szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Roszatom nem tartotta megalapozottnak az orosz Szilovije Masini fellebbezését, ezért a GE Hungary viszi a paksi gőzfejlesztő turbinás tendert. A berendezéseket Franciaországban tervezik és gyártják, de a cég közleménye szerint „építenek a minősített hazai beszállítók kapacitásaira is.

„A GE Hungary megerősíti, hogy a Roszatom, Paks II. fővállalkozója, az atomerőművi turbogenerátorok és kiegészítő berendezések, valamint a turbinasziget fő rendszereinek gyártására és szállítására vonatkozó ajánlatok értékelését követően a GE ajánlatát tartotta előnyösebbnek – írta a hvg.hu megkeresésére a cég. 

„ A gőzturbinákat és a generátorokat a GE Nukleáris Technológia Kiválósági Központjában, Franciaországban, Belfortban tervezik és gyártják majd. A GE és a Nemzetgazdasági Minisztérium által 2017 júliusában aláírt Nemzeti Beszállítói Program céljaival összhangban, a projekt során a GE teljes mértékben épít majd 1.500 minősített hazai beszállítójának kapacitásaira is.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt az idő, hogy Paul McCartney emlékiratokat írjon

Itt az idő, hogy Paul McCartney emlékiratokat írjon

Ne az alagsorban keresse a jegypénztárat a Keleti pályaudvaron

Ne az alagsorban keresse a jegypénztárat a Keleti pályaudvaron

Betiltották az utcai alkoholfogyasztást Mezőkovácsházán

Betiltották az utcai alkoholfogyasztást Mezőkovácsházán