Orvosi ügyelet Edelényben: Fizessenek a kamuriasztások miatt
Vállalkozás

Orvosi ügyelet Edelényben: Fizessenek a kamuriasztások miatt

Borsod legszegényebb településein ezreket kell fizetnie annak, aki alaptalanul hívja ki az ügyeletet Edelényben, az orvosi ügyeletet fenntartó önkormányzat döntött így a múlt héten. A "kényelmi szolgáltatásokra" kiszabott díjak bevezetését a képviselők is megszavazták. Az alapellátás viszont alanyi jogon jár, így a döntés törvénytelen lehet.

MTI Vállalkozás

Hétszáz milliárd forint kell a kicsiknek!

A következő uniós költségvetési időszakban, 2007-2013 között mintegy 700 milliárd forint hazai forrást kell biztosítani az uniós támogatások kiegészítésére a kis- és középvállalkozások támogatása kapcsán - tette hozzá Aladics Sándor.

hvg.hu Vállalkozás

Felmondás szankció nélkül?

Milyen kötelezettségei vannak egy alkalmazottnak, aki után járulékkedvezményt vesz fel a főnöke? Következmények nélkül megteheti-e, hogy a támogatás letelte, azaz 2 év előtt munkahelyet vált? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolt Viszló László ügyvéd-munkajogi szakértő.

MTI Vállalkozás

Üzleti Akadémia

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) rendezvénysorozatot szervez, hogy naprakész szakmai és gazdasági háttér-információkkal lássa el tagságát, valamint a szakmai érdeklődőket.

hvg.hu Vállalkozás

Interneten is követhető az Ecopoly műsor

Ma este indul Magyarország első üzleti reality show-ja, az Ecopoly. A hét adásból álló sorozatban mintegy 64 vállalkozói ötlet kap nyilvánosságot nemcsak a tévéképernyőn, hanem az interneten is. A műsorral egy időben induló website-on a műsor utánkövetésére, és az értékes ötletek bemutatását egyaránt szolgálja.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Értelmetlen a közbeszerzési törvény módosítása?

Hetek óta folynak az egyeztetések arról, hogy miként állítható meg a vírusként terjedő körbe-, másnéven lánctartozás? Mekkora az állam felelőssége a késedelmes kincstári kifizetések, s az elhúzódó peres eljárások által okozott tömeges csődökért? Miközben a szakemberek vitatják a kormány által időközben elfogadott csomag jelentőségét, a hvg.hu eddig ismeretlen megoldási javaslatokról értesült.

MTI Vállalkozás

Hitelkalkulátor a HVB honlapján

A HVB bank legújabb online szolgáltatása segít eligazodni a bank által kínált hitelellehetőségek között. A kalkulátorok segítségével már nemcsak a kiválasztott hitel törlesztőrészlete számolható ki, hanem a deviza alapú hitelek árfolyamkockázata is számszerűsíthető.

MTI Vállalkozás

Pályázat roma vállalkozásoknak

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) idén is meghirdeti roma vállalkozás-fejlesztési pályázatát, amelynek támogatási keretösszege 250 millió forint - közölte a tárca politikai államtitkára Pécsett.

Vállalkozás

Illúzióromboló a házilag barkácsolt weboldal

Az üzleti tanácsadás, az üzleti partnerek közvetítése a bizalomra épül. A bizalom kialakulásában jelentős szerepe lehet a külsőségeknek is. Komoly kockázatot vállal az a tanácsadó cég, amelyik házi kivitelben készíti el honlapját.

MTI Vállalkozás

Már letölthető a négymillárd forintos pályázat

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) GVOP Irányító Hatósága meghirdeti a kis- és középvállalkozások műszaki-technológiai hátterének fejlesztését támogató pályázat negyedik szakaszát; a nyertes projektek támogatására rendelkezésre álló összeg 4 milliárd forint.

MTI Vállalkozás

Ecostat 2,7 százalékos inflációt jósol

Az Ecostat első negyedéves, összevont konjunktúra indexe megegyezik a két évvel ezelőtt mért legmagasabb, 50,2 százalékos értékkel. Az összevont index a nagyvállalatok, a kkv-k és a lakosságbizalmi indexeket is tartalmazza, és a felmérés szerint 2005 második negyedéve óta emelkedő tendenciát mutat.

hvg.hu Tech

IVSZ-közgyűlés: sikeres évet zárt a szövetség

Adókedvezmény a szoftverfejlesztőknek, rendben zajló szervezeti reform – ezeket említette az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elmúlt egy évének legnagyobb eredményeként Kovács Zoltán, a szervezet elnöke az IVSZ éves közgyűlésén.

MTI Vállalkozás

Kóka: hitelcsomag informatikai cégeknek

Informatikai cégek számára fejlesztési célú hitelcsomag elindítását helyezte kilátásba Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter az Informatikai Vállalkozások Szövetségének közgyűlésén.

MTI Gazdaság

Mitől színlelt a szerződés?

A munkaügyi ellenőrök minden olyan vállalkozási szerződést átminősítenek munkaviszonnyá, amelynél a vállalkozót utasításokkal látja a szerződő partnere - hangzott el egyebek mellett a BKIK keddi budapesti rendezvényén, amelyet a munkajogi változások a témájában tartottak.

Vállalkozás

Hogyan növelheti honlapja látogatottságát hírlevéllel?

A honlap tulajdonosok többsége szétküldi ugyan gondosan összeállított hírlevelét, azonban csak kevesen szánnak elég időt kampányuk eredményeinek kiértékelésére. Ha Ön nem a félmegoldások híve, s szeretne eredményessé tenni e-mail marketingjét, akkor olvassa el, hogy melyek a legfontosabb mérőszámok, s mi a szerepük?

Vállalkozás

Heteken belül jogos lehet iparűzési adó visszaigénylése

Lehet, hogy már csak néhány hetük van azoknak az adóalanyoknak, akik vissza kívánják kapni az uniós csatlakozás időpontjától iparűzési adóként befizetett összeget, írja Világgazdaság. Vannak, akik már most sem fizetnek, vagy mondjuk nullás bevallást adnak be.

MTI Tech

Nincs tökéletes szoftverhálózat-védelem?

Az európai vállalatok majdnem a fele úgy véli, hogy informatikai infrastruktúrája sohasem élvez 100 százalékos védelmet a szoftver- és a hálózati sérülékenységekkel szemben - derül ki a McAfee felmérésből.

hvg.hu Vállalkozás

Gyerekcipőben jár az üzletfejlesztés

Az EU csatlakozás után, az elmúlt évben a fővárosi cégek többsége jogi, illetve pénzügyi területen vette igénybe külső tanácsadó cég segítségét. A MarketCom Kft. által a BKIK megbízásából készített felmérésének eredményei azt mutatják, hogy a cégek üzletmenetét fejlesztő tanácsadásra jóval kevesebb cég költ, mint a jogi vagy pénzügyi tanácsadásra.


A címlapról ajánljuk