséggel kell a kérdésről döntenie.

Itthon

Versenybe száll-e Budapest a 2012-es olimpia rendezéséért?

Németország Lipcse mellett döntött, Magyarország tanácstalan, pályázzon-e Budapest. A megvalósíthatósági tanulmány szerint a rendezvény összköltsége 850 milliárd forint, de további 3750 milliárdot kellene infrastrukturális fejlesztésekre fordítani. Közvetlenül a választások előtt, 2002. márciusában Orbán Viktor miniszterelnök 652 ezer támogató aláírást "adott át" a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének. A Magyar Olimpiai Bizottságnak 2003. július 15-ig kell megerősítenie Budapest nevezését, a kormány várhatóan május közepén dönt. Ön szerint hogyan?

Itthon

Bezárják a kőszegi Horthy-kiállítást

Pénteken bezárják a Horthy katonái - Szálasi nyilasai című kiállítást Kőszegen, mivel a tárlat anyagának nagy részét kölcsönző magángyűjtők visszakövetelik műtárgyaikat és dokumentumaikat.

Itthon

Vizsgálat Pakson: súlyos volt a gázszivárgás az erőműben

A korábbi jelentésekkel ellentétben nem 2-es, hanem 3-as fokozatú, azaz súlyos üzemzavar történt április 10-én Pakson, derült ki az erőműben végzett újabb vizsgálatokból. A gázszivárgást nagy valószínűséggel hűtési hiányosságok okozták, a lakosságot azonban nem fenygeti veszély, a radioaktív gázkibocsátás mértéke elenyésző.

Itthon

Kovács EU-tollát árverezik el a Rádió C javára

A Magyar Nemzeti Múzeumban állítják majd ki azt a tollat, amellyel Medgyessy Péter kormányfő Athénban aláírta az EU-csatlakozási szerződést. Kovács László külügyminiszter tollát pedig elárverezik a működésképtelenné vált Rádió C javára; az eredetileg erre az alkalomra készített díszes tollat, amelyet végül nem használtak az aláíráshoz, a kormányfő Orbán Viktornak ajánlotta fel.

Itthon

Simicskó István lemondott frakciótisztségeiről

Simicskó István fideszes képviselő lemondott a frakcióban viselt biztonságpolitikai kabinetvezetői, valamint a parlament honvédelmi bizottságában betöltött alelnöki tisztségéről, miután kedden egyedüliként szavazott nemmel a parlamentben arra a határozati javaslatra, amely az EU-csatlakozási szerződés aláírására hatalmazta fel a kormányt.

Itthon

Összecsapások Athénban a tüntetők és a rendőrök között

Összetűzés volt a háborúellenes tüntetők és a görög rendőrség között szerdán Athénban az Európai Unió csúcstalálkozója helyszínétől néhány száz méterre. A hétezer fős tüntető tömegből kisebb csoportok szakadtak le, és ezek tagjai benzines palackokkal dobálták a rendőröket, akik könnygázt vetettek be ellenük.

Itthon

Medgyessy: a holokauszt magyar sorstragédia

A múlt megidézésekor különösen nagy bűnt követ el, aki ferdít, aki átrendezi a múlt hangsúlyait - írta Medgyessy Péter miniszterelnök a holokauszt-emléknap alkalmából a köztársaság polgáraihoz intézett üzenetében. "Az emlékezőknek csak egyértelmű mondatokat szabad mondani. A holokauszt magyar sorstragédia, mindannyiunk tragédiája" - emlékeztet a kormányfő.

Sikerült a csúcsdöntés: egymillió fölött a Youtube-on a Pamkutya

Sikerült a csúcsdöntés: egymillió fölött a Youtube-on a Pamkutya

Elképesztő vontatás az autópályán

Elképesztő vontatás az autópályán

Soha nem láttak még ehhez foghatót: 1,3 milliárd volt feszültséget mértek egy decemberi viharban

Soha nem láttak még ehhez foghatót: 1,3 milliárd volt feszültséget mértek egy decemberi viharban

Hivatalos: itt az új Bentley Continental GT V8

Hivatalos: itt az új Bentley Continental GT V8

Hisz a kormány az űrkutatásban, ad is rá 2,3 milliárdot

Hisz a kormány az űrkutatásban, ad is rá 2,3 milliárdot

Óriási meteorrobbanás nyomaira bukkant a NASA

Óriási meteorrobbanás nyomaira bukkant a NASA

Bulvároldalt vett Rogán Cecília és Sarka Kata

Bulvároldalt vett Rogán Cecília és Sarka Kata

Rájöttek a tudósok, mi a legnagyobb akadálya annak, hogy meggyógyuljon a Nagy-korallzátony

Rájöttek a tudósok, mi a legnagyobb akadálya annak, hogy meggyógyuljon a Nagy-korallzátony

Heteken belül törli a Google a Google+ szolgáltatását, mégsem tűnik el (teljesen) az internetről

Heteken belül törli a Google a Google+ szolgáltatását, mégsem tűnik el (teljesen) az internetről

Véletlenül annyi vécépapírt rendelt 12 éve egy német város, hogy most fogyott el

Véletlenül annyi vécépapírt rendelt 12 éve egy német város, hogy most fogyott el

Június közepén tárgyalja a lex CEU-t az Európai Bíróság

Június közepén tárgyalja a lex CEU-t az Európai Bíróság

A címlapról ajánljuk