MTI Karrier

A saját vállalkozás a legvonzóbb munkahely

A munkavállalók leginkább saját vállalkozásban szeretnének dolgozni, a közalkalmazotti szférába vágyók számára pedig a munkahelytől való távolság, a munkahely biztonsága és az intézmény hírneve a fontos - derül ki a magyar munkavállalók munkahely-választási preferenciáit vizsgáló felmérésből.

MTI Vállalkozás

Logisztikai centrum épül Pápán

Az Európai Divat Szolgáltató Kft. 13 milliárd forint értékű logisztikai centrumot épít a pápai ipari parkban. A cég 900 millió forintnyi állami támogatást igényelt a 30 ezer négyzetméteres terület kialakításához, ahonnan minőségi ruházati termékeket szállítanak majd német és osztrák áruházláncokba.

MTI Vállalkozás

Júniusig lehet pályázni az "ipari park" címre

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) meghirdette a 2006. évi pályázatot az Ipari Park cím elnyerésére. Június végéig elsősorban olyan szervezetek jelentkezését várják, amelyek aktív résztvevői szeretnének lenni az ipari parkok fejlesztési programjának és főként kis-és közepes vállalkozások számára nyújtanak üzleti szolgáltatásokat. Eredményhirdetés szeptemberben várható.

hvg.hu Vállalkozás

Kényszerpihenőért végkielégítés?

Megeshet, hogy a munkáltató szabadság jogcímén kényszerpihenőre küldi az alkalmazottját. Nem mindegy azonban, hogy mennyi "szabadságra" kötelezi, mert a megengedett időtartamon túl a munkavállaló rendkívüli felmondással élhet, amelyért akár végkielégítés is megilletheti. A hvg.hu munkajogi szakértője a témával kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszolt.

hvg.hu Vállalkozás

Célegyenesben a Gazdasági Kalandjáték

A Junior Achievement Magyarország 2006. március 9-10-én rendezi meg Budapesten az AEGON Oktatási Központban az V. Gazdasági Kalandjáték Országos Önálló középiskolai tanulmányi verseny Döntőjét, amelyen tíz hazai középiskolás csapat verseng.

hvg.hu Vállalkozás

Hétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatás

Hétmilliárdnyi vissza nem térítendő támogatáshoz jut 662 kis- és középvállalkozás, melyek a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program legnépszerűbb pályázatára, a műszaki-technológiai fejlesztésre adták be pályázati anyagaikat - jelentette be Kóka Jánosgazdasági és közlekedési miniszter.

MTI Vállalkozás

Boltbezárások miatt csökkenő egyéni vállalkozások

A múlt év végén Magyarországon mintegy 112 ezer vállalkozás összesen 166,7 ezer kiskereskedelmi üzletet működtetett - áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékozatójában. Közel 25 ezer új üzlet kezdte meg működését, s csaknem ugyanennyi bolt zárt be.

Vállalkozás

Honlapvarázs tárhely nélkül?

A hvg.hu honlapszakértője ezen a héten az asztali bűvészetet népszerűsítő Mikromágia. hu internetes portált értékelte. A kezdetleges bemutatkozás, s a túlzottan személyes menüpontok ellenére, a kivitelezést barátságosnak ítélte. A honlap azonban saját internetcím és az önálló tárhely nélkül kevéssé varázsos.

Vállalkozás

Kimerült a logisztikai pályázatok kerete

A logisztikai szolgáltatásokat nyújtó kis- és középvállalkozások az elmúlt két évben olyan sikerrel pályáztak az állami támogatásokra, hogy határidő előtt kimerítették a rendelkezésekre álló kereteket. Jövő évtől kezdve, a második Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT II) keretében azonban többszáz milliárd forint áll majd a kkv-k rendelkezésére. Nem árt felkészülniük a pályázatok elnyeréséhez vezető buktatókkal teli útra.

MTI Gazdaság

Javuló nagyvállalati, kissé romló kkv index

Az Ecostat nagyvállalati, TOP-100 indexe a januári 51 százalékról februárban 55 százalékra emelkedett, míg a kis- és középvállalati (kkv) index a januári 50 százalékról februárra 48,6 százalékra csökkent - áll az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet februári felmérésében.

László Éva Lilla Vállalkozás

Válaszút előtt a kismamák

Hogyan él a család egy keresetből, és mi lesz, ha szülés után a nő újra dolgozni szeretne? Döntés előtt célszerű tájékozódni, milyen támogatások illetik meg, s milyen juttatásoktól eshet el a vállalkozó kismama.

hvg.hu Vállalkozás

Útvesztőben a kézművesek

Hiába kínál segítséget az állam, a 250 ezer kézművességgel kapcsolatos kis- és középvállalkozó közül csak kevesen tudnak bármit is kezdeni a létező gazdasági támogatással. A hvg.hu annak járt utána, mit ér a szakma egyik legrangosabb állami elismerése, a „Magyar Kézműves Remek” cím.


A címlapról ajánljuk