MTI Autó

Apeh: üzemanyagárak májusban

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) hétfőn közzétette az adózók által elszámolható májusi üzemanyagárakat.

hvg.hu Vállalkozás

A temető szanálásából és a ruhásszekrényből származó pénz

Mit tehet a vagyonosodási vizsgálat alá vont adózó, ha nem ért egyet az adóhatóság döntésével, és igazolni szeretné, hogy az APEH által eltitkolt jövedelemként aposztrofált bevételéhez nem törvénytelen úton jutott? Szakértőnk egy 2006-os bírósági ítélet kapcsán mutat be egy ügyet, ahol az adózók ruhák közé rejtett pénzzel, ajándékokkal, kölcsönökkel szeretnék igazolni jövedelmük eredetét. Az adóhatóság nem akar új eljárást, a bíróság azonban másképp döntött.

hvg.hu Vállalkozás

8,6 millió forintos kártérítés a BSA-nak

A BSA a napokban peren kívüli egyezséget kötött két olyan vállalattal, amelyek jelentős értékben használtak illegális szoftvereket. A BSA büntetőjogi feljelentését követően létrejött, a BSA polgári jogi igényét rendező egyezség keretében egy jelentős kelet-magyarországi iparvállalat és egy országos élelmiszer kiskereskedelmi lánc összesen 8,6 millió forint kártérítést fizetett a BSA-nak, továbbá több millió forint értékben pótlólagosan megvásárolta a korábban nem tiszta forrásból használt szoftvereket.

MTI Vállalkozás

Pályázatot hirdet az MNB a középiskolás diákoknak

A diákok pénzügyi ismereteinek fejlesztése, a gazdaság és a pénz világával kapcsolatos ismeretek átadása a célja annak a pályázatnak, amelyet a Magyar Nemzeti Bank és az Öngondoskodás Alapítvány hirdetett meg; a jelentkezéseket május 8-ig várják - közölte a jegybank.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Elmaradt adócsökkentés: mivel kárpótolják az adófizetőket?

Törvénybe foglalt adócsökkentés helyett adóemelés történt az elmúlt három évben. Az iparűzési adó eltörlése helyett a különadó bevezetése és a 15-ről 25 százalékra növelt eva-kulcs mellett hosszan sorolhatók még az adófizetők pénztárcájába vágó intézkedések. Mi maradt a javaslatokból?

hvg.hu Vállalkozás

Kit keres a főnök?

A különböző gazdasági társaságok közös kihívással néznek szembe világszerte. Az üzleti nehézségeken túl a cégvezetőknek a legfontosabb probléma a megfelelő munkaerő biztosítása, és a tehetséges kollégák megtalálása.

hvg.hu Vállalkozás

Hét új pályázat vállalkozásoknak

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztés Operatív Programja és a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében most meghirdetett hét új pályázat célja, hogy a magyarországi mikrovállalkozások, illetve kis- és középvállalatok részére támogatást nyújtson az infokommunikációs felzárkózásra.

MTI Vállalkozás

Ötpárti egyeztetés: mégis lesz adócsökkentés?

Az öt parlamenti párt egyetért abban, hogy át kell alakítani az adórendszert. Közös pont volt még az örökösödési adó eltörlése MDF által kezdeményezett egyeztetésen. Több ponton különböztek az adócsökkentéssel kapcsolatos jövőbeni elképzelések. Melyek voltak ezek?

hvg.hu Vállalkozás

Többmilliárdos bírság a Deutsche Telekomnak

Április 10-én az Európai Bíróság 12,6 millió euróra bírságolta a Deutsche Telekomot, amiért visszaélt monopolhelyzetével. Ezzel párhuzamosan az egyik legnagyobb konkurense is többszázmillió eurós kártérítésért pereli a céget - olvasható a Handelsblatt hétvégi számában.

hvg.hu Vállalkozás

Ötletbörze pályázóknak

Az uniós pályázati lehetőségekről tájékozódtak vállalkozók és szakértők a Világgazdaság "Egyről a kettőre” címet viselő rendezvénysorozatának újabb állomásán.

MTI Vállalkozás

APEH: nagyobb adóhiány és még több szankció

Az APEH az idei első negyedévben az egy évvel korábbi 96 milliárd forinttal szemben 118 milliárd forint nettó adókülönbözetet állapított meg, a szankciók összege a tavalyi első negyedévi 42 milliárdról 56 milliárd forintra nőtt.

hvg.hu Vállalkozás

Túlóra, munkahelyi diszkrimináció, tanulmányi szerződés

Mennyi túlórára kötelezhető a munkavállaló bejelentés nélkül? A munkavállalónak vagy a munkáltatónak kell-e bizonyítania a munkahelyi diszkrimináció tényét? Tanulmányi szerződés esetén milyen képzések finanszírozására kötelezhető a munkáltató? Olvasóink kérdéseire Viszló László, a hvg.hu munkajogi szakértője válaszolt.

hvg.hu Vállalkozás

Mik a legújabb módosítások az áfatörvényben?

Export bérmunka időkeretei, költségelszámolás munkáltató és munkavállaló között, beruházás elszámolása csupán néhány változás az újrakodifikált áfatörvényben. Hogyan befolyásolják ezek a technológia, média és telekommunikáció-piac (TMT) szereplőinek működését?

hvg.hu Vállalkozás

Online marketing-képzés: tapasztalatok, tippek, trükkök

Hazánkban is egyre több kis- és középvállalat nyit az internet felé, akár egy új vevőréteg elérése céljából akár csak meglévő vevőinek hatékonyabb kiszolgálása érdekében. A legtöbben azonban nem járnak túl nagy sikerrel, legalábbis ami az online bevételt illeti. Mit csinálnak rosszul?

hvg.hu Vállalkozás

Alacsony tőke: 5 tipp veszteséges cégeknek

Éves könyvvizsgálat során merülhet fel, hogy ha az adott évi veszteség miatt a saját tőke túl alacsonnyá vagy negatívvá válik, szükségessé válhat társasági jogi vagy adómegfontolások miatt a tőkehelyzet rendezése, melynek lehetnek adókövetkezményei.


A címlapról ajánljuk