szerző:
hvg.hu

A Cider Alma a fénysebességgel növekvő cégek közé tartozott. 2015-ben 3,7 milliárd forint összes tartozást tüntetett fel, de ez volt a társaság csúcséve is egyben, árbevétele meghaladta a 4,3 milliárd forintot. 2012-ben még csak 10 ezer forintot vallott be a cég.

A bíróság elrendelte a Cider Alma Kft. felszámolását. A cég neve korábbi hírekből ismerős lehet, korábban 3,2 milliárd forinttal tartozott ugyanis az állami tulajdonú MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-nek, a tartozás fedezeteként pedig gigantikus mennyiségű konzervet fogadott el a Szijjártó Péter külügyminiszter által felügyelt állami cég – emlékeztet a 24.hu.

A Cider Alma által összefogott cégcsoport több szálon is kötődik a miniszterelnök rokonságához. A botrány kipattanásakor az egyik Cider-leányt az Orbán gyerekek unokatestvére, Szeghalmi Ádám vezette. Lévai Anikó testvérének az élettársa, Ökrös Imre üzlettársa volt a Cider Alma tulajdonosainak, és az említett kereskedőházas tartozás kezese volt Ökrös két cége.

A Cider Alma azonban nem a kereskedőház felé fennálló tartozás miatt dőlt be. Az adósságot a felcsúti polgármesterhez, Orbán Viktor barátjához, Mészáros Lőrinchez közeli cég egyenlítette ki ugyanis – tudta meg korábban a Hír TV.

A tartozást a Hórusz Faktorház Kft.-nek adták el, ennek tulajdonosa Mészáros Lőrinc üzleti köréhez köthető. A Hórusz volt az a cég, amelyikkel a felcsúti polgármester egyik fő érdekeltsége, a Mészáros és Mészáros Kft. megállapodott, hogy felszámolásban lévő cégekkel szembeni követeléseket vásároljon fel, előkészítve a terepet a vagyonszerzéshez.

A Cider Alma egyébként a fénysebességgel növekvő cégek közé tartozott. Az utolsó, cégbíróságnak leadott mérlegében, 2015-ben 3,7 milliárd forint összes tartozást tüntetett fel, de ez volt a 2009-ben alapított társaság csúcséve is egyben, árbevétele meghaladta a 4,3 milliárd forintot. Az azt megelőző évben félmilliárd forint volt a forgalma, 2012-ben pedig még csak 10 ezer forintot vallott be a cég.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Finnyáskodás helyett: van mit tanulni Puzsértól

Finnyáskodás helyett: van mit tanulni Puzsértól

Ma is szebbik arcát mutatja az ősz, akár 25 fok is lehet

Ma is szebbik arcát mutatja az ősz, akár 25 fok is lehet

Meg sem kell izzadni az egészségért

Meg sem kell izzadni az egészségért

Habbal és locsolással az azbeszttartalmú törmelék ellen az újlipótvárosi volt KISZ-székház bontásánál

Habbal és locsolással az azbeszttartalmú törmelék ellen az újlipótvárosi volt KISZ-székház bontásánál

Megint razziázott a rendőrség a Hős utcában, 29 embert állítottak elő

Megint razziázott a rendőrség a Hős utcában, 29 embert állítottak elő

Konyhán, varrodákban, mosodákban kaptak munkát a Budapestre érkezett menekültek

Konyhán, varrodákban, mosodákban kaptak munkát a Budapestre érkezett menekültek