HVG Szemináriumok & Konferenciák

Így kezelheti egyszerűbben cége ügyeit: 4 csapda, amire figyelni kell

Nem csak kutatások sora (pl. IBM CEO Study, KPMG CEO Study), hanem mindennapi tapasztalataink is megerősítik, hogy a 21. század elejére túlságosan bonyolulttá vált az üzleti (és mindennapi) életünk. Manapság ez a cégvezetők egyik legfőbb fejfájása. Néhány globális vállalat, mint az IKEA, a Nike, vagy a GE felismerte ezt, és óriási méretük ellenére, stratégiájuk és működésük átlátható, egyszerű és jóval hatékonyabb. Mit csinálnak másként? Működhet ez kisebb léptékben is?

M. László Ferenc Vállalkozás

Enyhül a nyomás az RTL-en, Simicskát viszont büntetik

Magyarázkodni kényszerült az RTL Klub, miután kiderült, hogy nemcsak a TV2-n, hanem rajta is segít az a kiskapu, amit az utolsó percben nyitottak a reklámadó-törvényben. Ám a könnyítés ellenére egyik tévé sem ússza meg az új különadót. A legkevésbé a Fidesz-közeli üzletemberek örülhetnek: ők évek óta annyira nyereségesek, hogy nem tudják enyhíteni a terheiket. Kiszámoltuk: ki mennyit fizet. Megnéztük: milyen csapdák vannak elrejtve még a nagy port kavart reklámadóban.

hvg.hu Vállalkozás

Olcsóbb áramot vehetne a távhőtől az ipar

Akár 30 százalékos megtakarítás is elérhető volna, ha a cégek közvetlenül a termelőtől veheténk meg az áramot. A jogszabályi keretek rendezése már egy éve várat magára, pedig három konstrukció is lehetséges.

hvg.hu Tech

Töltse le ingyen a legújabb Office-t!

Ahogy a Windows 8-nál is történt, a Microsoft a már gyártás alatt lévő Office végleges verziójához is kínál ideiglenesen ingyenes hozzáférést.

hvg.hu Gazdaság

Így lehet a tőzsdét pumpolni a banki finanszírozás helyett

Átláthatóbb működés, likviditás, folyamatos vállalatértékelés, bővülő finanszírozási és akvizíciós lehetőségek – jellemzően ezek a fő tényezők, ami miatt egy vállalat tőzsdére megy. Magyarországon azonban nem jellemző a vállalatok tőzsdén keresztül történő finanszírozása.

hvg.hu Vállalkozás

Lehet-e milliókhoz jutni piaci kamat alatt?

A Széchenyi kártya program keretében huszonötmilliós hitelhez nyolcvanmilliós forgalmat kell produkálnia egy cégnek, de még így is olcsóbban megússza, mintha banki kölcsönt venne fel.

Üzleti tippek

Mit tehet, ha cége székhelye egyben a lakhelye is?

Többes jogviszony esetén hogyan kell fizetni a járulékokat? Rokkantnyugdíj melletti munka esetén mivel csökkenthető a bruttó jövedelem? Hogyan lehet elszámolni a kft. költségeit, ha a cég székhelye a tulajdonos lakóhelye? Olvasóink kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

hvg.hu Üzleti tippek

Milyen adókedvezményekről nem tudnak a kkv-k?

Nemzetközi szinten is kiemelkedő a hazai, kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenységgel összefüggő adókedvezmények köre. A vállalatok ilyen jellegű költségeiket több adónemben is érvényesíthetik, leírhatják. 2010-ben tovább bővült a lehetőségek köre, hiszen immár a helyi iparűzési adó alapja is csökkenthető a K+F tevékenység közvetlen költségével. A tapasztalatok szerint sok hazai vállalat mégsem él az igénybe vehető kedvezményekkel, mert nem ismeri azokat – figyelmeztet a Deloitte.

