Itthon

Hétpontos terv a futballhuliganizmus visszaszorítására

A futballhuliganizmus visszaszorítása az állam és a labdarúgás szereplőinek összefogásával lehetséges – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter azután, hogy bejelentette a futballpályákon elharapódzott erőszak visszaszorítására kidolgozott hétpontos tervet.

Itthon

Öt tiszai vésztározó épül

A Vásárhelyi-terv árvízvédelmi programjának keretében 2007-ig 5 tiszai vésztározót építenek mintegy 40 ezer hektáros területen, amelyek szükség esetén az árhullámok vízének egy részét fogadják majd be ideiglenesen.

Itthon

Orbánt a CDI határozatáról kérdezte a külügyi bizottság

Magyarországon az elmúlt egy évben megszaporodtak az emberi jogi jogsértések, a jelenségek aggodalomra adnak okot, és ezeket a problémákat orvosolni kell - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán az Országgyűlés külügyi bizottság előtt. A testület a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) Fidesz által kezdeményezett, Magyarországot elítélő nyilatkozata miatt hallgatta meg a volt kormányfőt.

Itthon

Irak: Bush és Blair titkos megállapodása

Clare Short, Tony Blair kormányának egykori nemzetközi fejlesztési minisztere szerint a brit miniszterelnök és Bush amerikai elnök már tavaly nyáron titkos megállapodást kötött Irak megszállásáról - tudta meg a The Guardian. Short e kijelentést annak a vizsgálatnak a során tette, amely azt hivatott eldönteni, miképpen használta fel Blair kormánya a hírszerzési információkat az iraki tömegpusztító fegyverekről.

Itthon

Vizsgálják a Pannonplast Rt. PSZÁF általi ellenőrzését

Sajtóértesülések szerint az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. beavatkozásával vásárolták fel a Pannonplast Rt.-t, s ezzel függ össze, hogy megverték a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét, Szász Károlyt; a kormányfő vizsgálatot kezdeményez a cég ellenőrzéséről. A Gazdasági Minisztérium közleménye szerint az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) a szabad pénzeszközeiből vásárolt állampapírokat, amely befektetések azóta jogszerűen és gazdaságilag eredményesen lezárultak, s az ÁAK ezen túlmenően semmiféle tőzsdei vagy tőzsdén kívüli tranzakcióban nem vett részt.

Itthon

Meghalt Knézy Jenő

Meghalt Knézy Jenő, a Magyar Televízió sportriportere. Az ismert sportújságírót 59 éves korában, súlyos betegség után, kedden 18 óra 40 perckor érte a halál.

Itthon

Magyar Bálint vagyoni helyzetének átvizsgálását kéri

Magyar Bálint kedden levélben fordult Szili Katalinhoz, hogy a házelnök kérje fel a mentelmi bizottság elnökét: tekintse át, és foglaljon állást vagyoni helyzete és lakásviszonyai alakulásának törvényességét illetően. Fideszes képviselők ugyanakkor összeférhetetlenségi eljárás lefolytatását kezdeményezték a miniszterrel szemben.

Itthon

Medgyessyt és Orbánt is meghallgatná a külügyi bizottság

Az Országgyűlés külügyi bizottsága keddi ülésén úgy határozott, lehetőleg még hétfőig meg kívánja hallgatni Medgyessy Péter miniszterelnököt és Orbán Viktor Fidesz-elnököt. Medgyessyt a paksi demonstráció, Orbánt a CDI lisszaboni határozata ügyében faggatnák.

Itthon

Pannon Rádió: tulajdonos marad a Bocskai Alapítvány is

Az elsőfokú döntést megváltoztatva a Fővárosi Bíróság kedden jogerősen elutasította a Pannon Rádiót működtető Gidó Média Kft. ügyvezető igazgatójának keresetét a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvánnyal szemben. Gidófalvi Attila az alapítvánnyal kötött ajándékozási szerződése megsemmisítését kérte a bíróságtól; a három éve kötött megállapodás értelmében az alapítvány tulajdonába került a társaság 26 százalékos tulajdonrésze.

Itthon

Módosították a felsőoktatási törvényt

A felsőoktatási törvénynek a parlament által kedden elfogadott módosítása értelmében az államilag elismert nyelvvizsga megszerzése a diplomázás feltétele marad, de ez alól kivételt képeznek a 40 éves kor feletti hallgatók. A reform a több felsőoktatási intézmény által eddig előírt felvételi vizsgát 2005-től kezdve megszünteti.

