Nem tesz le a terjeszkedésről a H&M

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az idén folytatja a terjeszkedést a svéd Hennes & Mauritz annak ellenére, hogy kissé csökkent a profitja és a forgalom is lassabban emelkedett a vártnál.

A Zara után a világ második legnagyobb divatkereskedelmi lánca forgalmának döntő részét Európában bonyolítja le, ahol a megszorító intézkedések miatt gyengült a fogyasztói kereslet. Emellett a korábbi terjeszkedéssel kapcsolatos költségek is megterhelték a cégcsoportot.

Az adózott eredmény 5,29 milliárd svéd korona (613 millió dollár) volt a novemberrel végződött három hónapban az egy évvel korábbi 5,36 milliárdot követően. A működési eredmény 6,53 milliárd koronára esett 6,67 milliárdról, az értékesítési árbevétel - áfa nélkül - 32,5 milliárd koronára nőtt 30,95 milliárdról. Azonos boltszámot figyelembe véve stagnált a forgalom.

Az év egészében 110 milliárd koronáról 121 milliárdra nőtt az árbevétel, az adózott eredmény 15,8 milliárdról 16,9 milliárdra emelkedett. A társaság az idén 325-tel tervezi gyarapítani 2800 üzletből álló hálózatát, és eddig még feltáratlan piacokon is meg akar jelenni.