szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pénzbüntetést szabott ki egy londoni bíróság a Christie's aukciósházra, mert megfelelő igazolás nélkül adott el elefántcsontot – közölte a londoni rendőrség.

A Christie's múlt hónapban egy ezüst alapra rögzített elefántagyart kínált eladásra 1200-1800 fontért. Az aukciósház a héten a bíróság előtt elismerte az elefántcsont eladását, ami ellentétes a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezménnyel (CITES).

Az eladott elefántcsont egy alapvetően nyers, megmunkálatlan agyar volt, amelyet nem lett volna szabad eladni megfelelő dokumentumok hiányában. A törvényeket a világon még élő elefántok védelmére fogalmazták meg – közölte Rowena Robert, a rendőrség vadvédelmi tisztje.

A Christie's közleményében elszigetelt esetnek nevezte az eladást, és közölte, hogy a jövőben nem fog eladni modern elefántcsontot vagy bármely korú megmunkálatlan elefántagyart.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénteken sem egyeztek meg, újabb sztrájk jöhet a makói gumigyárban

Pénteken sem egyeztek meg, újabb sztrájk jöhet a makói gumigyárban

Az én hetem: Parti Nagy Lajos indulatok, okok és eredők közt bolyong

Az én hetem: Parti Nagy Lajos indulatok, okok és eredők közt bolyong

Előjogok járnának az oltottaknak Ausztriában

Előjogok járnának az oltottaknak Ausztriában