Párthűség havi egymillióért: kiből lesz ma államtitkár Magyarországon?
Itthon

Párthűség havi egymillióért: kiből lesz ma államtitkár Magyarországon?

Fiatalok, képzettek, hűségük pedig megkérdőjelezhetetlen: az Orbán-kormány fiatal államtitkárai sokszor főnökeiknél is vehemensebben védik a magyar érdekeket. Pár éve ez a pozíció még szakmai hozzáértést követelt, ma sokkal inkább politikai ugródeszka a magasra törő harmincas generációnak. A havi bruttó 1 millió 300 ezres fizetésért azonban sokat kell bizonyítani a párt felé.

Itthon

Több helyszínen rendezik meg a 2006-os úszó Eb-t

A kormány a sportminiszter javaslatára úgy döntött: a korábbi tervekkel szemben a 2006-os budapesti úszó Európa-bajnokságot nem egy, hanem több helyszínen rendezik meg. A kormány néhány hete még arról határozott, hogy a budapesti úszó Eb-re új uszoda épül Lágymányoson.

Itthon

A kormány jövőre másfél milliárd forintot szán a Balatonra

Cselekvési tervet fogadott el a Balaton és térségének fejlesztésére a kormány szerdai kihelyezett ülésén Tihanyban. A környezetvédelmi tárca vezetője szerint a 47 pontból álló komplex program egyrészt már futó fejlesztéseket kapcsol össze, másrészt új rövid-és hosszú távú feladatokat jelöl ki.

Itthon

Nemzetközi diplomácia segítette a volt UCK-vezér utazását

A magyar és a nemzetközi diplomácia gyors kapcsolatfelvétele és együttműködése révén tudott Budapestről Párizsba utazni Hasim Thaqi koszovói diplomata, aki továbbra is szerepel az Interpol nemzetközi körözési listáján - értesült külügyi és belügyi forrásokból szerdán az MTI. Ha a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) volt vezetője visszafelé megint Budapestet érinti, a hatóságoknak ismét fel kell őt tartóztatniuk.

Itthon

Ha Várszegi távozik

Enigmatikus a szöveg: "A Ferencvárosi TC elnöksége dönthet arról, hogy milyen módon valósulhat meg a Fotex Rt. tervezett kivonulása a tulajdonosi körből." Vagyis - bár a dolgot egyértelműsítő kommüniké nem jelent meg - a Fotex kivonul. Ha ez igaz, a gesztus azt is jelenti, erőszakkal célt lehet érni. A csőcselék távozásra kényszerítheti a neki nem tetsző tulajdonost. Akár olyan áron is, hogy a csapat - kézilabdásokkal, pólósokkal, hokisokkal együtt - eltűnik a süllyesztőben.

Itthon

Kormányközi munkacsoport a roma integráció segítésére

A romák integrációjával foglalkozó kormányközi munkacsoport felállításáról állapodott meg kedden Budapesten a Világbank és a Nyílt Társadalom Alapítvány konferenciáján résztvevő kilenc térségi állam kabinetjének képviselője - jelentette be a tanácskozás záró sajtótájékoztatóján Medgyessy Péter miniszterelnök.

Itthon

Szigort ígér az új budapesti rendőrfőkapitány

"Munkát, sok munkát, embertelen sok munkát" ígért a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) személyi állományának tartott eligazításán Gergényi Péter, a testület új vezetője kedden. A főkapitány drákói szigorral kíván fellépni a legkisebb korrupció ellen is, és minden ilyen esetben vizsgálni fogja a parancsnoki felelősséget - jelentette be.

Itthon

Megszüntették az eljárást az MFB volt elnöke ellen

Bűncselekmény hiányában az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (SZBEI) megszüntette az eljárást Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) volt elnök-vezérigazgatója ellen. A gyanúsítás alapja az MFB egyik kötvénykibocsátása volt, amely a rendőrség szerint 984 millió forint veszteséget okozott a banknak.

Itthon

Paks: darabokban emelnék ki a sérült fűtőelemeket

Megérkezett az orosz TVEL és a Framatome ANP francia-német konzorcium ajánlata a Paksi Atomerőműhöz; mindkét cég hasonló megoldással képzeli el az április 10-11-i üzemzavar során megsérült fűtőelemek darabonkénti eltávolítását - közölte Kocsis István vezérigazgató. Az 1-es blokk július 5-én leáll, hogy a négyévente esedékes főjavítást megkezdhessék; ez várhatóan két hónapot vesz majd igénybe.

Itthon

Alkotmányellenes az 50 ezer forint feletti számlaadási kötelezettség

Az Alkotmánybíróság (AB) szerint sérti az alkotmánynak a személyes adatok védelmét garantáló bekezdését az a pénzügyminiszteri rendelet, amely szerint 50 ezer forint feletti vásárlás esetén - ha az értékesítés eléri vagy meghaladja a háztartásban szokásos mennyiséget - az eladónak a vevő szándékától függetlenül áfás számlát kell kiállítania. a ren delkezés a " törvényi szintű szabályozás hiányában alkotmányellenes".

