Itthon

Pénz nélkül a Rádió C

Anyagi nehézségek miatt felfüggesztette műsorának sugárzását hétfőn a Rádió C, Magyarország első roma rádiója, amely internetes honlapján tudatta, hogy hétfőtől a 88,8 Mhz-es frekvencián egy ideig csak zene lesz hallható.

Itthon

Elfogadták az üvegzsebtörvényt

Újrafogalmazza az üzleti titok fogalmát, valamint szélesíti az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzési lehetőségeit és a vagyonnyilatkozatra kötelezettek körét az üvegzsebtörvényként ismertté vált, az Országgyűlés által hétfőn módosított 19 jogszabály.

Itthon

Szaúdi herceg magyarországi látogatása

Mind Mádl Ferenc köztársasági elnök, mind pedig Medgyessy Péter miniszterelnök fogadta hétfőn Al-Valid bin Talal szaúdi herceget. A milliárdos üzletember Fahd király unokaöccse, s olyan, Magyarországon már jelen lévő cégcsoportokban tulajdonos, mint például a Four Seasons szállodalánc és a Citigroup - jelentette az MTI.

Itthon

Ellenzéki képviselők tiltakoznak a módosított szociális törvénycsomag ellen

Az Alkotmánybírósághoz fordult a módosított szociális törvény ellen három ellenzéki képviselő, mert szerintük az elfogadott törvény sérti a vatikáni szerződést. A képviselők elkészítettek egy olyan kompromisszumos javaslatot, amely szerintük minden eddigi alkotmányos aggályt eloszlat és újra nyugvópontra segítheti az egyházpolitikát.

Itthon

Elnökváltás a Mazsihisz élén

Heisler András eddigi alelnököt választotta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökévé az elkövetkezendő négy évre a szervezet tisztújító közgyűlése vasárnap.

Itthon

Orbán pert nyert Juszt Lászlóval szemben

Elmarasztalta Juszt László újságírót Orbán Viktor volt miniszterelnök jó hírnévhez, becsülethez és emberi méltósághoz fűződő személyiségi jogának megsértése miatt első fokon a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) hétfőn.

Itthon

Gulyás Kálmán lesz az új egyházügyi államtitkár

Gulyás Kálmán, a Munkaügyi Döntőbírói Szolgálat vezetője pénteken elfogadta a felkérést a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) egyházi kapcsolatokért felelős államtitkári tisztségére. A posztot eddig betöltő Szalay István március 31-ével nyugalomba vonult, de Gulyás Kálmán kinevezésig ellátja az államtitkári feladatokat.

Itthon

Matolcsy Fidesz-tagságra buzdítja a közgazdász-társadalmat

Matolcsy György belép a néppárttá alakuló Fideszbe és ezt tanácsolja a közgazdász-társadalom nagyobb részének is. Az Orbán-kormány gazdasági minisztere erről az ellenzéki pártot támogató értelmiségiek pénteki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.

Itthon

Orbán jogerősen pert veszített Juszt Lászlóval szemben

Orbán Viktor jogerősen személyiségi jogi pert veszített Juszt Lászlóval szemben; a Fővárosi Bíróság (FB) csütörtökön kihirdetett ítélete szerint a volt kormányfőnek három országos napilapban kell elnézést kérnie az újságírótól.

Itthon

Egyelőre nincs atípusos tüdőgyulladás Magyarországon

Magyarországon egyelőre egyetlen atípusos tüdőgyulladásos eset sincs - jelentette ki a kormányszóvivő, aki szerint az esetleges megbetegedettek kezelésére, illetve biztonságos elkülönítésére "az egészségügyi rendszer felkészült".

Itthon

A kormány szerint a társadalmi egyenlőséget növeli, a Fidesz szerint destabilizáló a közoktatási törvény módosítása

A közoktatási törvény kormány által elfogadott javaslata értelmében hosszabb lenne az iskolai oktatás kezdő szakasza, az általános iskola első-negyedik évfolyamán kizárólag tanítók készíthetik majd fel a diákokat, és első három évben buktatni csak a szülők beleegyezésével lehetne. Magyar Bálint oktatási miniszter szerint a törvény módosítására azért van szükség, hogy a gyerekek használható, korszerű tudást kapjanak, megszűnjön a tanulók felesleges túlterhelése, és növekedjen a társadalmi egyenlőség. A Fidesz szerint azonban a módosítás destabilizálja a magyar közoktatás rendszerét.

