Orvosi ügyelet Edelényben: Fizessenek a kamuriasztások miatt
Vállalkozás

Orvosi ügyelet Edelényben: Fizessenek a kamuriasztások miatt

Borsod legszegényebb településein ezreket kell fizetnie annak, aki alaptalanul hívja ki az ügyeletet Edelényben, az orvosi ügyeletet fenntartó önkormányzat döntött így a múlt héten. A "kényelmi szolgáltatásokra" kiszabott díjak bevezetését a képviselők is megszavazták. Az alapellátás viszont alanyi jogon jár, így a döntés törvénytelen lehet.

MTI Gazdaság

Deloitte: jó irányba mutat a pénzügyi törvénycsomag

"Nem csak a bevételek szerzésére koncentrál, hanem gazdaságirányítási szerepet is felvállal, egyúttal a technikai ellentmondások tisztázásával próbál logikus rendet teremteni az egyes adótörvények között" - értékelte a javaslatcsomagot Veszprémi István, a Deloitte igazgatója.

hvg.hu Vállalkozás

Száz hálózat kereste franchise-partnerét

Több mint ötezer vállalkozó látogatott el a hétvégén megrendezett nemzetközi Franchise kiállításra, hogy megismerje azon franchise-hálózatokat, amelyek régióbeli partnereket keresnek. A legnagyobb érdeklődés az otthon végezhető és az alacsony befektetést igénylő hálózatokra volt.

hvg.hu Vállalkozás

Mitől optimisták a fiatal felsővezetők?

A fiatal felsővezetők számára a legfontosabb vállalati vonzerőnek a cég stabilitása, szakmai igényessége és a felső vezetés eredményessége - derült ki a Bell Research idei felméréséből.

MTI Itthon

Nem lesz házipénztáradó

Az Alkotmánybíróság (Ab) megsemmisítette a házipénztár-adóról szóló törvényt – tájékoztatott a testület sajtófőnöke.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Gazdaság

A Tesco és beszállítói marakodása: ki nyer ma?

A magyar ember árérzékeny, jelesül akkor is a legolcsóbbat vásárolja meg, ha az egyértelműen bóvli. A hazai kiskereskedelmi láncok, hipermarketek között ennek megfelelően óriási a verseny. Az áhított árcsökkentés persze nem a boltok profitját csökkenti, ők biztosra mennek. A beszállítók megsarcolva érzik magukat, termékeikkel mégis próbálnak felkerülni egy-egy áruházlánc túlélést biztosító polcaira.

hvg.hu Vállalkozás

Maximum 250 ezer forinttal támogatják a szakképzéseket

Novemberben már 157 képzőintézmény 877 szakképzéséből választhatnak a ROP-programra jelentkezők. A képzési díj 139 ezer forint, a vállalkozások ennek 60 százalékát, az alkalmazottak akár 80 százalékát is megkaphatják támogatásként december 31-ig.

Vállalkozás

Kezes, fizess!

Visszautasította az APEH egy befagyott kedvezményes agrárhitel mögötti állami kezesség beváltását, amit az érintett hitelszövetkezet a legfelsőbb bírói fórumon vitat.

hvg.hu Vállalkozás

Egyszerű és olcsó céget alapítani Horvátországban

Horvátországban céget alapítani egyszerűbb, mint Magyarországon, ráadásul feleannyiba kerül. Cégműködtetéshez ingatlant vásárolni csak cégalapítás után, vagy egyéni vállalkozóként érdemes, mivel a bürökrácia áthághatatlan akadályokat állít a magánszemélyek elé. Cikksorozatunk első részében a cégalapításhoz, az egyéni vállalkozói engedély kiváltásához szükséges dokumentumokat és az ezzel járó kiadásokat részletezzük.

MTI Gazdaság

Változik a pénztárak működésének szabályozása jövőre

A jövő évtől jelentősen módosulnak a pénztárakra vonatkozó szabályok, a legfontosabb változás a magánnyugdíjpénztári bevallások és befizetések központosítása - mondta el Rézmovits Ádám, a Pénzügyminisztérium főosztályvezető-helyettese szerdán Egerben, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által rendezett Pénztárkonferencián.

hvg.hu Vállalkozás

Gazdálkodj okosan a munkaerőpiacon!

