Videó: A csődtől féltek, de a maszkgyártás megmentette őket
Vállalkozás

Videó: A csődtől féltek, de a maszkgyártás megmentette őket

Alig két hete a szombathelyi Styl ruhagyár védőmaszkok gyártásába kezdett. Ez annyira bevált nekik, hogy – miközben több más helyi vállalkozás a csőd szélére került – megtarthatták az összes alkalmazottukat, sőt növelniük kellett a kapacitást. Most naponta 20 ezer darabot képesek legyártani, amit azonnal értékesítenek is, elsősorban önkormányzatok részére, illetve adományba adnak kórházaknak. A maszkok mosható, fertőtleníthető textilből készülnek, de a napokban elkezdik a légszűrős maszkok fejlesztését. Riportunk Szombathelyről.

HVG Szemináriumok & Konferenciák

Így kezelheti egyszerűbben cége ügyeit: 4 csapda, amire figyelni kell

Nem csak kutatások sora (pl. IBM CEO Study, KPMG CEO Study), hanem mindennapi tapasztalataink is megerősítik, hogy a 21. század elejére túlságosan bonyolulttá vált az üzleti (és mindennapi) életünk. Manapság ez a cégvezetők egyik legfőbb fejfájása. Néhány globális vállalat, mint az IKEA, a Nike, vagy a GE felismerte ezt, és óriási méretük ellenére, stratégiájuk és működésük átlátható, egyszerű és jóval hatékonyabb. Mit csinálnak másként? Működhet ez kisebb léptékben is?

M. László Ferenc Vállalkozás

Enyhül a nyomás az RTL-en, Simicskát viszont büntetik

Magyarázkodni kényszerült az RTL Klub, miután kiderült, hogy nemcsak a TV2-n, hanem rajta is segít az a kiskapu, amit az utolsó percben nyitottak a reklámadó-törvényben. Ám a könnyítés ellenére egyik tévé sem ússza meg az új különadót. A legkevésbé a Fidesz-közeli üzletemberek örülhetnek: ők évek óta annyira nyereségesek, hogy nem tudják enyhíteni a terheiket. Kiszámoltuk: ki mennyit fizet. Megnéztük: milyen csapdák vannak elrejtve még a nagy port kavart reklámadóban.

hvg.hu Vállalkozás

Olcsóbb áramot vehetne a távhőtől az ipar

Akár 30 százalékos megtakarítás is elérhető volna, ha a cégek közvetlenül a termelőtől veheténk meg az áramot. A jogszabályi keretek rendezése már egy éve várat magára, pedig három konstrukció is lehetséges.

hvg.hu Tech

Töltse le ingyen a legújabb Office-t!

Ahogy a Windows 8-nál is történt, a Microsoft a már gyártás alatt lévő Office végleges verziójához is kínál ideiglenesen ingyenes hozzáférést.

hvg.hu Gazdaság

Így lehet a tőzsdét pumpolni a banki finanszírozás helyett

Átláthatóbb működés, likviditás, folyamatos vállalatértékelés, bővülő finanszírozási és akvizíciós lehetőségek – jellemzően ezek a fő tényezők, ami miatt egy vállalat tőzsdére megy. Magyarországon azonban nem jellemző a vállalatok tőzsdén keresztül történő finanszírozása.

hvg.hu Vállalkozás

Lehet-e milliókhoz jutni piaci kamat alatt?

A Széchenyi kártya program keretében huszonötmilliós hitelhez nyolcvanmilliós forgalmat kell produkálnia egy cégnek, de még így is olcsóbban megússza, mintha banki kölcsönt venne fel.

Üzleti tippek

Mit tehet, ha cége székhelye egyben a lakhelye is?

Többes jogviszony esetén hogyan kell fizetni a járulékokat? Rokkantnyugdíj melletti munka esetén mivel csökkenthető a bruttó jövedelem? Hogyan lehet elszámolni a kft. költségeit, ha a cég székhelye a tulajdonos lakóhelye? Olvasóink kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

hvg.hu Üzleti tippek

Milyen adókedvezményekről nem tudnak a kkv-k?

Nemzetközi szinten is kiemelkedő a hazai, kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenységgel összefüggő adókedvezmények köre. A vállalatok ilyen jellegű költségeiket több adónemben is érvényesíthetik, leírhatják. 2010-ben tovább bővült a lehetőségek köre, hiszen immár a helyi iparűzési adó alapja is csökkenthető a K+F tevékenység közvetlen költségével. A tapasztalatok szerint sok hazai vállalat mégsem él az igénybe vehető kedvezményekkel, mert nem ismeri azokat – figyelmeztet a Deloitte.

