szerző:
hvg.hu

Mészáros Lőrinc új terepet talált magának: befektet a horvát fociba, pontosabban az NK Osijek nevű klubban szerez többégi részesedést.

Bár december elején még tagadták Mészáros Lőrincék, azt a korábban a horvát sajtóban megszellőztetett információt, hogy beszállnának a horvát NK Osijek első osztályú – amúgy csődközeli állapotban lévő – focicsapatba, most a felcsúti polgármester cége, a Mészáros & Mészáros törleszti az Eszék közel egymilliárdos adósságát, és többségi tulajdonrészt szerez a klubban. Ezzel többségi részesedést szerzett az eszéki elsőosztályú focicsapatban, az NK Osijekben a Mészáros & Mészáros Kft. A felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége kétmillió eurós, mintegy 630 millió forintos letétet helyezett el – írja a horvát klub honlapjára hivatkozva a vs.hu.

Decemberben a Puskás Akadémiával hozták hírbe az eszéki fociklubot, de akkor a felcsúti focista nevelde úgy nyilatkozott, hogy régóta szakmai kapcsolatbna állnak az NK Osijekkel, de nem áll szándékukban megvenii a klubot. Az igaz, hogy most sem a Puskás Akadémia szállt be a sz eszéki csapatba, de Mészáros Lőrinc az akadémiát működtető alapítvány kuratóriumának elnöke.

További részleteket itt lehet olvasni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!