Ha gázzal fűt, akkor van két rossz hírünk
Gazdaság

Ha gázzal fűt, akkor van két rossz hírünk

A szeptemberi kánikulában sokan megfeledkeztek arról, hogy fel kell készülni a fűtési szezonra. A szakemberhiány miatt a készülékek ellenőriztetésekor várakozásra és növekvő díjakra kell számítani.

MTI Vállalkozás

Moszkva ideiglenesen korlátozza három magyar cég húsexportját

Több külföldi, közöttük három magyar húsfeldolgozó üzemmel szemben vezet be ideiglenesen behozatali korlátozást november 7-től az orosz állat- és növény-egészségügyi felügyelet (Roszszelhoznadzor), mert szalmonellát és baktériumokat, illetve antibiotikumot is talált a termékeikben.

hvg.hu Karrier

Sumákolás: akik lebuknak az ellenőrzésen

Hogyan zajlik a munkaügyi ellenőrzés? Kiket keresnek fel a felügyelők, melyek a leggyakoribb szabálysértések és mekkora bírság szabható ki értük? A hvg.hu és az Adózóna közös sorozatának bevezető részében az ellenőrzésekkel kapcsolatban felmerülő alapvető, sokakat érintő kérdésekre keressük a választ.

Karrier

Munka és kockázat: hogyan védekezzünk?

A munkahelyi balesetek és a munkavégzéshez kapcsolódó megbetegedések számának csökkentését megcélzó Európai Hetet az EU valamennyi tagállamában 2008. október 20. és 24. között rendezték meg.

MTI Vállalkozás

APEH: egyre több a 180 napon túl tartozó cég

Szeptember végén 1004 vállalkozásnak volt 180 napon túl folyamatosan 100 millió forintot meghaladó, valamint 2272 magánszemélynek és egyéni vállalkozónak 180 napon túl folyamatosan 10 millió forintot meghaladó adótartozása az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) honlapján közzétett adóslisták szerint.

MTI Vállalkozás

Liftről esett le egy munkás Miskolcon

Homlokzati felújításhoz használt külső liftről esett le egy munkás kedd délelőtt Miskolc avasi városrészében, a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt.

hvg.hu Vállalkozás

Kockázatértékelés avagy hogyan kerülhetjük el a munkabaleseteket?

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség által szervezett 2008-2009-es „Egészséges munkahelyek – Jó Önnek, jó a vállalkozásoknak” című kampány témája a kockázatkezelés alapját jelentő kockázatértékelés, mely segíti a munkáltatókat a munkahelyek biztonságosabbá és egészségesebbé tételében, elősegíti a minőségi munkahelyek megteremtését. A kampány az Európai Unió 27 tagállamának munkavállalóit és munkáltatóit célozza meg.

MTI Tech

Ódzkodnak a magyarok az elektronikus fizetéstől

Magyarországon a teljes népességnek mindössze 4 százaléka használta eddig az elektronikus fizetési lehetőséget, a fő baj azonban az, hogy a kutatások szerint nem nő az erre való általános hajlandóság - mondta Hann Endre, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet ügyvezető igazgatója kedden Budapesten az e-Money konferencián.

hvg.hu Vállalkozás

Mennyire kedvezőek az adózási feltételek Cipruson?

Ciprus az Európai Unió egyik legkedvezőbb adózású helyszíne. A társaságok „székhelyválasztásának” szempontjából megfontolandó helyként jöhet számításba. Több mint húsz külföldi állammal kötött kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodást, ráadásul az Európai Unió tagjaként az „uniós direktívák” is érvényben vannak az országban.


A címlapról ajánljuk