Másodszor rendezték meg a „Gazdálkodj Okosan a Munkaerőpiacon” elnevezésű interaktív kiállítást. A rendezvény a fogyatékos emberek nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatásának előnyeire, a munkahelyi sokszínűség pozitív oldalaira hívta fel a figyelmet. Átadták a befogadó munkahely díjat és új, a beilleszkedést segítő programokat ismerhettek meg a látogatók. Ilyen többek között az alternatív időbeosztás, s a panasztétel szabályozása is.

MTI Gazdaság

Rajzfilmsorozat indul a pénzről

Ez kész! Pénz! címmel magyar animációs sorozat indul az egyik kereskedelmi televízió műsorán, a film Rófusz Ferenc Oscar-díjas rendező ötlete alapján készült - közölték az alkotók szerdai sajtótájékoztatójukon, Budapesten.

MTI Vállalkozás

Decemberig 167 ezer cég választja az online bankolást

Június végén az internetes folyószámla-szolgáltatásokkal rendelkező hitel-intézetek 950 ezer internetbanki szolgáltatásokra szerződött lakossági ügyféllel rendelkeztek, ami 14 százalékkal több mint 3 hónappal, és 58 százalékkal magasabb mint egy évvel korábban - közölte a GKI Gazdaságkutató Rt.

MTI Vállalkozás

Magyar vállalkozásokban tanulnak brüsszeli EU-bürokraták

Az Európai Unió tagországainak kis- és középvállalkozásainál tevékenykednek egy-egy hétig az Európai Bizottság alkalmazottai, köztük a kezdeményező Günter Verheugen ipari biztos az úgynevezett vállalkozás-megismerési EU-program keretében - jelentette be a végrehajtó EU-testület.

hvg.hu Vállalkozás

A szervezett adócsalásban már 150 cég érintett

Közel százötven hajléktalan ügyvezető által irányított cég vett részt a - rendőrség szerint - szervezett adóelkerülésben - derül ki a Nemzeti Nyomozó Iroda legfrissebb aktáiból. Az elsők között lelepleződött tíz cég bankszámláin másfél év alatt közel hárommilliárd forintos pénzmozzgás volt - írja a Népszabadság.

hvg.hu Autó

Régi néven futnak majd az új olasz-francia furgonok

Jean-Martin Folz, a PSA Peugeot Citroën csoport, és Sergio Marchionne, a Fiat csoport elnöke november 7-én, a valencienne-i Sevel Nord üzemben bemutatta legújabb kompakt furgon családját. Az új járművek 2007 januárjának közepétől veszik át a Peugeot Expert, a Citroën Jumpy és a Fiat Scudo helyét, így a nevek változatlanok maradnak.

hvg.hu Vállalkozás

Mikor adómentes a vállalati Mikulás-csomag?

A látszatra ugyanolyan tartalmú mikuláscsomag éppúgy minősülhet adómentes reprezentációnak, mint csokiban, cukorkában kifizetett bérnek, netán adóköteles természetbeni juttatásnak is. Hogy mikor melyik az nemcsak az alkalom jellegén, hanem a vállalkozó élelmességén is múlik.

MTI/hvg.hu Vállalkozás

Nem kérdőjelezhető meg a házipénztáradó alkotmányossága

Az Alkotmánybíróságon (Ab) délután írják alá a házipénztáradó elfogadásáról szóló - eddig négyszer egyeztetett - határozatot. A bírák még 5 napig különvéleményeket fogalmazhatnak meg a határozattal kapcsolatban, a döntést egy hét múlva hozzák nyilvánosságra. Legalább 6 különvéleményre van szükség ahhoz, hogy az adónem alkotmányossága megkérdőjelezhető legyen, de az Ab sajtófőnöke ezt nem tartja valószínűnek.


A címlapról ajánljuk