MTI Üzleti tippek

Kkv-források: egyszerűbb eljárást, kevesebb adminisztrációt ígérnek

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a közvetlen szakmai felügyelete alá tartozó Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) egy múlt pénteki kormányhatározat alapján megkezdte a Gazdaságfejlesztési Operatív Program, valamint a Közép-magyarországi Operatív Program 2009-2010-es évekre vonatkozó akciótervei módosításának kidolgozását - közölte a szaktárca hétfőn az MTI-vel.

hvg.hu Üzleti tippek

Hogyan kerülhetik el a cégek az év végi kellemetlen meglepetéseket?

A naptári évnek megfelelő üzleti év szerint működik a hazai cégek legnagyobb része. Ezeknek a vállalatoknak az életében nemrég zárult le a könyvvizsgálati időszak, amely idén több, a korábbi évekre kevésbé jellemző tapasztalattal szolgált a cégek számára. A Deloitte e tapasztalatok közül gyűjtötte össze a legfontosabbakat, amelyek segíthetnek a vállalatoknak abban, hogy a mostani, új pénzügyi időszakban könnyebben elébe menjenek az év végi kellemetlen meglepetéseknek.

MTI Üzleti tippek

Kétszázmillióra pályázhatnak a kkv-k

Versenyképességük fejlesztése és foglalkoztatási kapacitásuk bővítése érdekében összesen 200 millió forintra pályázhatnak a kisvállalkozások e hónap végéig, illetve szeptember 30-ig - derül ki abból a pályázati felhívásból, ami az Országos Foglakoztatási Közalapítvány (OFA) honlapján jelent meg.

Vállalkozás

APEH-riadó: negyven nap sincs hátra a végső határidőig

A céges számviteli beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének teljesítéséhez szolgáló elektronikus űrlapot továbbítják az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal részére a kötelezettségüket nem teljesítő adózók kiszűrése céljából - olvasható az APEH honlapján.

Hazai gazdaság

Kamat, osztalék, árfolyamnyereség - mit kell bevallani?

A tőkepiacról származó jövedelmeket kamat-, osztalék- és árfolyamnyereség-adó terheli. Előbbi kettőt alapesetben a kifizetőhely vonja le, utóbbit – ha tőzsdei ügyletről van szó - a magánszemélyeknek az adóbevallásban kell feltüntetni és megfizetni. A figyelembe veendő legfontosabb szabályokról Farkas Yvettet, az Erste Befektetési Zrt. vezető jogtanácsos-helyettesét kérdezte az Ecoline.

Vállalkozás

Transzferár: mekkora terhet ró az adózóra?

Milyen adatbázisokat és miként kell használni a transzferár-nyilvántartásban szereplő szokásos piaci ár meghatározásához? Mibe köthet bele az APEH, milyen kötelezettsége van a cégnek és hogy csinálják ezt Németországban?

1 2 3 4 5 6 7
39
Gigantikus hűtőrács az Audi Maybachra adott válaszán, a Horch luxusautón

Gigantikus hűtőrács az Audi Maybachra adott válaszán, a Horch luxusautón

Óriásit zuhant a magyar építőipar teljesítménye

Óriásit zuhant a magyar építőipar teljesítménye

Videó: szinte letolta a Suzuki az Opelt az útról, annyira akart előzni

Videó: szinte letolta a Suzuki az Opelt az útról, annyira akart előzni

Óriási hiba van a Counter-Strike rendszerében, hackerek juthatnak be vele a számítógépbe

Óriási hiba van a Counter-Strike rendszerében, hackerek juthatnak be vele a számítógépbe

Melyik telefonért rajong leginkább a világ?

Melyik telefonért rajong leginkább a világ?

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában

Mobilra is jöhetnek a legnépszerűbb PlayStation-játékok

Mobilra is jöhetnek a legnépszerűbb PlayStation-játékok

Csak kitalálta a pénzszállító, hogy megpróbálták kirabolni, mert unta a munkáját

Csak kitalálta a pénzszállító, hogy megpróbálták kirabolni, mert unta a munkáját

A címlapról ajánljuk