Itthon

Visszakapták útlevelüket a Greenpeace-aktivisták

Visszakapta útlevelét kedden az az öt külföldi Greenpeace-aktivista, akiket a Paksi Atomerőműnél múlt csütörtökön tartott demonstráció után garázdaság és rongálás bűncselekménye miatt ítélt el nem jogerősen a Paksi Városi Bíróság. A másik tizennégy aktivista ellen a Paksi városi Bíróság tegnap megszüntette az eljárást.

Itthon

Országos parlagfűmentesítési hét

Országos parlagfűmentesítési akciót tartanak jövő héten a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium kezdeményezésére immár harmadik alkalommal. Persányi Miklós a szaktárca irányítója, Csehák Judit egészségügyi, Németh Imre földművelésügyi és Lamperth Mónika belügyminiszterrel közös felhívásban fordul a lakossághoz, az önkormányzatokhoz, civil szervezetekhez, hogy tegyenek lépéseket az egészségkárosító allergén gyomnövény visszaszorítására.

Itthon

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség missziója Pakson

Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter, az Országos Atomenergia Bizottság elnöke kérésére hétfőn Magyarországra érkezett a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) missziója, hogy felülvizsgálja a paksi atomerőműben bekövetkezett üzemzavart, illetve annak következményeit és utóhatásait.

Itthon

Az EU kutatás-fejlesztéssel lendítené fel a növekedést

Európai Unióban a kutatási kiadások jelentős növelésével akarják felpörgetni a gazdaságot és a foglalkoztatást. Az akcióterv, amelyet Philippe Busquin kutatási EU-biztos dolgozott ki, előirányozza az állami és a magánbefektetések jobb koordinációját.

Itthon

Az Országgyűlés elfogadta az új kórháztörvényt

A hétfőn elfogadott kórháztörvény révén a jövőben az egészségügy működtetésében meghatározó szerephez juthat a magántőke is. Az ellenzék nemmel szavazott, mert szerintük a jogszabály elfogadása a betegek és az egészségügy akarata ellen lenne. A kormány szerint azonban a magántőke bevonásával az ellátás színvonala javulhat.

Itthon

Megszüntették az eljárást a Greenpeace-aktivisták ellen

Nem követett el szabálysértést a tizennégy Greenpeace-aktivista, akiknek a felelősségre vonását a rendőrség kezdeményezte a Paksi Atomerőműnél csütörtökön történt demonstráció miatt - döntött hétfőn a Paksi Városi Bíróság. Mivel a demonstráció nem közterületen zajlott, a bíróság szabálysértés hiányában megszüntette az eljárást.

Itthon

Megtalálták a móri vérengzésnél használt géppisztolyt

Szakértők vizsgálják azt a Skorpió típusú géppisztolyt, amelyet a napokban búvárok találtak a Dunában - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója. Az MTI értesülése szerint a fegyvert a tavalyi, nyolc áldozatot követelő móri bankrablásnál használták.

Ezermilliárd euró Orbánt is behúzta a klímavédelmi harcba

Ezermilliárd euró Orbánt is behúzta a klímavédelmi harcba

Weber nem támogatja, hogy a Fidesz visszatérjen a Néppártba

Weber nem támogatja, hogy a Fidesz visszatérjen a Néppártba

Androidos? Mostantól a számítógépéről is telefonálgathat

Androidos? Mostantól a számítógépéről is telefonálgathat

Valakinek engednie kell: bekerül a Fortnite a Google Play áruházba?

Valakinek engednie kell: bekerül a Fortnite a Google Play áruházba?

8 üléssel hódít a legdrágább eladó hazai Barkas

8 üléssel hódít a legdrágább eladó hazai Barkas

Olivia Newton-John és John Travolta 41 év után felvette a Grease-kosztümöt

Olivia Newton-John és John Travolta 41 év után felvette a Grease-kosztümöt

Egy nagyon fontos képességünk fog kihalni az utolsó paraszti kultúrákkal

Egy nagyon fontos képességünk fog kihalni az utolsó paraszti kultúrákkal

Özil bírálta Kínát – levették az Arsenal-meccset a kínai tévé műsoráról

Özil bírálta Kínát – levették az Arsenal-meccset a kínai tévé műsoráról

Érlelődik a skótok és Boris Johnson összecsapása

Érlelődik a skótok és Boris Johnson összecsapása

Kulka János újra énekel, ráadásul Koncz Zsuzsával - videó

Kulka János újra énekel, ráadásul Koncz Zsuzsával - videó

A rockrajongó új argentin elnökről nem sokan hiszik el, hogy nem báb

A rockrajongó új argentin elnökről nem sokan hiszik el, hogy nem báb

A címlapról ajánljuk