MTI Üzleti tippek

Kkv-források: egyszerűbb eljárást, kevesebb adminisztrációt ígérnek

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a közvetlen szakmai felügyelete alá tartozó Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) egy múlt pénteki kormányhatározat alapján megkezdte a Gazdaságfejlesztési Operatív Program, valamint a Közép-magyarországi Operatív Program 2009-2010-es évekre vonatkozó akciótervei módosításának kidolgozását - közölte a szaktárca hétfőn az MTI-vel.

hvg.hu Üzleti tippek

Hogyan kerülhetik el a cégek az év végi kellemetlen meglepetéseket?

A naptári évnek megfelelő üzleti év szerint működik a hazai cégek legnagyobb része. Ezeknek a vállalatoknak az életében nemrég zárult le a könyvvizsgálati időszak, amely idén több, a korábbi évekre kevésbé jellemző tapasztalattal szolgált a cégek számára. A Deloitte e tapasztalatok közül gyűjtötte össze a legfontosabbakat, amelyek segíthetnek a vállalatoknak abban, hogy a mostani, új pénzügyi időszakban könnyebben elébe menjenek az év végi kellemetlen meglepetéseknek.

MTI Üzleti tippek

Kétszázmillióra pályázhatnak a kkv-k

Versenyképességük fejlesztése és foglalkoztatási kapacitásuk bővítése érdekében összesen 200 millió forintra pályázhatnak a kisvállalkozások e hónap végéig, illetve szeptember 30-ig - derül ki abból a pályázati felhívásból, ami az Országos Foglakoztatási Közalapítvány (OFA) honlapján jelent meg.

Vállalkozás

APEH-riadó: negyven nap sincs hátra a végső határidőig

A céges számviteli beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének teljesítéséhez szolgáló elektronikus űrlapot továbbítják az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal részére a kötelezettségüket nem teljesítő adózók kiszűrése céljából - olvasható az APEH honlapján.

Hazai gazdaság

Kamat, osztalék, árfolyamnyereség - mit kell bevallani?

A tőkepiacról származó jövedelmeket kamat-, osztalék- és árfolyamnyereség-adó terheli. Előbbi kettőt alapesetben a kifizetőhely vonja le, utóbbit – ha tőzsdei ügyletről van szó - a magánszemélyeknek az adóbevallásban kell feltüntetni és megfizetni. A figyelembe veendő legfontosabb szabályokról Farkas Yvettet, az Erste Befektetési Zrt. vezető jogtanácsos-helyettesét kérdezte az Ecoline.

Vállalkozás

Transzferár: mekkora terhet ró az adózóra?

Milyen adatbázisokat és miként kell használni a transzferár-nyilvántartásban szereplő szokásos piaci ár meghatározásához? Mibe köthet bele az APEH, milyen kötelezettsége van a cégnek és hogy csinálják ezt Németországban?

1 2 3 4 5 6 7
39
Gyanús az oroszok nagyvonalúsága az USA-val szemben

Gyanús az oroszok nagyvonalúsága az USA-val szemben

Igazi tavaszi időt láthatunk az ablakokon keresztül

Igazi tavaszi időt láthatunk az ablakokon keresztül

Ausztrália azt kéri, hagyják el az országot a külföldiek

Ausztrália azt kéri, hagyják el az országot a külföldiek

Kompenzálják a kórházak bevételkiesését, amit a koronavírus okoz

Kompenzálják a kórházak bevételkiesését, amit a koronavírus okoz

Padovai virológus: Otthon is érdemes maszkot viselni, a család is fertőzésgóccá válhat

Padovai virológus: Otthon is érdemes maszkot viselni, a család is fertőzésgóccá válhat

Vasárnap újranyitják a bangladesi varrodákat

Vasárnap újranyitják a bangladesi varrodákat

Lezárták egy szakaszon a ferihegyi gyorsforgalmi utat

Lezárták egy szakaszon a ferihegyi gyorsforgalmi utat

Gyanús az oroszok nagyvonalúsága az USA-val szemben

Gyanús az oroszok nagyvonalúsága az USA-val szemben

A címlapról ajánljuk