MTI Itthon

Átmentek az adótörvények

A parlament hétfőn megszavazta az egyes adó- és járuléktörvények módosítását. Örökösödés, cégautó, szja: néhány terület a sokból, ahol változások lesznek. A képviselők 15 százalékos adót fizetnek költségtérítésük után.

MTI Vállalkozás

Melyek a legcsábítóbb kirakatok a világhálón?

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) versenyt hirdet, hogy megtalálja az idei ünnep legszebb magyarországi karácsonyi kirakatát. Az internetes vetélkedés célja, hogy segítse a vásárlókat az ajándékok kiválogatásában, valamint emelje a kereskedelem és a városkép színvonalát.

hvg.hu Vállalkozás

Mennyit adózunk az arany után?

Befektetésként aranyat vásárolnék a cég részére az év végi adózás előtti nyereségből, mi történik az osztalékkal? Előrehozott nyugdíjba megyek idén, a 2009-re „átcsúszó” 2010-ben adózandó végkielégítésem összege jövedelemnek számít majd? Rokkant nyugdíjas vagyok és az életbiztosításom terhére vettem föl hitelt, abból pedig részvényt, hogyan kell adóznom? Olvasói kérdések az Adózónán.

hvg.hu Gazdaság

A vállalkozások egyre erősebben érzik a válság hatását

A vállalakozások egyre erősebben érzik, hogy a gazdasági válsággá fejlődött pénzügyi krízis Európában is mély és időben elhúzódó lesz. A pénzügyi turbolenciák októberi globális és hirtelen fellobbanása, ereje igazolta a vállalatok borúlátását. A recessziós félelmek valóra váltak, néhány nagygazdaságban (USA, Németország) a termelés harmadik hónapja csökken – áll az Ecostat legújabb elemzésében.

MTI Gazdaság

Kétmilliárdos bírságot is kaphatnak a láncok

Akár kétmilliárd forintos bírságot is kiróna egy-egy esetben az agrártárca a kereskedelmi láncokra, ha nem tartanák be a „tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról” szóló törvénytervezet rendelkezéseit - írja a hétfői Világgazdaság.

Vállalkozás

APEH-razzia: aki először vét megúszhatja 300 ezerből

A Csillagszóró hadművelet keretében vasárnap 1 millió forint büntetést szabott ki az APEH. December végéig 10 hatóság ellenőrzi jövő év elejéig a piacokat, bevásárlóközpontokat az ünnepek előtt rendőri segítséggel, értesült hírtv.hu.

hvg.hu Vállalkozás

Kutatás-fejlesztés: lejáró pályázatok december elején

Három országos kiírás és közép-magyarországi tükörpályázat határideje jár le 2008. december 1-én, mindhárom témája a kutatás-fejlesztés és az innováció. Pénz még van bőven, a jelek szerint a pályázók az utolsó pillanatig halogatják a beadást.

hvg.hu Vállalkozás

Cafeteriával a munkáltató olcsóbban is megúszhatja

A cafeteria-rendszer bevezetése nemcsak csökkenti a fluktuációt és javítja a dolgozók elkötelezettségét, de emellett spórolhat a cégnek is. Hogy pontosan mennyivel olcsóbb béren kívül fizetni a munkavállalónak? Számoljunk együtt. Hasznos tudnivalók a várható változások tükrében.

MTI Gazdaság

Kínában fejleszt fürdőkomplexumot a nagykanizsai Aquaprofit

Kínai gyógyfürdőhely komplex fejlesztésére köt megállapodást a magyar tulajdonú Aquaprofit Zrt., amelynek számos hazai, több európai és dél-amerikai munkája után ez lesz az első ázsiai feladata – közölte Nádasi Tamás, a társaság elnöke.

Vállalkozás

Kft.: egyszerűsített elszámolás januártól

Az SZDSZ kezdeményezésére tegnap a Parlament úgy döntött, hogy jövőre már nemcsak a betéti és a közkereseti társaságok, hanem a korlátolt felelősségű társaságok is élhetnek az egyszerűsített elszámolás lehetőségével.


A címlapról ajánljuk