szerző:
hvg.hu

Szó szerint értelmezték a szabályokat egy interkontinentális repülőn, nem engedtek WC-re egy idős utast.

Kínos magyarázkodásra kényszerül a British Airways: mint kiderült, egy 87 éves utast nem engedtek WC-re egy Los Angeles–London-repülőúton – adta hírül a Telegraph. Kocharik Tsamouzian a beszállás után kérte, hadd menjen a mosdóba, de a személyzet csak akkor engedte volna, amikor felszállnak, addig pedig még az útját is elállták. Ezzel nem lett volna semmi baj, ha a gép a menetrend szerint elindulhatott volna, de másfél órát kellett várakoznia a beszállás után az indulásig, ekkor viszont már késő volt.

A repülőgép személyzete azzal indokolta a döntést, hogy szigorúan értelmezték a biztonsági előírást, amely szerint senki nem hagyhatja el a helyét a felszállás előtt. A kritikusok szerint persze ha lehetett tudni, hogy másfél órán keresztül áll egy helyben a gép, és csak egy utas kért ilyet, akkor lehettek volna rugalmasabbak.

Az ügy – amely valamiért csak most került nyilvánosságra, pedig még tavaly decemberben történt – azért is érinti különösen rosszul a British Airwayst, mert az elmúlt hónapokban többször is támadták azzal, hogy nem sok figyelmet fordítanak az utasok kényelmére, így lassan már ugyanolyan szolgáltatás kínálnak, mint a fapados légitársaságok. Több járaton panaszkodtak arra, hogy elfogyott a WC-papír, nem tudtak elég ételt és italt adni az utasoknak, és rendkívül nagy késéseik voltak. Legutóbb pedig azon háborodtak fel sokan, hogy kiderült: 2,5 centivel csökkentenék a sorok közötti távolságot, hogy kettővel több sor beférjen a gépeikbe. A cég azzal védekezik: mindezt azért teszik, hogy olcsóbb jegyeket tudjanak kínálni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!