24.hu: a héten új tulajdonoshoz kerülhet három magyar tévécsatorna, jön a névváltás

24.hu: a héten új tulajdonoshoz kerülhet három magyar tévécsatorna, jön a névváltás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy brit befektetési cég lesz a többségi tulajdonosa a Story4, a Story 5 és a Galaxy tévécsatornákat működtető cégnek a 24.hu értesülése szerint.

Várhatóan már a héten adásvételi szerződést írnak alá a Story4, a Story 5 és a Galaxy tévécsatornákat működtető Digital Media and Communcations Zrt. (DMC) tulajdonjogának megvásásárlásáról – így tudja a 24.hu.

A vállalatnak a brit Glenshore-csoport lesz a többségi tulajdonosa, amely kivásárolja az eddigi többségi tulajdonost, illetve a kisebbségi tulajdonosok részét is megveszi. Az eddig többségi tulajdonos a Project029 Kft.-n keresztül birtokolta a tévétársaságot.

A Glenshore egy független vállalati pénzügyi és üzletfejlesztési cég, amely kifejezetten egyesülésekre és felvásárlásokra, valamint tőkebefektetésekre szakosodott, és munkatársaik olyan cégek különféle ügyletein dolgoztak mint a Tesco, a Time Warner, az AOL, a Tengelmann, az ABN AMBRO. A Glenshore érkezését követően visszakerül a cég élére Borsány-Gyenes András – így tudja a 24.hu. Borsány-Gyenes András az utóbbi időben perben állt eltávolítása miatt a vállalattal, melynek mostanáig kisebbségi tulajdonosa volt.

Sokáig úgy tűnt egyébként, hogy a tévétársaság a TV2 közelében landolhat, de a Glenshore érkezésével végül mégse így történt. Borsány-Gyenes Andrást kereste a lap, de nem kívánt nyilatkozni.

A Médiapiac.com már októberben megírta, hogy arculatváltás jön a Story Tv-nél, amely megváltoztatja csatornái nevét és egy újat is elindít. Jövő évtől a Story4 csatorna neve TV4-re változik, a Story5-ből Story4, a Galaxyból pedig Galaxy4 és Film4 lesz a lap értesülései szerint.

A változásokról a beszámoló szerint a Digital Media & Communications Zrt. vezérigazgatója, Borsány-Gyenes András beszélt a Big Picture konferencián. A Story4 több mint egy évtizede, 2006-ban kezdte meg a sugárzást, a Story5 öt évvel később, a Galaxy pedig tavaly indult.