Ha gázzal fűt, akkor van két rossz hírünk
Vállalkozás

Ha gázzal fűt, akkor van két rossz hírünk

A szeptemberi kánikulában sokan megfeledkeztek arról, hogy fel kell készülni a fűtési szezonra. A szakemberhiány miatt a készülékek ellenőriztetésekor várakozásra és növekvő díjakra kell számítani.

hvg.hu Vállalkozás

Április elején indul az Ecopoly

Az Ecopoly hét epizódból álló, adásonként 52 perces, stúdióban rögzített „business reality”- sorozat azoknak a kis- és középvállalkozóknak kíván kitörési lehetőséget biztosítani, akik – tekintettel a kreatív ötletek jelenlegi finanszírozási rendszerére – meglehetősen nehezen jutnának hozzá üzletük beindításának anyagi forrásaihoz.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Milliós küldeményeket hagytak el a postaóriások?

Nagy nemzetközi hírnévnek örvendő fuvarozó társaságok, a TNT és a FedEx kivételesen értékesebb csomagot vesztettek el, mint hitték. A VAT'son Magyarország Kft. kézbesítetlen küldeményei állítólag milliókat tartalmaztak. Mindkét eset egy évvel ezelőtt történt, de a számlát azóta sem rendezték az érintettek. A VAT'son, a jogi gyakorlattól eltérően következményi kárt követel, a TNT hitelrontási pert fontolgat, a FedEx pedig nem nyilatkozik.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Mitől jó az üzleti terv?

Egy hónapja sincs, hogy Földvári Róbert, az ALVITAL Bt. tulajdonosa megnyerte „Az Év Legjobb Üzleti Terve 2005” címmel indított pályázati program fődíját, máris közzétették az újabb négymilliós kiírást. Aki szeretne biztosra menni, nem árt, ha figyelembe veszi a nyertes tapasztalatait és a zsűri intelmeit.

Vállalkozás

Orbán nem ment el Demjánhoz

Kedden véget ért a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szervezete (VOSZ) rendezvénysorozata. Egyetlen szépséghibája csupán az volt, hogy az eredeti elképzeléssel ellentétben nem jelent meg Orbán Viktor. Helyette a volt gazdasági miniszter, Matolcsy György igyekezett túllicitálni Kuncze Gábor ígéreteit.

MTI Vállalkozás

Optimista vállalkozások

A K&H Bank és a Gfk kutatóintézet közös felmérése szerint a kis- és középvállalkozások (kkv) javuló versenyképességben és gazdaságpolitikában, az uniós támogatások könnyebb elérésében bíznak a következő egy évben.

Vállalkozás

Demján: "Nem lehet az új kormány tétova tehén!"

Tartalmas első napot zárt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) kétnapos konferenciája, amelyet a következő kormányzati ciklusra vonatkozó gazdaságpolitikai elvárásairól rendezett. Demján Sándor ügyvezető elnök már az első napon radikális változásokat sürgetett, amelyre a kormányzó MSZP 3+2 pontos járulékcsökkentést ígért, s az MDF elnöke lesújtó véleményét hangoztatta.

MTI Vállalkozás

A luxusadó sérti az alkotmányt?

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint a luxusadóról szóló törvény sérti az alkotmányt, ezért a kamara azt kezdeményezi, hogy a fővárosi közgyűlés forduljon az Alkotmánybírósághoz és kérjen alkotmányossági felülvizsgálatot.

MTI Vállalkozás

Találmányból szabadalom?

Azzal mindenki tisztában van, ha kitalál egy műszaki megoldást, azt jogában áll levédetni. Ha biztosra akar menni, érdemes új és ötletes találmánnyal előrukkolnia. Arra a kérdésre, hogy mitől eredeti egy termék vagy eljárás, s hogy miként célszerű a szabadalmaztatási eljárást elindítani választ ad sorozatunk első része.

MTI Vállalkozás

Kárenyhítés gazdálkodóknak

A Hernád-menti gazdálkodók kárenyhítésére eredetileg több mint 1 milliárd forintot szeretett volna jóváhagyatni a kormánnyal a gazda-érdekképviselet. Az uniós jogszabályok alapján azonban az ilyen típusú károk enyhítésére kizárólag nemzeti forrásból, úgynevezett de minimis támogatás adható.

MTI Vállalkozás

Csökkentették a Széchenyi Kártya garanciadíját

A Hitelgarancia Zrt. a mai napon 1,8 százalékról 1,5 százalékra csökkentette a Széchenyi Kártya hitelekre vállalt garancia-díjat, mérséklődnek a programban résztvevő bankok kamatai is. Nemcsak az új kártya tulajdonosai, hanem a szerződésüket meghosszabbító vállalkozók is jól járnak.

MTI Vállalkozás

Ipari logisztikai központ épül Szegeden

A Szegedi Ipari Logisztikai Központ 450 millió forintból megvalósuló első üteme az év végére készül el. A raktárbázisban 1200 négyzetméteres irodaépületet építenek elsősorban a fuvarozóknak és vámügynököknek.

MTI Vállalkozás

Árcsökkenési hullám

Nem állt meg az árcsökkentési hullám, februárban már több olyan üzlet is átengedte a vásárlóknak az idei áfacsökkentés eredményeit, amelyik ezt januárban még nem tette meg.

MTI Vállalkozás

Felszámolás vagy végelszámolás?

Amíg a fejlett gazdaságú országokban a vállalkozások mintegy 30 százaléka biztosítja kintlévőségeit, várható árbevételét, addig Magyarországon ez az arány csupán egy százalék - hangzott el az Atradius Credit Insurance N. V. Magyarországi Fióktelepének sajtótájékoztatóján.

MTI Vállalkozás

Feketelistán 100 ezer építőipari cég

Egységes építőipari követelés-nyilvántartó rendszer indításáról írt alá megállapodást a Vállalkozók Országos Szakszövetsége és a céginformációs piacon sokéves tapasztalattal rendelkező Opten Informatikai Kft.

euractiv.hu Vállalkozás

Támad a közúti lobbi

Egy frissen közzétett tanulmány adatai szerint az európai uniós GDP 20 százalékának megtermelését a közúti szállítás segíti. Az ágazat cégeinek érdekszövetsége megindította harcát az Európai Bizottság 2001-es ötletének végrehajtása, vagyis az ellen, hogy a közúti szállítást mind nagyobb arányban a vasúttal váltsák ki.

MTI Vállalkozás

APEH: Nagyobb értékű bűncselekmények

Az APEH területi szervei és Központi Hivatala 2005-ben 291-el több büntetőügyben tett feljelentést, mint az előző évben, az elkövetési érték kiugróan magas, 27,7 milliárd forint volt - közölte az APEH.

Vállalkozás

Hogyan mérjük a látogatottságot?

A látogatottság-mérésről, egyesek egyből a hatékonyság-növekedésre gondolnak, míg másoknak csak unalmas adathalmazok és értelmezhetetlen statisztikák jutnak eszükbe. Tisztázzuk, mikor melyikre kell gondolni, az eredményesség növeléséhez milyen eszközhöz célszerű nyúlni.


A címlapról ajánljuk