Ha gázzal fűt, akkor van két rossz hírünk
Gazdaság

Ha gázzal fűt, akkor van két rossz hírünk

A szeptemberi kánikulában sokan megfeledkeztek arról, hogy fel kell készülni a fűtési szezonra. A szakemberhiány miatt a készülékek ellenőriztetésekor várakozásra és növekvő díjakra kell számítani.

MTI Vállalkozás

A pártok másfélmilliárdot költöttek reklámra

A pártok az országgyűlési választásokat megelőzően listaáron csaknem másfél milliárd forintnyi reklámot vásároltak január-februárban, a legnépszerűbb politikai hirdetési felületek a köztéri reklámfelületek voltak - derül ki a TNS Media Intelligence (TNS MI) reklámpiaci felméréséből.

MTI Gazdaság

Több szabadalmat jelentettek be tavaly Magyarországon

A nemzetközi szabadalmi együttműködés keretében Magyarországot is megjelölő bejelentések száma tavaly becslések szerint 130 ezer volt, ami jelentős növekedés a 2004-es 121264-hez képest – derül ki a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Tanács hírleveléből.

hvg.hu Vállalkozás

Mihez lehet fogni egy szabadalommal?

Sorozatunk első részében megpróbáltuk körbejárni, hogy pontosan mit kell érteni szabadalom alatt. Most azt vizsgáljuk meg, hogy mit lehet kezdeni a megszerzett joggal. Bemutatunk néhány olyan kreatív lehetőséget is, amelyre valószínűleg nem gondoltak a jogintézmény hajdani kitalálói.

MTI Karrier

MSZOSZ: a 100 ezres minimálbér fokozatosan érhető el

A 100 ezer forintos minimálbér fontos cél, de azt csak fokozatosan lehet elérni - vélte Wittich Tamás a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke Orbán Viktor, a miniszterelnök-jelöltek vitájában elhangzó véleményére reagálva.

Vállalkozás

A rugalmas munkaidő kifizetődőbb a cégeknek

A munkaadók és a szekszervezetek is megerősítették, hogy azoknál a cégeknél, ahol az alkalmazottak rugalmas munkaidőben dolgoznak, sokkal elégedettebbek a teljesítménnyel a cégvezetők - írja az euractiv.hu.

MTI Vállalkozás

Ki vállalja a garanciát?

A kis- és középvállalkozások külső forráshoz jutásában a jövőben ugrásszerűen megnő a hitelek mögé állított garanciák szerepe. A HG Zrt. tervei között szerepel, hogy a következő 3-4 évben meg kell tízszerezni a garanciacég által vállalt garanciaállományt.

MTI Vállalkozás

Lebukott a 3,5 milliárdot sikkasztó adócsaló

Három és fél milliárd forint adót csalt a megalapozott gyanú szerint egy bolgár férfi társaival Magyarországon 2001 és 2005 között. A gyanúsítottak fantomcégeken keresztül bevételük 17,3 milliárd forintját külföldi számlákra utalták.

hvg.hu Vállalkozás

Támogatják a cégek távol-keleti piacra jutását

Magyarország idén először kapcsolódhat az Európai Bizottság által kiírt pályázathoz, az Európai Unióban több mint 25 éve sikeresen működő Executive Training Programme-hoz (ETP). Magyarországon a programot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálja. A cégek június elejéig jelentkezhetnek.

hvg.hu Vállalkozás

Felülvizsgálják a szerzői jogdíjakat

Nemcsak a vásárló fizet kétszer, hanem a művész is ráfizet a termékekre kirótt szerzői jogdíjakra, amelyet még a másolásvédelmi technológiák előtt vezettek be. Az adózás egyik formájának is tekinthető szerzői jogi illeték megháromszorozódott Európában az elmúlt években. A CLRA, azaz a Szerzői Jogi Illetékek Reform Szövetsége szeretné elérni az "adónem" sürgős felülvizsgálatát.

Vállalkozás

A hiány másik oldala

Munkaerőhiányról panaszkodnak a vállalkozások az ország több térségében, miközben a munkanélküliségi ráta csaknem 8 százalékra emelkedett. Csakhogy a tartósan állástalanok sokszor még az egyszerű, futószalagos munkára is alkalmatlannak bizonyulnak.

MTI Vállalkozás

Hétszáz milliárd forint kell a kicsiknek!

A következő uniós költségvetési időszakban, 2007-2013 között mintegy 700 milliárd forint hazai forrást kell biztosítani az uniós támogatások kiegészítésére a kis- és középvállalkozások támogatása kapcsán - tette hozzá Aladics Sándor.

hvg.hu Vállalkozás

Felmondás szankció nélkül?

Milyen kötelezettségei vannak egy alkalmazottnak, aki után járulékkedvezményt vesz fel a főnöke? Következmények nélkül megteheti-e, hogy a támogatás letelte, azaz 2 év előtt munkahelyet vált? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolt Viszló László ügyvéd-munkajogi szakértő.

MTI Vállalkozás

Üzleti Akadémia

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) rendezvénysorozatot szervez, hogy naprakész szakmai és gazdasági háttér-információkkal lássa el tagságát, valamint a szakmai érdeklődőket.

hvg.hu Vállalkozás

Interneten is követhető az Ecopoly műsor

Ma este indul Magyarország első üzleti reality show-ja, az Ecopoly. A hét adásból álló sorozatban mintegy 64 vállalkozói ötlet kap nyilvánosságot nemcsak a tévéképernyőn, hanem az interneten is. A műsorral egy időben induló website-on a műsor utánkövetésére, és az értékes ötletek bemutatását egyaránt szolgálja.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Értelmetlen a közbeszerzési törvény módosítása?

Hetek óta folynak az egyeztetések arról, hogy miként állítható meg a vírusként terjedő körbe-, másnéven lánctartozás? Mekkora az állam felelőssége a késedelmes kincstári kifizetések, s az elhúzódó peres eljárások által okozott tömeges csődökért? Miközben a szakemberek vitatják a kormány által időközben elfogadott csomag jelentőségét, a hvg.hu eddig ismeretlen megoldási javaslatokról értesült.


A címlapról ajánljuk