Vállalkozás

Ingatlanadó: ahogy Vámosi-Nagy látja

A magyar adórendszer elvonásának mértéke európai szinten átlagos, a frissen csatlakozó országokhoz viszonyítva viszont magas. Ez versenyképességi szempontból nyilvánvaló hátrány.

hvg.hu Gazdaság

Adót csökkentenének a fideszes városok, de nem nagyon tudnak

Miközben az országos politikában sokszor elhangzik, hogy a gazdasági válság ellen az adócsökkentés lehet jó gyógyír, helyi szinten, a településeken – párthovatartozás nélkül – nem nagyon van mozgástér ilyen gazdaságpolitikai lépésre - írja a Napi Gazdaság.

hvg.hu Gazdaság

Eltűnt 1000 milliárd forint

Hét százalékkal, 636 milliárd forinttal nőttek tavaly az APEH-hez befolyt adó- és járulékbevételek. De több mint 1600 miliárd forintot még mindig nem tud behajtani az adóhatóság - írja a Világgazdaság.

hvg.hu Autó

Mit kell tudni az új cégautóadóról?

Február 1-jétől a cégautóadó különálló, vagyoni típusú adóként él tovább, mert a nem kizárólag magánhasználatú személygépkocsi utáni cégautóadót a jövőben a személyijövedelemadó törvény helyett a gépjárműadóról szóló törvény szabályozza. A jogszabályalkotók szerint a módosításnak az volt a fő indoka, hogy a több százezer céges tulajdonban lévő autónak mindössze egytizede után fizettek cégautóadót, de 2009-től minden vállalkozás köteles lesz. Kinek és mennyibe kerül majd? Az Adózóna összefoglalója.

MTI Vállalkozás

Tavaly 8818 milliárd forint adóbevétel

Az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) 2008-ban 8818 milliárd forint adójellegű bevételre tett szert - jelentette be Szikora János elnök hétfői budapesti tájékoztatóján.

Karrier

Közszféra: fizetés helyett cafeteria

Nem lesz könnyű éve a közszférának, de a versenyszférában sem rózsás a helyzet. Értesülések szerint a fegyveres szervek hivatásos állományánál cafeteria rendszert vezetnek be, amelynek célja a 13. havi illetmény elvonását követő keresetkiesés kompenzációja. A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete is kiegyezne egy ilyen cafeteria rendszerrel. A két szektor "játékszabályai" azonban nem azonosak.


A címlapról ajánljuk