Itthon

Magyar Bálint: nem magánügy a tv2 romákat parodizáló műsora

Magyar Bálint oktatási miniszter szerint ami a tv2 Bazi nagy roma lagzi című műsorában történt, nem tekinthető a televízió magánügyének, mert ha bármilyen kisebbséget "megalázó és gyalázatos módon" mutatnak be, az a társadalmi megbékélést lehetetleníti el. Eljárást kezdeményezett a műsor miatt az Országos Rádió és Televízió Testületnél (ORTT) kedden a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa is. A tv2 időközben közleményben kért elnézést, ha a csatorna "szándékai ellenére" bántó volt a műsor.

Itthon

Befejeződött az irakiak kiképzése Taszáron

Lapértesülés szerint befejeződött az irakiak kiképzése a taszári amerikai bázison, bár az eredetileg tervezett 3000 fős kontingens helyett csak 150-200 önkéntest képeztek ki.

Itthon

Princz Gábort ismét hűtlen kezeléssel gyanúsítják

A Fővárosi Főügyészség hétfőn írásban utasította az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságát, hogy Princz Gábort és hat társát gyanúsítottként hallgassa ki különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt. A főügyészség szerint a gyanúsítottak üzletpolitikájának eredményeként a bank elveszítette saját tőkéjét és ezzel mintegy 36 milliárd forint vagyoni hátrányt szenvedett.

Itthon

Országos Cigány Önkormányzat: új időszámítás

Horváth Aladár, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke vasárnap Mátrafüreden, az OCÖ rendkívüli közgyűlése után kijelentette: új időszak, új időszámítás kezdődik a romapolitikában, mert nem csupán a romák, hanem a szegények érdekképviseletét is el kívánja látni az országos önkormányzat.

Itthon

Medgyessy szövetséget ajánlott az MSZP-nek a párt kongresszusán

Medgyessy Péter miniszterelnök újabb szövetséget ajánlott az MSZP-nek a közös munka, a közös sikerek, a 2004-es európai parlamenti és a 2006-os országgyűlési választások megnyerése érdekében. Az iraki háborúval kapcsolatosan leszögezte: Magyarország soha nem volt olyan biztonságban, bármilyen konfliktussal összefüggésben, mint most, mert az ország egy szövetségi rendszer része.

Itthon

Szerbia: a rendőrség tűzharcban agyonlőtte a zimonyi klán két vezetőjét

A szerbiai rendőrség csütörtök éjjel tűzharcban agyonlőtte a Zoran Gyingyics szerb miniszterelnök meggyilkolásával vádolt zimonyi klán két vezetőjét, Dusan Szpaszojevicset, alvilági nevén Siptart és Milan Lukovicsot, alias Kumot. Szintén pénteken jelentette be Dusan Mihajlovic szerb belügyminiszter, hogy a rendőrség elfogta Ivan Sztambolics volt szerb elnök gyilkosait, és megtalálták a 2000. augusztus 25-én eltűnt politikus holttestét.

Itthon

Jogerősen is pert nyert a Fidesz Kovács László ellen

Jogerősen megnyerte a Fidesz azt a személyiségi jogi pert, amelyet Kovács László külügyminiszter, az MSZP elnöke ellen indított a tavalyi országgyűlési választások két fordulója között tett nyilatkozatai miatt. Az ítélet szerint Kovács megsértette a párt jó hírnevét, amikor arról beszélt, hogy egy nagy magyar állami vállalat külföldön készíttet hamis MSZP-s röplapokat.

Itthon

Hűtlen kezeléssel gyanúsítják Ráczot a csillebérci ügyben

Hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség Rácz Pétert, az Úttörőszövetség elnökét a csillebérci vadászház eladásának ügyében; az épületet Rogán Antal fideszes képviselő szerint jóval áron alul, részben saját unokatestvérének értékesítette Rácz. Az úttörőszövetség elnöke a gyanúsítással szemben panaszt nyújtott be, mivel érvelése szerint decemberben egyszer már megszüntették a nyomozást, bűncselekmény hiányában.

Magyarország is kap ajándékba koronavírus-vakcinát Izraeltől

Magyarország is kap ajándékba koronavírus-vakcinát Izraeltől

Izraelben engedélyezték, hogy a be nem oltottak adatait átadják a hatóságoknak

Izraelben engedélyezték, hogy a be nem oltottak adatait átadják a hatóságoknak

Évek után újra az Apple a piacvezető mobilgyártó

Évek után újra az Apple a piacvezető mobilgyártó

Müller: Húsvétig minden regisztráltat be akarunk oltani

Müller: Húsvétig minden regisztráltat be akarunk oltani

Hillary Clinton könyvet ír

Hillary Clinton könyvet ír

Az olasz maffiának aranyat ér a járvány

Az olasz maffiának aranyat ér a járvány

Radar360: Nem jönnek a lazítások

Radar360: Nem jönnek a lazítások

Évek után újra az Apple a piacvezető mobilgyártó

Évek után újra az Apple a piacvezető mobilgyártó

A címlapról ajánljuk