Vállalkozás

APEH-inkasszó bankszámlára

Évről évre több pénzt sikerül behajtania az APEH-nak a bankszámlára kivetett azonnali inkasszóval. Bár e művelet szabályai finomodtak, még maradtak alkotmányossági aggályok.

hvg.hu Vállalkozás

Szerkessz te is adós linkeket!

Egyhete indult új szájtunk, az urlguru.hu egy második generációs, vagy másnéven webkettes - linkgyűjtő portál. A hagyományos linkgyűjtőktől abban tér el, hogy nem egy szerkesztőség vagy önkéntes szerkesztők - állítják össze a tartalmát, hanem az oldalt használó közösség. Szerkessz te is adótanácsadók és adózók számára hasznos linkeket!

hvg.hu Vállalkozás

Franchise kisokos IV.

Milyen különbségek lehetnek egy franchise hálózat belépési díjai, szerződései között? Megszabhatja a hálózat tulajdonosa a beszállítók körét? dr. Mandel Katalin, a Dakexpo Kft. tanácsadója a franchise -átvevők leggyakoribb kérdéseire válaszolt.

hvg.hu Vállalkozás

Szerkessz te is kkv-s linkeket!

Egyhete indult új szájtunk, az urlguru.hu egy második generációs, vagy másnéven webkettes - linkgyűjtő portál. A hagyományos linkgyűjtőktől abban tér el, hogy nem egy szerkesztőség vagy önkéntes szerkesztők - állítják össze a tartalmát, hanem az oldalt használó közösség. Szerkeszd te is kis-és középvállalatok számára hasznos linkeket!

Vállalkozás

Mostantól Adó- és Szoftverellenőrzési Hivatal?

Együttműködési megállapodást kötött az APEH és a BSA, a köztudatban csak "szoftver rendőrség" néven ismert jogvédő szervezet. Részleteket a megállapodásról eddig ismeretlen okokból kifolyólag nem közöltek, mi több a szerződést titkossá nyilvánították.

MTI Gazdaság

A kormány visszavonja az elvárt adóra vonatkozó törvényt

A kormány január 1-jei, visszamenőleges hatállyal visszavonja az elvárt adóra vonatkozó törvényt, és 30 milliárd forintot zárol a költségvetési tartalékból - jelentette be Veres János pénzügyminiszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

Vállalkozás

Kötelező nyilatkoznia az adózónak az elmúlt 5 év jövedelmeiről?

Február végén március elején postázza az APEH a következő ezer ember „behívóját”, melyben kérik, hogy nyilatkozzanak az elmúlt öt évben szerzett jövedelmeikről. Miközben egyes adószakértők kétségbe vonják az eljárás jogosságát, arra figyelmeztetnek, hogy mielőtt az adózók válaszolnának az adóhivatal kérdéseire, nem árt felállítaniuk egy vagyonmérleget.

hvg.hu Vállalkozás

Válaszol: D. Kovács István

D. Kovács István cégtanácsos speciális szakterülete a cégek adásvétele, vállalat alapítása, válságmenedzament, átszervezés során felmerülő kérdések. Mostantól a hvg.hu szakértőjeként válaszol az olvasók kérdéseire. Tegye fel kérdését Ön is!

Vállalkozás

Cégek áttelepülése az EU-ban

Uniós példát statuálhat egy olasz székhelyen, de a magyar jog szerint működni vágyó bajai bt. Az Európai Bizottság szerint ez lehetséges, ám a végső szót a luxemburgi bíróság mondja ki.

hvg.hu Vállalkozás

Milyen időszakot vizsgálhat az APEH egy ellenőrzés során?

Vizsgálhat-e a kijelölt periódusnál korábbi időszakot az Apeh? Mi a különadó alapja? Kötelező-e feltüntetni a közösségi számlákon az áfa-mentességi jogcímet? Mikor lehet visszaigényelni maximális adókedvezményt? Ezekre és még öt olvasói kérdésekre Béres Molnár Gergely, a hvg.hu adószakértője válaszolt.

hvg.hu Vállalkozás

Mi a teendő franchise-üzlet nyitásakor?

Mi az átvevő feladata mielőtt megnyitja üzletét? Hogyan változnaka feladatok nyitás után? A franchise kisokos harmadik részében azokat a feladatokat és kötelességeket mutatjuk be, amelyeknek az átvevőnek kell eleget tennie, ha a választott koncepciót sikerre kívánja vinni, természetesen a rendszergazda hathatós közreműködésével.

MTI Vállalkozás

APEH: január végéig 616 felfüggesztett adószám

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) 2007. január 31-éig 616 olyan határozatot hozott, amely adószám alkalmazásának felfüggesztését rendeli el - tudta meg az állami adóhatóságtól az MTI. Ezek közel kétharmada (383 határozat) január végéig jogerőre emelkedett, három határozatot pedig visszavont az APEH.

MTI Vállalkozás

Ecostat: a stabil külpiaci feltételek segítik a közepes és kisvállalatokat

A külpiaci feltételek 2007-re várt stabilitása hozzájárul a magyar középvállalkozások exportjának bővüléséhez, a mikro- és kisvállalatok beszállítási lehetőségeik bővülnek, fejlődési lehetőségeiket segítik az uniós források, ám a keresletszűkítő intézkedések a gazdálkodó szervezetek teljes skáláját közvetlenül és hátrányosan érintik – áll az Ecostat februári felmérésében.

MTI/hvg.hu Vállalkozás

Hetvenmilliárdos állami támogatást ígérnek a kkv-knak

A következő hét évben az EU-s források mellett 70 milliárd forintos állami támogatásra számíthatnak a kis-és középvállalkozások. Ebből K+F-re 250 milliárd, vállalkozásfejlesztésre pedig 220 milliárd jutna -mondta Kóka János a kormányszóvivői tájékoztatón.

hvg.hu Vállalkozás

Melyiket olcsóbb: kft.-t vásárolni vagy alapítani?

Mennyibe kerül egy kft.? Mennyit kötelező a kft törzstőkéjeként befizetni? Milyen adóvonzata van egy üzletrész értékesítésének? A hvg.hu szerkesztőségébe érkezett olvasói levelekre D.Kovács István, a hvg.hu cégjogásza válaszolt.


A címlapról ajánljuk