Itthon

Januártól matricás lehet az M5-ös is

Legkorábban január elsejétől matricás rendszerben működhet az M5-ös autópálya - jelentette be Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM), valamint a fuvarozói érdekképviseletek ugyanakkor megállapodtak arról, hogy szerdától az 5-ös számú főút felújítását szakaszosan végzik, és ahol az útépítők éppen nem dolgoznak, ott a 7,5 tonna teherbírás feletti járművek közlekedhetnek.

Itthon

A magyar hatóságok cáfolják a volt UCK-vezér őrizetbe vételét

A magyar határőrség nem vette őrizetbe Hasim Thaqi koszovói diplomatát, mivel nemzetközi körözését visszavonták; Kovács László külügyminiszter megbeszélést folytatott a koszovói ENSZ-megbízottal a helyzet tisztázása érdekében, de kiadatásról szó sem volt - közölte Tóth Tamás külügyi szóvivő kedden. A szerb igazságügyi miniszter kedden bírálta a magyar hatóságokat, amiért elengedték Thaqit. A férfi az egykori Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) vezetője volt.

Itthon

A Tihanyi-félsziget Európa Diplomát kapott

Európa Diplomát kapott kedden a Tihanyi-félszige: a kontinens kiemelkedő jelentőségű természetvédelmi területeinek legnagyobb nemzetközi elismerését Persányi Miklós szakminiszter vette át José-Maria Ballestertől, az Európa Tanács Kulturális és Természeti Örökség Igazgatóságának vezetőjétől.

Itthon

Sajtóinformációk szerint titkosszolgák vették őrizetbe a volt UCK-vezért Magyarországon

Szerbiai sajtóinformációk szerint a magyar hatóságok hétfőn őrizetbe vették, majd néhány órával később szabadon engedték Hasim Thaqi koszovói albán politikust, a Koszovói Demokrata Párt (PDK) elnökét, a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) volt vezetőjét. A határőrség szóvivője cáfolta a hírt. A Beta hírügynökség szerint a politikust valamelyik titkosszolgálat is előállíthatta.

Itthon

A köztisztviselők napján, kedden nincs félfogadás a hivatalokban

Június 1-én, a köztisztviselők napján zárva tartanak a polgármesteri hivatalok, az okmányirodák, a kormányhivatalok és a minisztériumok, az ombudsman hivatala és más, köztisztviselőket foglalkoztató intézmények. A BM központi okmányirodáján csak a sürgős útlevélkérelmeket veszik át.

Itthon

Júliustól 44 kistelepülésre megy el a mozgó posta

Keddtől 9 megye 44 településén nem csupán a kézbesítő, de postai szolgáltatások széles köre is házhoz megy mobil postásként gépkocsival; Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 6, Nógrádban 7 kisközséget érint az új szolgáltatás.

Itthon

Szimpátialevelek Horváth Aladár mellett

A "demokrácia közvetlen megnyilvánulásának" minősítette Horváth Aladár, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) leváltott elnöke hétfőn azokat a nyílt leveleket, amelyekben több települési cigány kisebbségi önkormányzat törvénytelennek minősítette leváltását. Az OCÖ múlt szerdán, rendkívüli közgyűlésen váltotta le Horváth Aladárt és választotta elnökké Kolompár Orbánt.

Itthon

Meghalt Balassa Péter

Életének 57. évében - hosszan tartó, súlyos betegség után - hétfőn elhunyt Balassa Péter, József Attila-díjas esztéta, egyetemi tanár.

Marabu FékNyúz: Tarlós mondja

Marabu FékNyúz: Tarlós mondja

Az EU szerint elérhető a Brexit-megállapodás

Az EU szerint elérhető a Brexit-megállapodás

A gyenge forint miatt is érdemes lépniük a magyar hiteleseknek

A gyenge forint miatt is érdemes lépniük a magyar hiteleseknek

Összeült Trump és Zuckerberg, hogy az internet szabályozásáról beszéljenek

Összeült Trump és Zuckerberg, hogy az internet szabályozásáról beszéljenek

Felrajzolták Puzsér fejét és az autómentes zóna határát Budapest járdáira

Felrajzolták Puzsér fejét és az autómentes zóna határát Budapest járdáira

Imelda elintézte: katasztrófa sújtotta területté vált Houston

Imelda elintézte: katasztrófa sújtotta területté vált Houston

Egyelőre nem jár börtön a házasságon kívüli szexért Indonéziában

Egyelőre nem jár börtön a házasságon kívüli szexért Indonéziában

New York demokrata polgármestere visszalépett az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből

New York demokrata polgármestere visszalépett az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből

Hamis szemétkupaccal próbálták lejáratni az ausztrál klímatüntetőket

Hamis szemétkupaccal próbálták lejáratni az ausztrál klímatüntetőket

Ha beengedi a hideget, meleg helyzetbe kerül

Ha beengedi a hideget, meleg helyzetbe kerül

Havas Henrik-ATV csörte a Hit Gyülekezetéről és a Fideszről

Havas Henrik-ATV csörte a Hit Gyülekezetéről és a Fideszről

A címlapról ajánljuk